Forum FiestaKlubPolska -

Przed zakupem - [MK5] Jakie amory gazowe o skróconym skoku na tył?

Puff - 19 Cze 2013, 18:11
Temat postu: [MK5] Jakie amory gazowe o skróconym skoku na tył?
Temat chyba mówi wszystko.
Mam B4, ale amor z jednej strony się "kończy", a że auto i zawias u mnie lekkiego życia nie mają, to chcę to koniecznie wymienić na amor o krótszym skoku (kto widział jaką mam "kozę", ten wie o czym mówię).

Nie proponujcie tylko B6, bo zwyczajnie mnie na nie nie stać... :)

Peedro - 19 Cze 2013, 19:19

Puff, nie upalasz, chcesz coś drogowego, pomyśl nad MTS Technik tudzież GT Cupline, bo w mk3 naprawde daje to radę, no i tył masz regulowany, więc sobie możesz nieco opuścić. Tanie i dla twoich zastosowań powinno starczyć w zupełności.
Puff - 19 Cze 2013, 19:23

Peedro napisał/a:
nie upalasz, chcesz coś drogowego,

Zależy co rozumiesz przez upalanie :) Łagodnie nie jeżdżę, a dupa ma się trzymać drogi, bo samowolne "drifty" w FWD mnie nie kręcą :D

Peedro - 19 Cze 2013, 20:31

wiesz dobrze że drifty były spowodowane oponami :-P
Puff - 19 Cze 2013, 21:14

Nie mówię o Kielcach :) Na normalnej drodze, jak dupa się nawierzchni nie trzyma, to dobrze wiesz co się na zakręcie może dziać :) Jeśli będzie tak samo dobrze jak na B4, to super. Jeśli będzie jeszcze lepiej, to wspaniale. Byle nie było gorzej :) Stąd pytanie.
Peedro - 19 Cze 2013, 21:34

Ja nie narzekam, sprawują się dobrze :P
Puff - 19 Cze 2013, 21:36

Ok, dzięki za opinię :) Jeśli ktoś jeszcze chce coś dodać, to śmiało :)
Qzyn - 19 Cze 2013, 21:41

B6 niema co proponowac jak chcesz skrocony skok :) A oile obnizaja Twoje sprezyny ze szukasz amora z krotszym skokiem?
Puff - 19 Cze 2013, 21:46

Qzyn napisał/a:
A oile obnizaja Twoje sprezyny ze szukasz amora z krotszym skokiem?

O +/- nic (chyba, że chcesz rozważać "siad" do 5mm).
Sprężyny to ProKity z Eibacha - niby "minus 30", ale w praktyce gazówki tak mi wypchnęły lekki zad w górę, że szpara między kołem a rantem nadkola to, na oko, 6-7cm.

Na seryjnych amorach (olej lub gaz-olej) i seryjnych springach (a, tak jak pisałem, między serią a Eibachami nie ma różnicy) dupsko było niżej spokojnie o 3-4cm.

hubi_2006 - 20 Cze 2013, 06:59

OT:
jak będziesz chciał sprzedać te b4 to pisz PW :)
Chyba, że to nie są regenerowalne amorki :-P

BTW, mam gazowe deplhi de carbon comfort i pomimo tego, że auto fajnie równo siedzi na całej długości, to niestety są za miękkie i hałasują zwoje.
Wiem, że ta informacja nic nie wnosi do dyskusji :hihihi:

Puff - 20 Cze 2013, 12:18

hubi_2006 napisał/a:
Chyba, że to nie są regenerowalne amorki :-P

Tego, to ja Hubi nie wiem... Zapytaj speca jakiegoś i wtedy, jeśli się okaże, że da się zrobić regen, będziemy gadać :)

zwardek - 20 Cze 2013, 21:27

Puf chcesz tak jak było przed B4, czy jeszcze niżej?
Z tego co wiem sport ma skrócony skok (nie wiem o ile), to może byś takie przypasował z twoimi sprężynami jak Qzyn będzie się ich pozbywał (o ile będzie). Ja kupowałem te amory jako nówki sztuki, ale nie wiem jakie mam springi.

Puff - 20 Cze 2013, 23:20

Nieco niżej niż przed B4 (przód mi siadł, więc jak tył zostanie jak fabryka, to i tak będzie "koza", tylko że mniejsza...).

Sport jako "mk5 sport" ?

zwardek - 21 Cze 2013, 07:57

ano :yes: