Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [Lakiernictwo] mk4 duzo jest odcieni tych samych kolorów?

kokee - 27 Wrz 2013, 11:40
Temat postu: [Lakiernictwo] mk4 duzo jest odcieni tych samych kolorów?
witam,
mam w mojej fiescie mk4 97r pocharataną maskę i bardziej bedzie sie opłacało kupic nowa niz ta robić. tylko jest problem z kolorem. na tabliczce jest symnol koloru "7", po nr vin nazwa wyszła melina blue, to jest taki niebiesko-fioletowy metalic i teraz pytanie czy było duzo podobnych odcieni w tych fiestach? bo chciałbym kupic maskę na allegro a mało który sprzedający zna dokładny symbol czy nazwe kolory. wiem że kolor pewnie nie bedzie zgrany na zero ze wzgledu na rozne czynniki no ale trudno.
pzdr

TSRules - 27 Wrz 2013, 11:51

Problem w tym, że w ogłoszeniach ciężko taki kolor odgadnąć, pomijając oczywiste jak czarny lub biały, aparaty fotograficzne robią różne zdjęcia w różnej jakości, nasyceniu barw itp. najlepiej namierzyć rozbitka w całości i niech sprawdzą VIN, albo jechać osobiście jak blisko, bo inaczej można się naciąć.
kokee - 27 Wrz 2013, 11:56

tyle to wiem, ale nie orientujesz sie czy w mk4 było duzo kolorów czy tez odcieni jednego koloru? bo ja osobiscie w tych fiestach jeśli chodzi o niebieskie to widziałem fioletowy, granatowy i ten mój.
Puff - 27 Wrz 2013, 21:42

Microcat mówi: "sporo". Np. mk5 sport a mk5 "zwykłe" to niebo a ziemia - mimo, że obydwa są niebieskie.

W mk4 masz podobną historię. Do tego dużo zależy od tego gdzie jeździło auto-biorca, a gdzie auto-dawca. Może się skończyć tym, że odcienie będą tak różne (mimo tego samego typu lakieru), że będzie gołym okiem widać, że masz przełożoną część.

Niestety takie rzeczy to trzeba osobiście...