|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Kontrolka układu hamulcowego
cars24h - 6 Kwi 2013, 14:54 Temat postu: [MK3] Kontrolka układu hamulcowego Po zamontowaniu i podłączeniu świateł dziennych świeci mi się półprądem na tablicy kontrolka układu hamulcowego (P) i druga oznaczona (!)
Dzieje się tak tylko podczas jazdy. Światła dzienne działają prawidłowo czyli po włączeniu mijania gasną...
Wiem dlaczego tak jest bo plus po stacyjce do świateł dziennych podpiąłem pod czujnik poziomu płynu hamulcowego ale chciałbym zapytać czy to nie szkodzi i w czymś nie przeszkadza?
power - 6 Kwi 2013, 20:44
Nie wiem, czy diagnosta nie będzie się czepiał podczas przeglądu, że świeci się właśnie ta kontrolka. Dodatkowo pewnie układ elektryczny do tego czujnika nie został przystosowany do większego poboru prądu.
Ja u siebie (+) do świateł dziennych mam podłączony do wiązki czujnika uruchamiającego wentylator chłodnicy ( czujnik dwupinowy umieszczony nad termostatem) w jednym z jego przewodów pojawia się napięcie po stacyjce, dodatkowo układ jest zabezpieczony bezpiecznikiem.
drjanusz - 6 Kwi 2013, 21:38
cars24h napisał/a: | Wiem dlaczego tak jest bo plus po stacyjce do świateł dziennych podpiąłem pod czujnik poziomu płynu hamulcowego ale chciałbym zapytać czy to nie szkodzi i w czymś nie przeszkadza? |
To już nie ma gdzie podpiąć,tylko kombinujesz jak koń pod górkę
|
|