Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK3] Fiestka '92 po liftingu

Surf3r - 5 Sty 2014, 12:50
Temat postu: [MK3] Fiestka '92 po liftingu
1. NICK: Surf3r
2. IMIĘ: Tomek
3. MODEL: Fiesta
4. WERSJA: -----
5.ROCZNIK MK3 '92
6. SILNIK: 1.8D
7. OPIS AUTA
Autko dostałem od swojego taty. Fiestka ta była czarna lakier odchodził a progi były zjedzone ale czytałem dowiadywałem się że te auta z progami, nadkolami tak mają. Podobało mi się że mało pali bo jakieś 4-5 l na 100 km :) . Zawsze siedziałem w niej jako pasażer a gdy zdalem prawko zdecydowałem się na remont, czy jak tam inaczej nazwać lifting. Na początku chciałem zrobić z niej tzw samochód z NFS wielki zderzak spojler i itp ale gdy znalazłem to forum zobaczyłem że małe jest piękne :P . Lecz nie było tak łatwo im dłużej ją robiłem chęci odchodziły co nowego się dotknąłem wszystko się sypało. Na szczęście tato mi pomagał i wspierał żebym się nie poddawał i teraz nie żałuję.

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne:

Jak obaczycie na zdj. zrobienie nadkoli, progów. przedni i tylny pas wstawiony nowy stary zjedzony nawet zderzak ledwo co się trzymał. Cała podłoga została odnowiona, ( pomalowana, ocieplona wygłuszona). Zderzak tylny kupiłem od XR2 a przedni od nowszej wersji fifki mk4 z dokładką ( teraz zieloną) i lampami których nie ma jeszcze :) . Ciężko było ale udało się dopasować. Zmienione wszystkie lampy nowe kierunki( białe ), przednie i tylne lampy zostawiłem oryginalne. Lusterka wziąłem troszkę większe. Założona siatka na zderzaku oraz między klapą a zderzakiem denerwowała mnie ta pusta przestrzeń. Na klapie zlikwidowany rowek.
b. mechaniczne:
Przy silniku także było sporo pracy każda rzecz była strasznie słaba wszystko się w rękach sypało.Kolektor zasysający rozkruszył mi się w ręce tylko uszczelka została. Powiem tak pasek zerwał się na nim ze 3 razy a kasy coraz mniej. Kupowałem zawory, pasty do zaworów, głowice, pompę wtryskową, talerzyki do wału, rozrząd. Chłodnica i cały układ chłodniczy został wyczyszczony i odnowiony. Po tym wszystkim kupiłem silnik, jeszcze nie widziałem tak zadbanego silnika zrobiłem swop i silnik śmiga jak nowy.
c. audio:
Zwykłe radio na płyty cd :P a głośniczki z sony mocy nie pamiętam :P jak coś to mogę potem komuś odpowiedzieć ale to raczej nie jest ważne
d. inne: hmm drobne elementy zostały pomalowane na zielono

9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE

Jak narazie brak planów ale znając życie coś do głowy przyjdzie a teraz zdj :)

Więcej zdj dorzucę jak będzie ładniejsza pogoda

Peedro - 5 Sty 2014, 13:43

Miniaturki wrzuć. Jak ci się podoba to ok, ale jakoś mi ten zderzak z mk5 nie leży. :-P
yoyo72 - 5 Sty 2014, 18:55

Ja miałem xrke pomalowana na taki kolor jak ty masz zderzak i lusterka...... :jupi: Pomaluj cala na taki wsciekly zielony. :greenpeace:
DemptD - 6 Sty 2014, 12:02

Peedro napisał/a:
jakoś mi ten zderzak z mk5 nie leży.

to dobrze, bo ten jest z mk4 gy

Marcinowaty - 6 Sty 2014, 12:25

Wszystko cacy, tylko tez zielony połączyłbym z innym cukierkowym kolorem.
yoyo72 - 6 Sty 2014, 14:04

A taka ci się nie podoba?

:edi:

Marcinowaty - 6 Sty 2014, 21:52

Za dużo czarnego :joint:
Surf3r - 25 Sty 2014, 12:04

Dzięki wielkie za jakiekolwiek uwagi. zastanawiam się ciągle jeszcze nad zieloną naklejką na samochód, a dokładniej przykleić ją na bok samochodu oczywiście w kolorze zielonego kawasaki czyli ściekła limonka :P