|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika silnika - Po wymianie rozrządu cieknie olej silnikowy
skola - 27 Cze 2014, 22:14 Temat postu: Po wymianie rozrządu cieknie olej silnikowy Witajcie
Mam problem , po wymianie rozrządu cieknie mi olej... cieknie od strony pompy wspomagania i ogólnie od strony paska osprzetu . Nie miałem nigdy problemów z wyciekiem oleju z tej strony więc od razu to zauważyłem . Olej ciemny i saczy się dosyc szybko . To co na zdjęciu to efekt po przejechaniu 100 km . Co powiecie ? źle złożyli uszkodzili coś przy wymianie ?
kuba87 - 27 Cze 2014, 22:18
ja bym sprawdził czy wkrecili zaślepke blokady wału
skola - 27 Cze 2014, 22:19
Mniej więcej wiadomo gdzie się znajduje ?
vegetagt - 28 Cze 2014, 00:14
skola, odpal auto i zobacz, skąd pluje olejem. W zetecu takiego samego faila zrobiłem, to wyrzucał mgiełke na chłodnice. Po 40km wywalił 2.5-3 litry oleju
kuba87 - 28 Cze 2014, 10:45
obok podpory półosi
skola - 30 Cze 2014, 22:09
Sprawdziłem korek jest na miejscu i zakręcony. Cieknie z , a w sumie skrapla się z koła zebatego wału korbowego , tam jest jego metalowa osłona widac też uszczelkę pomiędzy nią a silnikiem i zawsze jest po trasie nawet krótkiej - do 20 km kropla i zapocony cały bok silnika . Jakies porady mogli byście koledzy zaproponować ? Denerwuje mnie ta sytuacja bo dwa tygodnie szukałem na forach i w internecie dobrego mechanika i trafiłem na partaczy ...
[ Dodano: Sro Lip 02, 2014 16:29 ]
skola napisał/a: | Sprawdziłem korek jest na miejscu i zakręcony. Cieknie z , a w sumie skrapla się z koła zebatego wału korbowego , tam jest jego metalowa osłona widac też uszczelkę pomiędzy nią a silnikiem i zawsze jest po trasie nawet krótkiej - do 20 km kropla i zapocony cały bok silnika . Jakies porady mogli byście koledzy zaproponować ? Denerwuje mnie ta sytuacja bo dwa tygodnie szukałem na forach i w internecie dobrego mechanika i trafiłem na partaczy ... |
|
|