Forum FiestaKlubPolska -

Archiwum Forum FKP - Kto założył Forum Fiesta

AccessX - 29 Sty 2013, 22:40
Temat postu: Kto założył Forum Fiesta
Ponowny luźny tamacik.

Jak to było ? Kto założył faktycznie to Forum, i dlaczego. Jestem tego bardzo ciekaw i jeśli ktoś zna "Historię" tego forum, to proszę o opisanie :) . Dużo tutaj spędzam czasu i staram się pisać dużo (ale z sensem). Lecz wracając do "korzeni", proszę o napisanie jak to było ... jakie początki... ile osób... itp :) .

Dziękuję :)

Peedro - 29 Sty 2013, 22:42

Najpierw to chyba było "niebieskie forum" a tam Joe, Dioda, Van i Czarny Matowy ;] z tego co pamiętam jak braciszek przeglądał... A jak dawno to było! hoho ;)
trzeci - 29 Sty 2013, 22:44

Sporo informacji na ten temat jest tutaj
AccessX - 29 Sty 2013, 22:45

Peedro okej :) , ja dalej czekam na opowieść załozyciela" czyli coś typu: We wtorek, drapiąc się po tyłku, wpadłem na pomysł by założyć Forum itp :) ....

Ciekawość człowieka zżera :)

Trzeci, dzięki za Link !. Rzadko rozglądam się po fiestaklubpolska.pl ... odrazu mam link w zakładce do Forum.

JoeMix - 29 Sty 2013, 22:47

Nie będzie opowieści,,, bo założyciel już nie ma fiesty i chyba nie zagląda na forum,,, jeśli natomiast chodzi konkretnie o to forum na którym teraz piszemy, to odpalił je Rasta - Wto Maj 18, 2004 17:03
AccessX - 29 Sty 2013, 22:49

JoeMix i dlatego trzeba go za kark i zmusić do napisania Strzeszczenia hehe :jupi:
diodalodz - 29 Sty 2013, 22:57

Hehe to był długi proces decyzyjny.
Jednocześnie działały dwa fora (to i niebieskie mk1/2). W 2004 roku w Borkach spotkała się grupa z obu forów i był debaty przy flaszce. Z moich mętnych wspomnień pamiętam, że było grubo łącznie z oraniem trawników na ośrodku :)
Po upojnej sobocie w niedzielę na kacu każdy narzekał, że podział na 2 fora nie ma sensu i w ten sposób ograniczyliśmy pisanie na niebieskim forum i wszyscy przeszli do FKP. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale sam początek forum FKP to współudział niejakiego Maczugi i Rasty. Ale pamięć bywa zawodna.
Pełen rozkwit to Zielona Góra 2005 i najlepszy zlot w moim życiu :)

JoeMix - 29 Sty 2013, 22:59

Ale było mniej więcej jak tam jest opisane,,, było forum (granatowe) na którym się kręciły mk1/2 a trójki wtedy namiętne ciągnięte z Niemiec zostały olane,,, to se założyły swoje forum (białe)

Raz już na forum była nostalgia,,, ale chyba nikt jej nie złapał i poleciała,,,

Start białego forum - 2002-07-15 14:57:03 a pierwszy post należy do: demolish

Odnośnie powstania FKP to mam zapisane coś takiego:
maj 2003 napisał/a:
FFC był pierwszy - trzymamy się modeli klasycznych (mk1,mk2 trochę mk3)... i Greg który posiada nową, mocno tuningowaną Mk4... popatrzyl na naszą strone na której wtedy jeszcze modele od mk3 i góre były skreślone i postanowił założyć własny klub...

AccessX - 29 Sty 2013, 22:59

o właśnie i o takie "smakołyki" jak przedstawiłeś diodalodz mi chodzi :) .

Wiecej wiecej ! po angielsku... MORE MORE ! :jupi:

van - 29 Sty 2013, 23:04

ja pamiętam historię gdzieś od 2002 jak założyłem neta
AccessX - 29 Sty 2013, 23:06

A ilu was było ? 5-10 20stu ? Wiadomo że początki są trudne itp. Ale poznając dobrze historię wiemy na czym "stoimy" :)
Obywatelka Higienistka - 29 Sty 2013, 23:08

To uchyl rąbka tajemnicy van i podziel się z właścicielami plastikowych aut.
van - 29 Sty 2013, 23:20

Obywatelka Higienistka, bardzo ładnie opisał ją żółw w historii, więcej do dodania raczej nie mam bo wtedy byłem zielony a fiesta jak i samochód była dla mnie dopiero nowością, nawet prawka nie miałem. Wiem że w 2004 niebieskie forum całkiem opustoszało bo FKP działało już wtedy prężnie ale wtedy jakoś zmieniałem fiestę na Sierrę i na jakieś trzy lata przepadłem. Co raz tylko zaglądając na niebieskie forum bo tylko mi pozostał aktywny status moda.

Jak ktoś chce sobie poczytać starej wersji pierwszego forum to proszę:
http://free4web.pl/3/0,3851,default.html

diodalodz - 29 Sty 2013, 23:20

Na początku (niebieskim forum) był Van, ja (wtedy jako dioda), Żółwik (wtedy czany/czarny matowy), Joe Mix, Laskosz, Intel Mike4b , Adminek, Siekier (nadal w branży moto), Seba ok (los nieznany), Bobas (los nieznany), Gucio (los nieznany), Yogi (los nieznany), Presto (los znany ;) ), lehu8 (los znany :P ), Mat i inni o których zapomniałem i przepraszam.
AccessX - 29 Sty 2013, 23:24

Super! Niedługo się dowiemy który z Was bimber kręcił po cichaczu :) .(żart). To widzę że z podstawowej załogi, mało was zostało ;/ ...
JoeMix - 29 Sty 2013, 23:28

van napisał/a:
wtedy jakoś zmieniałem fiestę na Sierrę
To ta?

van - 29 Sty 2013, 23:32

AccessX, niebieskie forum to ok 10-15 aktywnych pismaków
Dioda
Intel
bobas
Żółw(czarny matowy)
Mike
Seba
Joe
nox
Alien
Horny
Dejw
Laskocz
Finster
Mat
lehu

edit. nie rozumiem Joe co ta fota z satelity pokazuje ? ta żółta plama to jakby pierwsza fiesta którą miałem a którą odemnie zabrałeś do Łodzi z Żółwiem

diodalodz - 29 Sty 2013, 23:34

Dobrze, że przestaliśmy pisać na niebieskim bo jestem autorem wielu bredni na tamtym forum. Jak sobie teraz poczytałem to aż ciarki mnie przeszły :)
JoeMix - 29 Sty 2013, 23:36

van napisał/a:
nie rozumiem Joe co ta fota z satelity pokazuje ? ta żółta plama to jakby pierwsza fiesta którą miałem a którą odemnie zabrałeś do Łodzi z Żółwiem
Tak, tak, to ta piaskowa fiesta,,, dziwnie wygląda bo swego czasu Dioda zabrał przód z podszybiem,,,
Obywatelka Higienistka - 30 Sty 2013, 00:39

A jest jakaś szansa na link do tamtego forum? Bo forum forda to raczej nie to niebieskie?
Parzych - 30 Sty 2013, 00:46

Ola, masz podane tu:
van napisał/a:
Jak ktoś chce sobie poczytać starej wersji pierwszego forum to proszę:
http://free4web.pl/3/0,3851,default.html

diodalodz - 30 Sty 2013, 01:47

Obywatelka Higienistka napisał/a:
A jest jakaś szansa na link do tamtego forum? Bo forum forda to raczej nie to niebieskie?

http://www.niebieski.jasna.tarnow.pl/

tadzias - 30 Sty 2013, 09:40

Najlepiej będzie jak Panowie wyjaśnią sobie sprawę na priv, a temat ktoś posprząta.

Wątek fajnie się zaczynało czytać więc go nie psujcie.

Mafios - 30 Sty 2013, 13:51

czyscimy