|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika silnika - [MK4] Stuki podczas zmiany biegow/zwalnia z gorki
danielson - 8 Kwi 2013, 23:20 Temat postu: [MK4] Stuki podczas zmiany biegow/zwalnia z gorki Mam problem ze swoja fiesta. A dokladnie mkIV silnik 1.25 zetec 5b manual. Podczas jazdy np gdy zmieniam z 1 na 2 bieg to podczasz wylaczania oraz zalaczania biegu slychac takie pukniecie. Nie wiem jak to nazwac ten dzwiek mozna to porowna do wybitej tulei wahacza w zawieszeniu taki dzwiek. Czy to moga byc ciegna od skrzyni gdzies luz czy tez moze juz cos w srodku? No i gdy wrzucam luz tez jedno takie pukniecie/cykniecie.
Druga sprawa. Zauwazylem to stosunkowo niedawna jadac w 4 osoby autostrada z dosc sporej gorki wrzucam luz a ty powoli zwalnia. Czasem trzyma predkosc czasem zwalnia. Nie sa to hamulce. Specjalnie zatrzymalem sie na stacji i byly chlodne... Jakies inne sugestie?
danielson - 10 Kwi 2013, 15:48
Nikt nie ma pomyslow?
Puff - 11 Kwi 2013, 00:01
Może szwankujący wysprzęglik/łożysko oporowe
hubi_2006 - 11 Kwi 2013, 11:14
Pufcio napisał/a: | Może szwankujący wysprzęglik/łożysko oporowe |
Lub panewka oporowa wału
Bez zdjęcia skrzyni nic nie stwierdzą, a w razie gdybyś danielson potrzebował tarczy sprzęgła z dociskiem to mam w dobrym stanie za grosze
danielson - 11 Kwi 2013, 14:57
Moze to byc i sprzeglo i lozysko tez tak myslalem w sumie sprzeglo sie chyba konczy bo juz na samym koncu dopiero puszcza. Czyli nic bez rozbierania skrzyni nie da sie zdiagnozowac?
Puff - 11 Kwi 2013, 22:09
danielson napisał/a: | Czyli nic bez rozbierania skrzyni nie da sie zdiagnozowac? |
To nie Fiesta mk58 z pierdyliardem komputerów, które wywalą błąd nawet jak się pierdnie w fotel (co ma swoje zalety...).
|
|