|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [MK3] futura :) 1.6
yogi19 - 3 Lut 2013, 14:01 Temat postu: [MK3] futura :) 1.6 1. NICK: yogi19
2. IMIĘ: Damian
3. MODEL: mk3
4. WERSJA: Ciężko określić:)
5. ROCZNIK: 1994
6. SILNIK: 1.6 16v
7. OPIS AUTA: Fiesta kupiona w Pażdzierniku, w takim stanie jakim jest aktualnie silnik 1.6, moc ciężko określić - hamowana nie była ale daje rade nie jeden się zdziwił auto bardzo pozytywnie mnie zaskoczylo po zakupie, nie myslalem o kupnie fiesty ale jak ja zobaczylem to musialem ja mieć i tak chce doprowadzić ja do stanu idealnego, ma pare niedociagniec ale to kosmetyka
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne:.....
b. mechaniczne: wymienione filtry i plyny
c. audio: ........
d. inne:......
9.PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: Felgi pomalowac na biało.. kierunki na pomaranczowe i poprawic lakier, usunac tylna wycieraczke
b. mechaniczne: zawieszenie wymienic na poliuretan, sprzeglo na dniach bedzie wymienione bo sie skonczylo:) pogrzebac troszke w silniku
c. audio: wymienic radio, wsadzic jakas mala skrzynie basowa, glosniki daja rade:)
d. inne...
10. FOTKI AUTA:
Krzysiek - 3 Lut 2013, 14:04
skoro 1.6 to 90 patatajów, dolot masz z 1.8 105km patrząc po naklejce.
yogi19 - 3 Lut 2013, 14:13
powiedz mi bo patrzalem na silniki to sa na jednym walku a tu na dwoch nawet xr2i jest jeden walek taki jakis inny ten silnik jest byly orginale w fiescie takie?
luk-90 - 3 Lut 2013, 14:15
Wróciła córka marnotrawna, ona już kiedyś była w FKP (niekoniecznie na forum, ale we frakcji wlkp), Ja tego nie pamiętam, bo srałem wtedy w pieluchy Ale od starszych ludzi wiem o niej. Widziałem ją ze dwa razy niedaleko starego rynku od strony Warty. Witamy
Ten silnik to ori, bo masz future, a tam takie występowały, były jeszcze 1.8 105km oraz 130, taki jak u Mnie
Dobra baza na dwulitrówkę, wymieniasz tylko słupek i kompa
PS. Ten stożek tam to zuo, lepiej poszukaj ori puszkę filtra i kup wkładkę pipera
vegetagt - 3 Lut 2013, 14:17
yogi19 napisał/a: | powiedz mi bo patrzalem na silniki to sa na jednym walku a tu na dwoch nawet xr2i jest jeden walek taki jakis inny ten silnik jest byly orginale w fiescie takie? |
Na dwóch wałkach było 1.6 90km, 1.8 105/130 km. Wizualnie silniki identyko.
yogi19 - 3 Lut 2013, 14:20
aha ok bo sam nie wiedzialem bo znajomy ma ta 130 konna i identyczny silnik:) a co do lokalizacji to prawda mieszkam niedaleko starego rynku
vegetagt napisał/a: | yogi19 napisał/a: | powiedz mi bo patrzalem na silniki to sa na jednym walku a tu na dwoch nawet xr2i jest jeden walek taki jakis inny ten silnik jest byly orginale w fiescie takie? |
Na dwóch wałkach było 1.6 90km, 1.8 105/130 km. Wizualnie silniki identyko. |
Wlasnie myslalem nad zmiana na 2 litry tylko jakie koszty???
luk-90 - 3 Lut 2013, 14:26
Słupek 2.0l z mondeo, komputer, kolektor ssący z mondziaka, dolicz uszczelki i pytanie czy robisz porządnie czy na odpierol, bo powinieneś kupić rozrzą, pompę wody, ściągnąć i wymienić uszcelkę pod głowicą( opcjonalnie, chyba znasz stan faktyczny motoru)
BuMeL - 3 Lut 2013, 14:34
a mnie ten silnik wyglada na 1,8
yogi19 - 3 Lut 2013, 14:42
mysle ze motor jest w stanie dobrym:)
Czyli ile bym musial polozyc z robocizna za taka przyjemnosc ??
BuMeL - 3 Lut 2013, 14:56
Kup motor i spytaj ile mechanik weźmie, ewentualnie kup motor i zmień sam, możesz też poszukać u znajomych, może ktoś odda Ci za darmo, będziesz wiedział wtedy jakie koszta.
vegetagt - 3 Lut 2013, 14:57
luk-90 napisał/a: | komputer, kolektor ssący z mondziaka, |
generalnie te rzeczy akurat na upartego można pominąć i wymienić w przyszłości, ale na początku to musi mieć miske olejową pod fieste i smok/pompe oleju! ;-) Można to wziąć np ze starego silnika
yogi19 - 3 Lut 2013, 17:06
co myslicie o pomaranczowych kierunkach ??
luk-90 - 3 Lut 2013, 17:21
no dlatego tych rzeczy nie wymieniłem, bo ma to przecież w swoim Zupełnie odmienną sprawą jest dostać zdrowe dwa litry.
Ja swój rozebrałem i składam cały silnik na nowych bebechach, tłoki, pierścienie, panewki, śruby, zawory itd Potem będzie docierka na ostro
Pomarańczowe kierunki śmierdzą , takie jest moje zdanie
yogi19 - 7 Lut 2013, 21:09
autko u mechanika nowe sprzeglo i bedzie latac :)po Poznaniu szatan:)
gdzie mozna tanio pomalowac felgi ?? i jaki kolor by pasowal?? myslalem nad bialymi..
tadzias - 9 Lut 2013, 12:24
yogi19 napisał/a: | jaki kolor by pasowal?? myslalem nad bialymi |
zrób polerke
Pietrekk - 9 Lut 2013, 12:31
Ja bym je sprzedał i kupił inne, jakoś mi nie siedzą kompletnie w tym aucie, w sumie do żadnej fiesty by nie pasowały
A co do pomarańczowych kierunków, jak byś miał wszystkie takie to ok, ja bym dał białe boczne do tego jeszcze i byś miał spoko
tadzias - 9 Lut 2013, 12:35
Pietrekk napisał/a: | Ja bym je sprzedał |
Pietrekk napisał/a: | ja bym dał |
a ja bym odświeżył wg wizji ownera, niech sie cieszy
Pietrekk - 9 Lut 2013, 12:55
Pyta o propozycję to mówię co ja proponuję
yogi19 - 9 Lut 2013, 13:03
hehe a mi sie te felgi podobaja :p tylko trzeba by odnowic :)tylko nie wiem czy polerka czy pomalowac
Pietrekk - 9 Lut 2013, 13:12
Da się te śruby wyjąć jakoś? Bo jak nie to z polerką będzie ciężko
yogi19 - 9 Lut 2013, 13:47
Pietrekk napisał/a: | Da się te śruby wyjąć jakoś? Bo jak nie to z polerką będzie ciężko |
No wlanie nie wiem dlatego wolal bym pomalowac hehe tyko nie wiem jaki kolor hehe:)
Pietrekk - 9 Lut 2013, 13:48
Tylko zamalujesz to to będzie słaby efekt, sprawdź, może są tylko ozdobne
yogi19 - 9 Lut 2013, 13:53
dzisiaj jade ja odebrac od mechanika bo sprzeglo bylo wymieniane i zaczne sie bawic z lala hehe
tadzias - 10 Lut 2013, 11:09
Pietrekk napisał/a: | Da się te śruby wyjąć jakoś? Bo jak nie to z polerką będzie ciężko |
będzie odkręcanie, a jak nie to kątówka w rękę później szpachla
Pietrekk - 10 Lut 2013, 12:01
Tadzias, równie dobrze mogą być wbijane
tadzias - 10 Lut 2013, 12:26
zatem majzel i do dzieła
WujekZbujek - 26 Lut 2013, 23:13
Witam Was po dłuższej przerwie. Po kilku przygodach z innymi samochodami nabyłem ten egzemplarz od yogiego wczoraj. Stara miłość nie rdzewieje...mam małego szatana teraz. Zabawa zaczyna się od nowa
wolverinexxx - 27 Lut 2013, 22:47
WujekZbujek napisał/a: | Witam Was po dłuższej przerwie. Po kilku przygodach z innymi samochodami nabyłem ten egzemplarz od yogiego wczoraj. Stara miłość nie rdzewieje...mam małego szatana teraz. Zabawa zaczyna się od nowa |
Ile Cię ta przyjemność kosztowała?
WujekZbujek - 28 Lut 2013, 23:42
gentlemani nie rozmawiają o pieniądzach troche jeszcze trzeba włożyć żeby była idealna. Tradycyjnie blacha (połatać podłogę w 2 miejscach], zrobić ranty tylnych błotników i polerka lakieru. Felgi na bialo i wymienić prawy wahacz. Wywalić tylną wycieraczkę i zrobić zamki plus central. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Zaperd.... jak szalona i brzmi jak spitfire!!!
|
|