Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - problem z bębnami

koza9494 - 28 Sty 2014, 17:38
Temat postu: problem z bębnami
Witam!;D
w mojej fiescie przy zakupie miła właścicielka stwierdziła ze pękła linka od ręcznego, ale jak chcialem ja wymieniać okazało sie ze jest ok..
moim zdaniem szczeki się wytarły i w tym problem, ale nie wiem napewno..
jak zaciągam ręczny to słychać jakieś szuranie w kolach tylnych ale nie hamuje nic..
nie chce rozbierać bębnów jeżeli to nie to, bo jeżdze autem do pracy i boje sie ze nie złoze tego odrazu.. jeżeli ktoś wie co oznacza dziwne "szuranie" w kolach, to bede wdzięczny za odp :odlot:

vegetagt - 28 Sty 2014, 17:39

szuranie przy hamowaniu = brak okładzin hamulcowych :P
sulej013 - 28 Sty 2014, 17:45

Vegeta lecz koza pisze że przy zaciągniętym ręcznym więc może też być za słabo naciągnięta linka... podciągnij ją troszkę pewnie jest tam śruba gdzieś pod mieszkiem albo pod autem... dokręć ją troszkę i problem może ustać... tylko z wyczuciem żeby można było zakręcić kołem bez zaciągniętego ręcznego... :)
vegetagt - 28 Sty 2014, 18:17

sulej013, no to pytanie brzmi, czy ręczny zaciąga się do samego końca, czy nie :>
sulej013 - 28 Sty 2014, 18:30

Na to pytanie odpowiedź zna chwilowo tylko jedna osoba :)
Marcinowaty - 28 Sty 2014, 21:55

Jeżeli się boisz rozbierać hamulce to jedź do mechanika. Przecież to HAMULCE.
koza9494 - 10 Mar 2014, 22:42

sorka że dlugo mnie nie było..
a więc naciągnąłem linkę i nic.. poza tym ze nie zaciąga się teraz do końca i o wiele mocniej szura.. wydaje mi się ze to raczej koniec okładzin i czeka mnie wymiana szczęk, ale zastanawiam sie jeszcze nad wymianą całych bębnów zeby mieć pewnośc ze nie będe musial zaraz 'rantów' toczyć

kuba87 - 10 Mar 2014, 22:45

Boże, widzisz i nie grzmisz <bat> :nagana: