|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - [MK4] Problem ze wspomaganiem
mariusz84 - 13 Cze 2013, 20:45 Temat postu: [MK4] Problem ze wspomaganiem Witam. mam problem,zaczeły sie zapalac kontrolki w tym samym momecie od akumulatora i oleju i w tym samym czasie traciłem wspomaganie kierownicy. olej hydrauliczny od wspomagania jest czarny i wybiło go do góry az sie wylewa z pod korka ocb? moze ktoś mi cos podpowie?
Puff - 14 Cze 2013, 20:38
Pompa stawia silnikowi zbyt duży opór. Jeśli olej jest czarny, to należy mu się natychmiastowa wymiana, inaczej możesz mieć niezłe kwiatki jak pompa stanie
spox247 - 14 Cze 2013, 20:38
z tego co tutaj piszesz to ci silnik zgasł... A jak gaśnie to włączają się kontrolki od akumulatora i oleju a na dodatek wyłącza się wspomaganie...
JoeMix - 14 Cze 2013, 22:01
spox247 napisał/a: | z tego co tutaj piszesz to ci silnik zgasł... A jak gaśnie to włączają się kontrolki od akumulatora i oleju a na dodatek wyłącza się wspomaganie... | Napisałem to wcześniej,,, ale widać ktoś skasował
vegetagt - 14 Cze 2013, 22:17
JoeMix, napisales w innym temacie: http://www.fiestaklubpols...ghlight=#713298
JoeMix - 15 Cze 2013, 00:02
vegetagt, no fakt,,, by mógł jeszcze we 3 watkach zadać to samo pytanie, to na pewno bym się wtedy nie pogubił,,,
pmu - 12 Sie 2013, 22:52
Miałem to samo, gdy pasek wielorowkowy zaczynał się ślizgać (i piszczeć).
Wymieniłem, gdy psikanie płynem poprawiającym przyczepność przestawało pomagać.
Niedawno nagle znów wróciło. Po 10 km pasek (całkiem nowy) się rozpadł i spadł. Na szczęście spadł akurat, gdy pod dom dojechałem. Te same objawy, wspomaganie przestaje działać, kontrolki się lampią.
|
|