Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - [MK3] [MK3.5] Licznik, ch³odnica wody

WujekZbujek - 25 Mar 2013, 08:46
Temat postu: [MK3] [MK3.5] Licznik, ch³odnica wody
Witam,
mam pytanie - nie wskazuje mi temp silnika. Czujnik nowy i ca³a wi±zka ok. Diagnoza: licznik do wymiany. Jest ca³y dobry i wszystko na nim dzia³a z wyj. temp silnika.

Pytanie: czy do Futury 1,6 16v dohc bêdzie pasowa³ ka¿dy licznik? te w futrach maj± krótsze czerwone pole

pytanie 2: cieknie mi ch³odnica. Chcia³em siê upewniæ, bêdzie pasowa³a ka¿da do efi? tzn 1,6 8v, 1,6 16v, 1,8, tak?

z góry dziêki za pomoc

luki - 27 Mar 2013, 13:49

mo¿esz zawsze prze³o¿yæ same wska¼niki temp i paliwo.
WujekZbujek - 28 Mar 2013, 12:02

No spoko, ale co pro¶ciej ? bo wydaje mi siê, ¿e licznik mam plug&play. Poza tym czy same wska¼niki pasuj± te¿ od ka¿dego licznika? a je¶li chodzi o liczniki to wiem, ¿e s± ró¿ne obrotomierze i czy bêdzie pasowa³ ka¿dy, czy tylko ten z czerwonym polem od 6,5 ty¶ obr?

jak z t± ch³odnic±?

Pietrekk - 28 Mar 2013, 12:11

Ch³odnica powinna pasowaæ, w ka¿dym razie jak przy zeteku mia³em ch³odnicê z cvh.
Licznik powinien pasowaæ i tak, ale jak zalezy Ci na tym ¿eby miêæ ori to ja bym same wska¼niki prze³o¿y³, tylko musisz zwróciæ uwagê czy masz tarcze na pleksie czy blachê.

WujekZbujek - 28 Mar 2013, 14:52

Czyli rozumiem, ¿e licznik bêdzie pasowa³ ka¿dy, a wska¼niki te¿, pod warunkiem, ¿e bêd± przek³adane z pleksi na pleksi albo z blachy do blachy (chodzi o tarcze), tak?

Znalaz³em licznik z czerwonym polem na 6,5 ty¶ obr, wiêc wolê chyba prze³o¿yæ ca³y licznik.

Pietrekk - 28 Mar 2013, 15:06

Tak, bo widaæ po nich ¿e maj± lekko inny odcieñ.