|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - [MK4] jak jade to huczy
dajmos - 2 Lip 2013, 18:22 Temat postu: [MK4] jak jade to huczy witam jestem pierwszy raz na forum wiec moge zrobic kilka bledow za co przeprzszam. mam pewien problem z fiesta a mianowicie tak jak jest w temacie jesli jade to cos w niej huczy. huczenie zaczyna sie od jakis 45 km/h. jak sie przyspiesza juz ponad 45 km/h to huczenie robi sie coraz glosniejsze. znajomy powiedzial mi ze to moze byc wina opon lecz zmienilem wszystkie 4 opony na inne (zimowe) i dalej huczalo. jakis mechanik mi powiedzial ze to moze wina przegubow lecz jak go postawilem na ''kolkach'' i w powietrzu byly przednie kola to wsiadlem odpalilem i jechalem w miejscu ok 70 km/h i nic nie bylo slychac. dodam jeszcze ze jak sie siedzi z tylu w czasie jazdy to z tylu glosniej sluchac niz z przodu. moze to cos z tylu jest nie tak ?? co o tym sadzicie ?? prosze o szybka pomoc!!
zabka35i - 2 Lip 2013, 18:29
Może łożyska z tył masz do wymiany. Każdy dobry mechanik bez problemu zdiagnozuje problem więc oddaj go mechanikowi.
dajmos - 2 Lip 2013, 18:32
a sam moge to jakos stwierdzic czy sa do wymiany ?? dodam jeszcze ze jak jade na zakretach to przestaje a jak znow prosta to powraca huczenie
blood_brother - 2 Lip 2013, 18:53
Prawie na pewno łożyska z tyłu. Podnieś Fieście tyłek do góry i zakręć kołami, jak będziesz słyszał tarcie/huczenie, to łożyska.
diodalodz - 2 Lip 2013, 18:54
dajmos napisał/a: | a sam moge to jakos stwierdzic czy sa do wymiany ?? dodam jeszcze ze jak jade na zakretach to przestaje a jak znow prosta to powraca huczenie |
100% łożyska. tył najlepiej sprawdzić wsadzając kogoś na kanapę . Jedziesz a pacjent otwiera kanapę i słucha z której strony jest wyraźniej głośno.
dajmos - 2 Lip 2013, 19:58
ok jutro to sprawdze i dam wam znac
KAKA_8 - 2 Lip 2013, 21:41
dajmos, lozysko, nic innego
|
|