|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Przed zakupem - akumulatorki AA
scorpion69 - 14 Wrz 2013, 19:31 Temat postu: akumulatorki AA witam!
czy takie tanie akumulatorki są coś warte albo nie trzymią długo tej pojemności?
akumulatorki AA
BuMeL - 14 Wrz 2013, 19:59
Z tańszych polecam sprawdzone Whitenergy, niżej to nic nie warta chińszczyzna.
Pojemności powyżej ~2800mAh to chwyt marketingowy.
MisiekT - 14 Wrz 2013, 22:21
jak maja trzymać to eneloop'y
Bezimienny - 14 Wrz 2013, 22:51
MisiekT napisał/a: | jak maja trzymać to eneloop'y |
Dokładnie, od kiedy kupiłem eneloop'y do padów od xklocka niemal zapomniałem o wymianie/ładowaniu baterii, przy akumulatorkach warto wydać pare zł wiecej ale mieć dobrze działający produkt.
arecki - 14 Wrz 2013, 23:59
tylko enelopy
cały mój sprzęt foto na nich jedzie i zawsze dają radę
Marcinowaty - 15 Wrz 2013, 21:42
Zdecydowanie GP Recyko. Mam je już długo i po naładowaniu są zawsze gotowe do użycia przez długi czas.
TSRules - 15 Wrz 2013, 22:45
enelopy są super, w miarę tanie, pojemne i co ważniejsze powoli ulegają rozładowaniu nawet jak nie są długo używane, polecam
GP miałem (nie recyko) i lipa, zostawiłem do zegarów gdzie jest mały pobór, bo szybko zaczeły zdychać
Marcinowaty - 16 Wrz 2013, 21:17
Mam zwykłe GP i Recyko używam do aparatu cyfrowego zaawansowanego w stosunku do zwykłej głupawki i jestem zadowolony. Na pewno nie kupiłbym jakiegoś badziewia no name
tadziu47 - 17 Wrz 2013, 09:46
Witam !
Stosowałem różne akumulatorki AA [ Energy , Tronic , Energizer itd. ] do aparatów .
Od pewnego czasu zastosowałem do nich akumulatorki SANYO " eneloop " 2000mAh .
Do ich naładowania stosuję ładowarkę mikroprocesową BC-700 .I muszę przyznać , że obecnie są to najlepsze akumulatorki .
W każdej chwili aparat jest gotowy do zrobienia zdjęć .
Pozdrawiam !
Marcinowaty - 17 Wrz 2013, 10:56
Ja do GP używam mkroprocesorową GP Bank, co prawda długo ładuje ale nie niszczy akumulatorków
|
|