Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika silnika - Po wymianie rozrządu cieknie olej silnikowy

skola - 27 Cze 2014, 22:14
Temat postu: Po wymianie rozrządu cieknie olej silnikowy
Witajcie :)

Mam problem , po wymianie rozrządu cieknie mi olej... cieknie od strony pompy wspomagania i ogólnie od strony paska osprzetu . Nie miałem nigdy problemów z wyciekiem oleju z tej strony więc od razu to zauważyłem . Olej ciemny i saczy się dosyc szybko . To co na zdjęciu to efekt po przejechaniu 100 km . Co powiecie ? źle złożyli uszkodzili coś przy wymianie ?

kuba87 - 27 Cze 2014, 22:18

ja bym sprawdził czy wkrecili zaślepke blokady wału
skola - 27 Cze 2014, 22:19

Mniej więcej wiadomo gdzie się znajduje ?
vegetagt - 28 Cze 2014, 00:14

skola, odpal auto i zobacz, skąd pluje olejem. W zetecu takiego samego faila zrobiłem, to wyrzucał mgiełke na chłodnice. Po 40km wywalił 2.5-3 litry oleju :P
kuba87 - 28 Cze 2014, 10:45

obok podpory półosi
skola - 30 Cze 2014, 22:09

Sprawdziłem korek jest na miejscu i zakręcony. Cieknie z , a w sumie skrapla się z koła zebatego wału korbowego , tam jest jego metalowa osłona widac też uszczelkę pomiędzy nią a silnikiem i zawsze jest po trasie nawet krótkiej - do 20 km kropla i zapocony cały bok silnika . Jakies porady mogli byście koledzy zaproponować ? Denerwuje mnie ta sytuacja bo dwa tygodnie szukałem na forach i w internecie dobrego mechanika i trafiłem na partaczy ...

[ Dodano: Sro Lip 02, 2014 16:29 ]
skola napisał/a:
Sprawdziłem korek jest na miejscu i zakręcony. Cieknie z , a w sumie skrapla się z koła zebatego wału korbowego , tam jest jego metalowa osłona widac też uszczelkę pomiędzy nią a silnikiem i zawsze jest po trasie nawet krótkiej - do 20 km kropla i zapocony cały bok silnika . Jakies porady mogli byście koledzy zaproponować ? Denerwuje mnie ta sytuacja bo dwa tygodnie szukałem na forach i w internecie dobrego mechanika i trafiłem na partaczy ...