|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK6] Test GEM i przycisk bagażnika...
Fiestka6 - 22 Cze 2013, 20:49 Temat postu: [MK6] Test GEM i przycisk bagażnika... Witajcie
Mam problem z Fiesta mk6 2003r., otóż w wyposażeniu mam centralny zamek z otwieraniem bagażnika z pilota, z kluczyka i deski... ale niestety przycisk na kokpicie nie działa... nie wiem dlaczego... ale co ciekawe skanowałem dzisiaj Fiestke programem FORSCAN i chciałem przetestować GEM (jest tam taka opcja są też testy ABS itp) i niestety mrugnął tylko kierunkowskaz w lewo kilka razy kilka razy w prawo i na laptopie komunikat sprawdź czy wszystkie wymogi to przeprowadzenia testu zostały zrealizowane... przycisk jak nie działał tak dalej nie działa.... W moim drugim samochodzie też Fordzie ale Mondeo mk3 2005r. jak daje test GEM to też kierunki działają i póżniej jest że test przeprowadzono pomyślnie.
I stąd moje pytanie
Czy to możliwe że niemożność wykonania testu GEM ma wpływ na to że nie mogę otworzyć bagażnika z kokpitu? Bo z pilota działa normalnie... Raz jak skanowałem fiestę i też przeprowadzałem test oczywiście zakończony niepomyślnie bagażnik raz otworzył się przez przycisk ale była to jednorazowa sytuacja teraz nic nie pomaga...
Bardzo proszę o pomoc
Parzych - 22 Cze 2013, 22:59
Może zaśniedziały styki przy przycisku (albo się uwalił), wyciągnij przycisk i spróbuj na krótko (zworką), czy się będzie bagażnik otwierał...
|
|