Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [Kosmetyka] Naprawa deski rozdzielczej

Bartosz - 5 Mar 2013, 18:27
Temat postu: [Kosmetyka] Naprawa deski rozdzielczej
Witam, mam pytanie w jaki sposób można zregenerować deskę po wystrzale i gdzie? Nie interesuję mnie opcja z Flock bo po prostu mi się nie podoba, na skórę mnie nie stać. Słyszałem że kleją a następnie je malują, tylko czy po takim zabiegu można włożyć tam poduszkę bez obaw że wystrzeli tak jak powinna? Mowa o desce z MK6 po lift gdzie ceny nie wystrzelonej to od 1500 zł.
Z góry dzięki za propozycje naprawy!

Parzych - 5 Mar 2013, 19:25

W MK6 po lifcie naprawa jest dość skomplikowana, nawet jeśli klejenie i malowanie wyjdzie dobrze, to farba może się łuszczyć z powodu miękkości deski, poza tym nie ma gwarancji że nowa poduszka zadziała prawidłowo... Niestety (ze względu na koszty), najrozsądniejszym wyjściem jest wymiana na nową...
Bartosz - 5 Mar 2013, 21:24

Gdyby cena była niższa to pewnie bym się nie zastanawiał ale ponad 1000zł boli. A obszycie skórą ewentualnie nie będzie tańsze niż wymiana?
MisiekT - 5 Mar 2013, 21:43

1. krotki flok w odpowiednim kolorze wyglada zupelnie seryjnie
2. jestem pewien ze deske mozna kupic znacznie taniej, co Parzych? :-P

Parzych - 5 Mar 2013, 21:57

MisiekT napisał/a:
2. jestem pewien ze deske mozna kupic znacznie taniej, co Parzych? :-P
Możliwe, ale nie orientowałem się w cenach... :9:
MisiekT - 5 Mar 2013, 22:05

smieje sie, ze ludzie zawsze widza wszedzie drogo, a jak sie poszuka to mozna trafic ciekawsze oferty
Bartosz - 6 Mar 2013, 18:07

Co do krótkiego flok-u masz może jakiś przykład jak to wygląda? I czy Ciężko się to czyści?
MisiekT - 6 Mar 2013, 18:27

odezwij sie do Rasty - flokowanie.com.pl
jaacek - 24 Mar 2013, 14:12

W Warszawie mam namiary na dobrego gościa ostatnio flokowałem deskę do BMW e30 150zł za całość. jak byś chciał to pw :)