|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Przed zakupem - [Ogólny] dokładny miernik cyfrowy -ile kosztuje?
scorpion69 - 23 Gru 2013, 17:24 Temat postu: [Ogólny] dokładny miernik cyfrowy -ile kosztuje? witam
za 40zł
za 120zł
miał ktoś już styczność z takimi miernikami bo ten mój z allegro za parę zł grubo oszukuje a chciałbym kupić w miarę dokładny wystarczy mi do niskich napięć DC.
dzięki i pozdro
TSRules - 23 Gru 2013, 19:06
Unity mają dość dobrą opinię nawet te tańsze, myślę że ten za 40zł spokojnie ci wystarczy
Marcin - 23 Gru 2013, 20:22
wszystko zależy do czego jest potrzebny ten miernik, klony unita są dwa razy tańsze, ja też się zastanawiałem nad unitem i kupiłem brymena
scorpion69 - 23 Gru 2013, 22:03
Marcin napisał/a: | wszystko zależy do czego jest potrzebny ten miernik, klony unita są dwa razy tańsze, ja też się zastanawiałem nad unitem i kupiłem brymena |
tylko do mierzenia napięcia przy aku.
tester pod obciążeniem
Znalazłem też taki voltomierz analogowy z testerem pod obciążeniem -wynosi ono 100A. Mam żarówkę H7 podłączoną do klem -iloma A ona obciąża akumulator?
Luzak - 24 Gru 2013, 12:01
Ja posiadam Unita UT50C i mogę polecić.
Szukałem miernika, w którym momentalnie reaguje "piszczek".
Jak się okazuje nie wszystkie mierniki potrafią odrazu wskazać zwarcie. Nie które potrzebują sekundy na przemyślenie....
Ten spełnia wszystkie podstawowe wymagania
tylko cenę tutaj straszną masz. Ja swojego za 90zł kupiłem
Puff - 24 Gru 2013, 12:03
scorpion69 napisał/a: | Mam żarówkę H7 podłączoną do klem -iloma A ona obciąża akumulator? |
H7 ma 55W, więc to będą okolice 4,5A po ustabilizowaniu prądu (tj. rozgrzaniu żarnika).
|
|