Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - [Ogólny] Jakie radio?

MisiekT - 15 Lut 2013, 10:48
Temat postu: [Ogólny] Jakie radio?
pewnie znajdzie sie ktos zorientowany w temacie CA, bo ja przegladajac oferty sklepow tylko sobie mieszam w glowie

chce kupic radyjko (do Foki MK1)

co musi miec:
- rozsadna jakosc (na razie do seryjnych glosniczkow, potem moze lekki upgrade i wygluszenie, nic wielkiego)
- wejscie USB (albo/lub SD)
- czytanie .wav
- czerwone podswietlenie
- wbudowany (albo dokladany za rozsadne $$$) zestaw glosnomowiacy na Bluetooth
- opcje podlaczenia fabrycznego sterowania

opcjonalnie
- odtwarzacz CD

Budzet - powiedzmy 600-700 na razie, chyba ze cos naprawde fajnego jest niewiele drozsze

mick1973 - 15 Lut 2013, 11:06

MisiekT, Myślę że spełnia twoje kryteria a nawet więcej JVC KD-SD80BT . Można już wyrwać od 600 PLN. Mam poprzedni model i jestem zadowolony.Fajny jest dwustrefowy multikolor, tryb noc dzień itd.
MisiekT - 15 Lut 2013, 11:28

no faktycznie wyglada spoko... poczekam jeszcze na innych, ale wyglada obiecujaco - nic wiecej z funkcji nie potrzebuje
arecki - 15 Lut 2013, 12:30

żonka ma jakiegoś JVC z BT i powiem Ci, że jako zestaw głośnomówiący to jest to słabe...no i jakoś dźwięku jest dla mnie słaba w porównaniu do np. pioneera
MisiekT - 15 Lut 2013, 12:49

arecki napisał/a:
jako zestaw głośnomówiący to jest to słabe

w jakim sensie - z tego co widze sterowanie/mikrofon jest na kablu - nie ma przypadkiem umieszczonego daleko od ust?

arecki - 15 Lut 2013, 12:58

u mnie jest mikrofon wbudowany i trzeba się czasami drzeć do radia
MisiekT - 15 Lut 2013, 13:15

to tutaj jest na szczescie zupelnie inne rozwiazanie z tego co widze...
arecki - 15 Lut 2013, 14:47

no chyba że tak...ja swoje żonce oddałem :-P
mick1973 - 15 Lut 2013, 18:38

arecki, A zwiększałeś czułość mikrofonu w meni bo fabrycznie jest chyba na 50% ? Meni dostępne podczas połączenia.
Ja jak mam mikrofon na kabelku i zamontowany przy liczniku to czułość 50% w zupełności wystarcza. Co do brzmienia to można prowadzić by tutaj baaaardzooo długą dyskusje a i tak każdy ma inny gust. Ty lubisz dance itp a inni inną muze. Pioneer Ci przypasował bo dla takich odbiorców głównie kieruje ten sprzęt. Ja jestem zdania że preinstalowane ustawienia są do d..y i trzeba sobie zadać trochę trudu i dobrze pod właśne auto,głośniki i upodobania wszystko ustawić.

arecki - 16 Lut 2013, 00:53

sprawdze jutro to radio ale już tam coś grzebałem z czułością mic i lipa...
co do jakości...nigdy nie słucham na gotowych ustawieniach heh... ;] i nie slucham dance :nawalony:

szynszyl - 4 Mar 2013, 14:35

czy ktoś zna jakąs fajną porównywarkę radioodtwarzaczy? dalej szukam coś dla siebie.
nic mnie nie podnieca. :sad:
hertz dsk160 80W/160W - to był ewidentny błąd. ale mi pasi wolny mocny bass i dlatego je wziąłem.

chyba, że jakis wzmacniacz na 2 kanały pod radio, za przyzwoite pieniadze i do tych głosników (one są na przedzie :) )

MisiekT - 4 Mar 2013, 15:06

Michał, tak w ogole kupilem to radyjko co podrzuciles - dzieki...
co do wrazen - gra :)

szynszyl - 4 Mar 2013, 15:33

MisiekT, a czy ja pisze co obecnie mam? :-P dogorywające sony - dogorywa :)
MisiekT - 4 Mar 2013, 16:12

nie kumam... ja tylko napisalem, ze finalnie wzialem propozycje z 2-ego posta
szynszyl - 5 Mar 2013, 16:05

a sorry.. nie załapałem i ja. miałem jakiś chłąm po drodze, ale nie było szału.
a Ty mi z gruchy walisz :-P coś co było w 2gim poście :ok: