|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - Montaż halogenów
mario3991 - 18 Maj 2014, 16:22 Temat postu: Montaż halogenów Mam pytanie dotyczące montażu halogenów, mam już włącznik do halogenów, halogeny w poniedziałek przyjdą, przekaźnik i bezpieczniki też mam, przestudiowałem parę schematów i w każdym jest zasilanie pociągnięte z akumulatora (plus) czyli niezależnie czy stacyjka jest na zapłonie czy nie, można włączyć światła pm, a ja chcę żeby dopiero po włączeniu świateł pozycyjnych można było włączyć pm z przodu i nie wiem gdzie się wpiąć żeby czegoś nie spalić i żeby to jakoś działało.
Ps. wiem że dla niektórych jest to 5 min roboty, ale ja bawię się w elektryka pierwszy raz.
inno - 20 Maj 2014, 21:18
Ja się nie znam na tym, ale powinieneś poszukać oryginalnego schematu mk4, bo w serii włączają się dopiero z pozycjami.
mario3991 - 21 Maj 2014, 06:32
Ja chyba podłącze sterowanie pod plusa z przełącznika z tylnych, bo tam jest dopiero plus jak włączam światła mijania.
JoeMix - 21 Maj 2014, 07:05
Najprościej to z ów świateł podłączyć zasilanie,,, przekaźnika, bo same światła to z akumulatora przez bezpiecznik.
mario3991 - 21 Maj 2014, 17:28
Z świateł mijania zasilanie przekaźnika? Dobrze rozumiem?? ja korzystam z tego schematu https://www.google.pl/sea...dba%3B512%3B384
Puff - 21 Maj 2014, 17:45
Zasadniczo ten schemat jest ok
mario3991 - 21 Maj 2014, 18:01
Już wiem gdzie w kostce włącznika pojawia się napięcie po zapaleniu mijania więc chyba najprościej jest wpiąć się do tego przełącznika i będzie grało.
A tak wygląda po podłączeniu na "sucho"
w sobotę będę coś modził.
|
|