Forum FiestaKlubPolska -

Hyde-Park - 4x4

taktoja - 3 Sie 2014, 11:02
Temat postu: 4x4
Mam pytanie. Czy wychodziła wersja fiesty mk3 z napędem 4x4? Je¶li nie to czy można jako¶ przerobić?
kuba87 - 3 Sie 2014, 11:31

nie było. nie da sie. chyba że dorwiesz takie mondeo, i jakos wsadzisz zawieszena z mdo do fiesty.
Mariox003 - 3 Sie 2014, 12:59

Zawiecha tył, to łatwiej by podeszła z Audi a3 quatrro, tylko mocowanie amortyzatora byłoby większ± rzeĽb±. Wahacz ze sprężyn± by można podpasować w mocowanie belki po lekkim modzie. Zabawa jest z tym trudna, droga i nie opłacalna, sam o tym my¶lałem, ale po wgłębieniu się w temat zrezygnowałem. Największym wyzwaniem byłoby chyba przerobienie podłogi, co bez wzmocnienia budy jest niemożliwe, co by jej nie pogi±ć
taktoja - 3 Sie 2014, 15:54

Dzięki za pomoc :) troszkę mnie zasmucili¶cie...
BuMeL - 13 Sie 2014, 00:08

Ja chciałbym tylko przypomnieć, że nawet czinkłeczento się da przerobić ....
kuba87 - 13 Sie 2014, 08:10

ale chłopaki mieli kompletny swap z esa, tylko nie mieli co z nim zrobić :rotfl: a że sie czikłaczento nawinęło... :hihihi:
Qzyn - 13 Sie 2014, 09:12

Kolego troszke mnie zastanawiaja Twoje pytania.
Najpierw czy da sie wyciagnac 300 koni... Majac choc troche wiedzy mechanicznej i pojecia o tuningu wiedzial bys czy sie da czy nie po zadaniu innego pytania - jakie seryjne silniki wchodzia do fiest lub jakie byly juz w klubie montowane... Natomiast bez wiedzy CZY sie da nawet nie ma co myslec o robieniu tego po otrzymaniu odpowiedzi twierdzacej.
Podobnie z napedem 4x4 - co to jest za pytanie czy da sie przerobic na 4x4 jesli nie wychodzily seryjnie? Kazdy domorosly tuner wie jak wyglada sprawa z napedem 4x4 jesli seryjnie w danej karoserii nie wystepowal.
Chyba ze faktycznie nie masz o tym pojecia i pytasz z ciekawosci.
Ale wtedy tematy trzeba przerzucic do hyde park i mozemy sobie podyskutowac na poziomie akadmeickim...
Przedstaw sie wiec troche szerzej, jakie masz auto dosiwadczenie z mechanika, jaki jest cel tych pytan, potem pogadamy dalej :)

kuba87 - 13 Sie 2014, 12:08

Qzyn, dzieciak się dopadł do auta a wczesniej pewnie namiętnie grał w NFSa i Gran Turismo, tam wszystko było łatwe i przyjemne i wszystko siędało zrobić :D
MisiekT - 13 Sie 2014, 12:23

po co w ogole odpisujecie na takie pytania? :-P
vegetagt - 13 Sie 2014, 12:27

bo to ciekawsze, niż pisanie po raz 10ty jak swapn±ć silnik w mk3 :P
szynszyl - 13 Sie 2014, 14:17

A Ty vegetagt, swapnales bude ?
vegetagt - 13 Sie 2014, 14:26

nie :P