Forum FiestaKlubPolska -

Przed zakupem - akumulatorki AA

scorpion69 - 14 Wrz 2013, 19:31
Temat postu: akumulatorki AA
witam!
czy takie tanie akumulatorki są coś warte albo nie trzymią długo tej pojemności?
akumulatorki AA

BuMeL - 14 Wrz 2013, 19:59

Z tańszych polecam sprawdzone Whitenergy, niżej to nic nie warta chińszczyzna.

Pojemności powyżej ~2800mAh to chwyt marketingowy.

MisiekT - 14 Wrz 2013, 22:21

jak maja trzymać to eneloop'y
Bezimienny - 14 Wrz 2013, 22:51

MisiekT napisał/a:
jak maja trzymać to eneloop'y

Dokładnie, od kiedy kupiłem eneloop'y do padów od xklocka niemal zapomniałem o wymianie/ładowaniu baterii, przy akumulatorkach warto wydać pare zł wiecej ale mieć dobrze działający produkt.

arecki - 14 Wrz 2013, 23:59

tylko enelopy
cały mój sprzęt foto na nich jedzie i zawsze dają radę

Marcinowaty - 15 Wrz 2013, 21:42

Zdecydowanie GP Recyko. Mam je już długo i po naładowaniu są zawsze gotowe do użycia przez długi czas.
TSRules - 15 Wrz 2013, 22:45

enelopy są super, w miarę tanie, pojemne i co ważniejsze powoli ulegają rozładowaniu nawet jak nie są długo używane, polecam
GP miałem (nie recyko) i lipa, zostawiłem do zegarów gdzie jest mały pobór, bo szybko zaczeły zdychać

Marcinowaty - 16 Wrz 2013, 21:17

Mam zwykłe GP i Recyko używam do aparatu cyfrowego zaawansowanego w stosunku do zwykłej głupawki i jestem zadowolony. Na pewno nie kupiłbym jakiegoś badziewia no name
tadziu47 - 17 Wrz 2013, 09:46

Witam !
Stosowałem różne akumulatorki AA [ Energy , Tronic , Energizer itd. ] do aparatów .
Od pewnego czasu zastosowałem do nich akumulatorki SANYO " eneloop " 2000mAh .
Do ich naładowania stosuję ładowarkę mikroprocesową BC-700 .I muszę przyznać , że obecnie są to najlepsze akumulatorki .
:la:
W każdej chwili aparat jest gotowy do zrobienia zdjęć . :megafon:
Pozdrawiam !
:hammer:

Marcinowaty - 17 Wrz 2013, 10:56

Ja do GP używam mkroprocesorową GP Bank, co prawda długo ładuje ale nie niszczy akumulatorków