|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Po zwarciu problem z odpaleniem
Piekarz - 26 Lut 2013, 12:33 Temat postu: [MK3] Po zwarciu problem z odpaleniem Problem mam taki iz miałem rozładowany akumulator fiestka nie chciała nic dygnac przelozyłem drugi aku odpaliłem i na odpalonym silniku chciałem przelozyc akumulatory kolega(1) zdjął klemy i miał przytrzymac do momentu gdy kolega włozy ten rozładowany lecz kolega ten ktory trzymal klemy plusem dotkną gdzies masy prawdopodobnie parownika i zrobilo sie zwarcie (takiego ognia pod maska jeszcze nigdy nie widziałem) autko zgasło i juz z kluczyka nie chciało krecic jedynie na krotko(kabelkiem z aku do rozrusznika)kreci i nie chce odpalic sam juz nie wiem co moze byc wiec zwracam sie z pomocą do was fiestka posiada immobiliser 1995r 1.1 z gazem
kuba87 - 26 Lut 2013, 12:45
pewnie sie komputer zjarał. prościej było popchnąć lub na krawat wziąść. generalnie jest do przejrzenia cała instalacja elektryczna. z alternatorem, przekażnikami i bezpiecznikami włącznie. wszystko wzbudzające podejrzenia zamien i próbuj odpalić
pawel_mk3 - 26 Lut 2013, 13:52
Sprawdź bezpieczniki podmień kompa najlepiej na takiego bez immo bo inaczej nie ruszy chyba że dostaniesz kompa plus kluczyk od immo.
Piekarz - 27 Lut 2013, 22:34
komputer to chyba nie będzie iz iskra jest lecz nie chce odpalic i gdzie sie znajduja przekazniki moze ktorys przekaznik ? lub kopulka ?
pawel_mk3 - 28 Lut 2013, 08:05
Słychać pompe jak włączysz zapłon?
|
|