|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - [MK3] Nowa instalacja elek. szyb
dawid99999999 - 7 Lip 2013, 21:44 Temat postu: [MK3] Nowa instalacja elek. szyb Witam, z elektrycznych szyb zostały mi same mechanizmy oraz silniki, generalnie brakuje instalacji, wpadłem na pomysł by zrobić nową i tu mam pytania:
1. Czy istnieje taki rodzaj włącznika jaki przedstawiłem na schemacie, jeśli tak to ma on jakąś nazwę ?
2. Czy poprawnie rozumuje podłączenie instalacji ?
czarny - minus
czerwony - plus
to czarne coś to silnik od szyb
zielone - włącznik
Generalnie jeżeli chodzi o połączenie to ma wyglądać to tak jak prowadzą linie, jest to schemat do jednej pary drzwi, czyli opuszczanie i podnoszenie
strugalsky - 8 Lip 2013, 09:02
Czarny to masa, czerwony to zasilanie, więc tutaj masz rację. Zielony kolor sobie sam wymyśliłeś.
Czy nie prościej kupić jakiekolwiek dwa/cztery przyciski, nawet z innego auta, na szrocie, w sklepie, gdziekolwiek? One są spreparowane do podłączenia elektrycznych szyb
dawid99999999 - 8 Lip 2013, 12:44
W sumie masz rację, coś poszukam, a jak nie znajdę to odwiedzę sklep elek. A schemat instalacji jest dobry ? zielony sam sb wymyśliłem i oznacza on włącznik
strugalsky - 12 Lip 2013, 01:05
Wcale nie rozumiem tego schematu, ale polecam poszukać przycisku na szrocie. W elektrycznym pewnie też dostaniesz
|
|