Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika silnika - [MK3] Nie odpala (czasem) fiesta

ficus192 - 28 Gru 2013, 12:23
Temat postu: [MK3] Nie odpala (czasem) fiesta
Witam. Jakis czas temu zaczęły się problemy z odpaleniem fiesty(na zimnym silniku), po dodaniu lekko gazu przy kręceni rozrusznikiem tak jakby chciała załapać (troszkę odpala na jeden gar) i gaśnie. Po dłuższym meczeniu fiesty jakoś udaje się zapalić, (odpala na jeden gar, później się rozkręca i na wszystkie)dodam ze nie dzieje się to codziennie. Zazwyczaj pali normalnie. Fiesta ogólnie ma problem z silnikiem krokowym i potencjometrem położenia przepustnicy. (spadają obroty, gaśnie, miga kontrolka od ciśnienia oleju na ciepłym silniku) . Ewentualnie czy ktoś może polecić dobrego mechanika na terenie lublina?

W tym roku były wymieniane kable, świece, alternator, czujnik temperatury, termostat.

Pozdrawiam.

Puff - 28 Gru 2013, 23:36

Niech mnie ktoś poprawi, jeśli źle myślę, ale co ma kontrolka ciśnienia oleju do CPP lub krokowca?
ficus192 - 29 Gru 2013, 01:03

Jeszcze dodam- Przy normalnej jeździe na ciepłym silniku, np przy zatrzymaniu na światłach spadają obroty i zaczyna pulsować kontrolka od ciśnienia oleju, po dodaniu gazu gaśnie. lub Bez dodawania gazu po chwili "stabilizują" się obroty i kontrolka przestaje migać. :)
DIABLO_GD - 29 Gru 2013, 10:52

Kiedyś też tak miałem to wymieniłem świece na nowe i całe przewody zapłonowe i chodzi do dzisiaj odpala od razu nawet jak jest zimny śilnik
:-P

DevQ - 29 Gru 2013, 11:08

Podepnij pod komputer.
Marcinowaty - 29 Gru 2013, 11:48

Zacznij od podstaw. Świece, przewody, regulacja luzów