|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - [MK6] Problem z zasilaniem radia.
intrus - 29 Sty 2014, 19:01 Temat postu: [MK6] Problem z zasilaniem radia. Witam, stałem się szczęśliwym posiadaczem Fiesty 2003 w październiku, to wczoraj wszystko chodziło świetnie. Wczoraj po wymianie akumulatora Radio model 4500 w ogóle się nie włączyło, brak podświetlenia radia, wygląda to jak brak zasilania. Dziś rano wsiadam do auta radio działa świetnie, podczas powrotu z pracy do domu zaczęło się wyłączać i włączać co chwila, podświetlenie migało aż wkońcu radio przestało znów działać. Jaka może być przyczyna ? I mam pytanie z jakiego bezpiecznika zasilane jest radio ? sprawdzałem 2 bezpieczniki oznaczone AUDIO jeden 3A a drugi 15A i są całe. Chciałem zasięgnąć Waszej opinii zanim zaczne rozbierać pulpit.... a dostanie się do tego radia chyba nie jest proste ?
Dual - 29 Sty 2014, 20:57
Nie chce zapeszać ale wydaje mi się że radio Ci padło
Bezpiecznik 3A jest tylko i wyłącznie do zasilania pamięci radia, 15A do zasilania końcówki mocy i całej reszty.
intrus - 29 Sty 2014, 21:50
mam nadzieje, że nie. gdy wyłączyło się pierwszy raz też myślałem, że padło. mi to wygląda na jakies luzy na stykach lub coś podobnego.. bo migało, gasło , a później było ok i znów zgasło. czyli radio zasilane jest z bezpiecznika 15 A? chcę wiedzieć gdzie dokladnie szukać wady ..
Parzych - 29 Sty 2014, 22:57
Obstawiam sprawdzenie wtyczek od tyłu radia, mogły zaśniedzieć lub się poluzować...
|
|