Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - Dodanie dodatkowej poduszki pasażera

boas43 - 9 Kwi 2014, 06:22
Temat postu: Dodanie dodatkowej poduszki pasażera
Witam

Moja fiescina posiada w oryginale 1 x poduchę - kierowcy.Czy jest możliwosc dodania nieskomplikowanego poduszki pasażera ?Bedzie to wymagało interwencji w komputer itp. rzeczy.

Ewentualnie czy istnieje jakiś dodatkowa mozliwość montażu jakiegoś tam schowka ?
Wkurza mnie ta zaślepka ..... :)

Puff - 9 Kwi 2014, 10:16

Zamienić na schowek tego nie zamienisz, chyba że jakąś rzeźbą.
Kwestia poduszki... pytanie czy jest tam kabel do poduchy. Jeśli jest, to kwestia kompa. Chodzą słuchy, że kompy do wersji 2-poduchowej różnią się od 4-poduchowej. Ile w tym prawdy, nie wiem. Natomiast co z 1-poduchowymi... Trzeba sprawdzić oznaczenia kompa poduchowego. Jeśli się nie różni od 2-poduchowego, to zostanie kwestia podłączenia tejże poduszki. Pamiętać też należy, że zaślepki się różnią w zależności od tego czy pod nią jest poducha czy nie - warto mieć to na uwadze.

mario3991 - 9 Kwi 2014, 20:07

moim zdaniem to przerost formy nad treścią...
ravenpoz - 9 Kwi 2014, 23:01

też to hasło
Cytat:
przerost formy nad treścią
słyszałem nie raz. Ale po wpakowaniu masy tysięcy pln, mam doskonale zrobiony bolid, wiem co może się jeszcze zepsuć (przednia zawiecha (KYB), koszt samych części ok 1500 pln, zrobię w tym, może przyszłym roku) i co najważniejsze?! nie mam kredytu na samochód! jak mam monety to sobie wymieniam to czy tamto w danym miesiącu (na nowe oryginalne Fordowskie) Konkluzja jest taka, że jak Mateusz chce to niech robi i jeśli są możliwości techniczne oczywiście :)