Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - [MK7] Gdzie znajdują się czujniki alarmu?

fiesta_s - 10 Wrz 2013, 20:11
Temat postu: [MK7] Gdzie znajdują się czujniki alarmu?
Mam taki problem. Czasami jak otwieram auto kluczykiem to alarm zaczyna 2x wyć zanim się rozbroi. Czasami jest normalnie a czasami jest tak, że właśnie wyje. Znajomy podpowiedział mi, że to prawdopodobnie jest problem z czujnikami i, że możliwe, że są zaśniedziałe. Zalecił mi abym je przeczyścił WD40. Problem w tym, że nie bardzo wiem jak je zlokalizować. Podobno jest po jednym w każdych drzwiach i jeden w klapie od bagażnika. Możecie mnie nakierować jak je znaleźć i czy to faktycznie może być to czy raczej coś innego?
Parzych - 10 Wrz 2013, 21:33

fiesta_s napisał/a:
Problem w tym, że nie bardzo wiem jak je zlokalizować. Podobno jest po jednym w każdych drzwiach i jeden w klapie od bagażnika. Możecie mnie nakierować jak je znaleźć i czy to faktycznie może być to czy raczej coś innego?
Od szóstej generacji Fiesty to zamki są zarazem czujnikami alarmu i otwarcia drzwi, nie sądzę żeby w tak młodym aucie był z nimi problem, chyba że była bita i coś zostało zrobione na odwal się...
fiesta_s - 10 Wrz 2013, 21:59

Czyli to raczej nie to :-( Auto nie było bite. Czy masz może w takim razie pomysł na co by można było sprawdzić?
Qnik - 11 Wrz 2013, 11:07

Proponuję ponownie zaprogramować centralny z autoalarmem. U mnie w Focusie był taki problem, że jak się otwierało sam bagażnik z pilota to alarm wył pomimo, że nie powinien (teraz w Mondeo takiego problemu nie ma), pojechałem do ASO i za darmo mi skonfigurowali centralny i alarm.