Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - [MK4] Moduł 96fg15k600 fa

ravenpoz - 8 Lip 2013, 23:23
Temat postu: [MK4] Moduł 96fg15k600 fa
cześć,
jestem w trakcie demontażu całej deski i odnalazłem w końcu moduł od CZ model 96 FG 15K600 FA. Pytanie moje brzmi tak: co oprócz , centralnego, pilota na podczerwień i ryglowania to urządzonko obsługuje? może domykanie szyb i mryganie kierunkami podczas zamykania/otwierania drzwi z pilota? ;)

Marcin - 9 Lip 2013, 16:55

jak jest ryglowanie to po zaryglowaniu mryga dwa razu kierunkami, domykania szyb na pewno nie ma.
ravenpoz - 9 Lip 2013, 22:42

hmmm to u mnie nie mryga, a jak to sprawdzić? aktualnie mam cała deskę zdemontowaną więc mogę poszukać :)
Marcin - 10 Lip 2013, 17:23

szukaj po schemacie :-P o ile w ogóle ten sterownik ma opcje mrugania
ravenpoz - 10 Lip 2013, 22:36

leżę i kwiczę bo nie mogę nigdzie w necie odszukać schematu... może jakaś wskazówka bez schematu?
wawrzyc - 28 Maj 2014, 01:42

Ten sterownik nie ma mrugania domykania szyb.

Ja w swojej fiescie dodalem dodatkowy sterownik (radio) + sterownik domykania szyb + wytrawilem plytke gdzie przelutowalem elementy z starego pilota (od sterownika radiowego) po czym wlozylwm to w obudowe od pilota na podczerwien.

W ten sposob moge - zamykac szyby z pilota, otwierac bagaznik z pilota, mam miganie i moge syrene + ewnt alarm. Nie mam beznadziejnej podczerwieni tylko radio i wszystko w oryginalnej obudowie.

Moge wyslac projekt plytki i fote i namiary gdzie kupowalem pilota i sterownik do centralnego zamka.

Puff - 29 Maj 2014, 17:45

Trupa odkopałeś, ale w sumie tym razem się należy za to nagroda :P Wrzucaj śmiało całość, będzie dla potomnych :)
wawrzyc - 31 Maj 2014, 09:04

Zrobie osobne faq w wolnej chwili. Jeszcze musze przerobic plytke bo u mnie trzeba bylo antene troche skrocic.
Puff - 31 Maj 2014, 10:16

Ok :)