|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - [MK3] Przy hamowaniu blokuje tylne koła
Markz - 24 Lip 2013, 20:23 Temat postu: [MK3] Przy hamowaniu blokuje tylne koła Dzisiaj rajdując sobie nagle zaczeło mi blokować tylne koła zamiast przednich. Myśle że problem raczej prosty ale wole się upewnić. Chce zacząć od wymiany korektora siły hamowania może że macie inny pomysł?
Puff - 25 Lip 2013, 00:47
Jeśli ręczny na lince, to może (podkreślam - może) to być kwestia zbyt mocno podciągniętej linki.
vegetagt - 25 Lip 2013, 00:54
w takiej sytuacji trzeba zadać sobie jedno pytanie:
czy to tył za mocno hamuje, czy przód za słabo?
BuMeL - 25 Lip 2013, 09:06
Ja bym zaczął od sprawdzenia przodu czyli odpowietrzenia i stanu przewodów a jak objaw występuje dopiero po dłuższej jeździe czy upalaniu to zmieniłbym płyn i sprawdził stan tarcz/klocków.
Markz - 25 Lip 2013, 21:34
linka nie jest za mocno naciągnięta bo wymieniłem ją miesiąc temu i było wszystko ok, hamulce przednie jak i tylnie mam nowe a płyn hamulcowy ate racing 5.1 więc nie zagotuje go tak łatwo Jeśli by było coś z przewodami to by mi płynu ubyło. Czyli raczej ten korektor siły hamowania?
Puff - 26 Lip 2013, 08:29
Markz napisał/a: | Czyli raczej ten korektor siły hamowania? |
Tak, zwłaszcza jeśli masz wsadzone większe bębny
Markz - 26 Lip 2013, 15:07
bębny mam orginalne z rs1800 a z przodu mam tarcze 260mm
bidżej - 5 Sie 2013, 14:37
tylko że te korektory to są zwykłe dławiki i nic więcej chyba, przynajmniej w MK3.5...
ostatnio walczyłem z hamulcami i tyły blokowało przy słabo odpowietrzonym układzie.
|
|