Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - [MK4] Problem z radiem i zegarkiem

mateocki - 9 Mar 2014, 22:38
Temat postu: [MK4] Problem z radiem i zegarkiem
Mam problem z oryginalnym radiem kasetowym oraz zegarkiem, po przekręceniu zapłonu i włączeniu świateł radio oraz zegarek zaświeca się lecz nie pojawiają się żadne cyfry bądź litery a radio nawet nie gra, nie wiem czy te dwie rzeczy mają ze sobą związek ale myśle ze pomożecie
mt.rozi - 9 Mar 2014, 23:17

Spróbuj wyciągnąć na chwilę akumulator, u mnie jak miałem taki problem z radiem to pomogło
mateocki - 10 Mar 2014, 12:48

w fiestuni nie było akumulatora przed 24 godziny i nie pomoglo ;(
sla32 - 10 Mar 2014, 13:40
Temat postu: Re: Problem z radiem i zegarkiem
mateocki napisał/a:
Mam problem z oryginalnym radiem kasetowym oraz zegarkiem, po przekręceniu zapłonu i włączeniu świateł radio oraz zegarek zaświeca się lecz nie pojawiają się żadne cyfry bądź litery a radio nawet nie gra, nie wiem czy te dwie rzeczy mają ze sobą związek ale myśle ze pomożecie

Co wspólnego z działaniem radia mają światła i co to znaczy "zaświeca się".

Przy włączeniu świateł do jazdy, włącza się podświetlenie elementów kokpitu, w tym także radia ale to nie uruchamia radia.

zabka35i - 10 Mar 2014, 14:51

Bezpieczniki sprawdzone ?
diodalodz - 10 Mar 2014, 20:41

przepalony bezpiecznik od podtrzymania radia i zegarka.
Bezpiecznik 10 A nr 4 - radio, zegarek i oświetlenie wnętrza.

Iwan - 31 Lip 2014, 11:43

Dobrzy ludzie, podpowiedzcie jak wyjąć radio oryginalne 4000 RDS. Coś lewy głośnik nie styka czasem i musi być coś z kostką przy radiu, bo jak przywalę łapą w panel środkowy, to coś styka.

Wciskałem jakieś gwoździe w 4 otwory, ale nie czuję, żeby jakieś blokady puszczały. Dzięki za pomoc.

kosa006 - 1 Sie 2014, 02:10

Wkładasz 4 pręty w otwory (mogą być gwoździe, albo np. z wieszaka drut (ja tak wyciągnąłem, lub oryginalne kluczyki do wyciągania radia - do kupienia na allegro) odginasz do zewnątrz i wyciągasz radio ciągnąc najlepiej za kieszeń kasetową - przydaje się druga osoba do tego ;)