|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - [mk4] Wymiana tylnego zderzaka
seba_999 - 19 Lis 2013, 21:43 Temat postu: [mk4] Wymiana tylnego zderzaka Witajcie.
Czeka mnie wymiana zderzaka tylnego w Fordzie Fiesta MK4 (u znajomego). Zderzak tego typu link. Możecie mi wytłumaczyć jak się za to zabrać? Na samym zderzaku od strony wewnętrznej są 2 śruby takie na nakrętki - rozumiem, że one są od strony bagażnika? Widzę, że są miejsca, gdzie zderzak jest przykręcony do nadkola. Czy gdzieś jeszcze? W jaki sposób wyjąć podświetlenie tablicy?
Bardzo proszę o podanie listy narzędzi, które się przydają... Z tego co udało mi się znaleźć, będzie potrzebny klucz 13, ale nie jest precyzyjnie napisane jaki dokładnie :(
Pomóżcie proszę...
Pozdrawiam
Seba
ElGrey - 19 Lis 2013, 22:17
Klucz 13, śrubokręt krzyżak i plaski.
Podnosisz auto, zdejmujesz oba kola (lub raz jedno następnie kolejne) odkręcasz śrubki od nadkoli, następnie płaskim wkrętakiem wyjmujesz podświetlenie tablicy (dokładny opis w instrukcji obsługi auta) następnie od wnętrza bagażnika wykręcasz śruby i wyciągasz zderzak.
Jak dobrze pamiętam
seba_999 - 19 Lis 2013, 22:23
Dzięki za odpowiedź. Pamiętasz dokładnie jaka 13? Płaska da radę? Dlaczego konieczne jest zdjęcie kół?
ElGrey - 19 Lis 2013, 22:26
seba_999 napisał/a: | Dzięki za odpowiedź. Pamiętasz dokładnie jaka 13? Płaska da radę? Dlaczego konieczne jest zdjęcie kół? |
klucz nasadowy z przedłużka i grzechotka tylko, a koła trzeba zdjąć by odkręcić swobodnie śruby w nadkolach
seba_999 - 19 Lis 2013, 22:31
Ok, dzięki wielkie
|
|