Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK6] Wymiana lamp przednich i tylnych na poliftowe

szulaj - 6 Kwi 2014, 20:44
Temat postu: [MK6] Wymiana lamp przednich i tylnych na poliftowe
Witam ma pytanie zabieram się za wymiane lamp przednich oraz tylnych.Posiadam Fieste MK6 2002 i chciałbym wymienić na lampy po liftowe. Przednie na takie

A co do tylnych, to mam dylemat, ponieważ są 2 wersje i potrzebuje waszej opinii, które są lepsze i ładniej wyglądają i, czy któreś są może ledowe???

Chciałbym się dowiedzieć, czy wszystkie te lampy bez problemu pasują z wersji po lifcie do wersji z przed.Czekam na wasze opinie i sugestie pozdrawiam.

Tobol - 6 Kwi 2014, 21:31

Co do lamp tylnych to ta pierwsza jest z wersji 5 drzwiowej a druga z 3 drzwiowej. Przednie lampy przed i po lifcie pasują bez problemu zamiennie ;) Co do tylnych jest tak samo ale muszą być odpowiednie co do 3 lub 5 drzwiowego ;)
Parzych - 6 Kwi 2014, 23:15

szulaj napisał/a:
które są lepsze i ładniej wyglądają i, czy któreś są może ledowe???
Pierwsze są lepsze do 5d a drugie do 3d (jak zauważył Tobol), żadne nie są ledowe...
Tobol napisał/a:
Przednie lampy przed i po lifcie pasują bez problemu zamiennie ;) Co do tylnych jest tak samo
Przednie zgoda, tylne są zupełnie inne - po1. polift są lustrzanym odbiciem (2 cofania i 2 p/mgłowe) a przedlift są po sztuce, po2. w polifcie każda żarówka ma oddzielną oprawkę w lampie, a przedlift ma wszystkie razem na płytce (chyba)...
Tobol - 7 Kwi 2014, 13:54

:ups: :ups: :ups:
Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Za dużo jednak na moją patrzę ;)

mr.banach - 23 Cze 2014, 19:39

jak tam zarowki wymienić?
próbowałem rozkręcić lampę i... szok, odkręciłem 2 śrubki i dalej coś 3ma, trzeba tapicerkę rozkręcać? :głowąwmur:

Parzych - 23 Cze 2014, 19:54

mr.banach napisał/a:
odkręciłem 2 śrubki i dalej coś 3ma, trzeba tapicerkę rozkręcać? :głowąwmur:
Po zewnętrznych bokach lamp są gniazda (w karoserii) a w lampach kołki, trzeba z wyczuciem wyciągnąć te kołki lamp z gniazd, tylko z wyczuciem bo gniazda są w "wąsach" karoserii i można je wygiąć...
mr.banach - 23 Cze 2014, 19:57

czyli ciągnąć z wyczuciem..?
tylko 2 srubki odkręcone mam...

Parzych - 23 Cze 2014, 20:02

Po wewnętrznych bokach lamp są po 2 śrubki, na górze i na dole, wyciąganie zewnętrznych boków wymaga wyczucia i cierpliwości, kołki też są po 2... :ok:
mr.banach - 23 Cze 2014, 20:31

żona przejęła inicjatywę jak mnie zobaczyła przy tej lampie i uporała się z tym w minutkę... dzięki za pomoc :jupi:
Parzych - 23 Cze 2014, 20:45

mr.banach, zdolną masz żonę <oki> Nie ma sprawy :ok: