Ciekawa sprawa - jakby się udało, to można by klubowo pokibicować Qzyn - 14 Gru 2012, 10:29 Zaczekajmy na oficjalne informacje Ale wszystko idzie w dobra strone!
Jestem w szoku ile dla motorsportu Robert znaczy - FIA zmienia regulamin pod jedna osobe, masakra...
Ciekawe jakby na podobna prosbe zareagowal PZM buhahahaha
Do czego by nie wsiadl (Citroen lub Ford) wierze ze bedzie robil rzeczy wielkie!!
Byc moze wlasnie nadchodzi zlota era popularnosci rajdow w Polsce - KUbica, plus nowy rozglos medialny eurosportu, plus Red Bull...Tommur - 14 Gru 2012, 13:27 Weź qzyn nie wspominaj o PZM. Pewnie na BK klatke by mu zakwestionowali. a lewą ręka kazali zmieniac biegi po prawej, bo testowali i sie da hahaha.
Trzymam kciuki trzeci - 15 Gru 2012, 11:33 Byłoby super berek - 15 Gru 2012, 13:41 nie zobaczyłem wcześniej tego tematu
Chętnie bym go zobaczył w Fiescie. Wyobrażam sobie jakie tłumy były by na rajdzie Polski z jego udziałem. Czekamy na jego decyzje, ale jego powrót po wypadku to będzie coś wspaniałegomaciek127 - 15 Gru 2012, 18:01 to mu trzeba będzie dać honorowego klubowicza Pele - 16 Gru 2012, 00:15 To Fiestę do F1 przyjęli ?? bo Kubica to do formuły miał wracać drjanusz - 16 Gru 2012, 00:31
Pele napisał/a:
To Fiestę do F1 przyjęli
A nie dotarły do Ciebie te wieści jeszcze Pele - 16 Gru 2012, 00:52
drjanusz napisał/a:
A nie dotarły do Ciebie te wieści jeszcze
Zimno jest i gołębie pocztowe nie latają Qzyn - 16 Gru 2012, 10:22 Dzieki bogu fiesty nie przyjeli i Robercik bedzie sial postrach w RADJACH :D:D:DŻółwik Tuptuś - 16 Gru 2012, 12:14 Dotknęliście ciekawego problemu, a raczej zjawiska, odnośnie sytuacji w polskim ogólnopojętym motorsporcie.
Ludzie mają już powoli dość instytucji, których nazwy zaczynają się od PZ...
Jak przegląda się informacje o jakichkolwiek dziedzinach sportu firmowanych przez PZ-ty to oczy bolą, bo nie jest to regres, tylko bezładna katastrofa, przy której cofanie się Ruskich pod naporem Niemców podczas planu Barbarossa to hiperprzygotowany i planowy odwrót.
Z drugiej strony amatorskie imprezy zarówno samochodowe, jak i motocyklowe kwitną
Jest coraz więcej miejsc typy Rallyeland, w których można pojeździć, powstają nowe imprezy, na których to uczestnik jest najważniejszy i to on ma się dobrze bawić, a nie jest tylko zbędnym i upierdliwym petenten, służącym do leczenia kompleksów, które ma sędzia lub organizator.
Co za tym idzie - wśród kierowców także coraz silniej widać trend olewania kosztownych i wydumanych licencji/regulaminów itd i start w "amatorce" (lub emigracja sportowa do Czech)
Kolejnym krokiem będzie, moim zdaniem, bunt któregoś z automobilklubów, lub jego części i organizacja dużej ogólnopolskiej imprezy, która nie dość, że przyciągnie rzesze uczestników, to zapoczątkuje lawinę.
Lawinę, która zmiecie PZ-ty wraz z ich przyspawanymi solnymi dziadkami i wszechmogącymi sędziami.diodalodz - 16 Gru 2012, 12:46
Żółwik Tuptuś napisał/a:
firmowanych przez PZ-ty to oczy bolą
Co byś chciał. Leśne dziadki. W ŁDZ czego dotyka się automobil klub Łódzki czyli ręka PZ zamienia się w popiół. To już chyba tak musi być. Mieliśmy Street legal to ludzie z tej instytucji "sugerowali" że albo są firmy z ich kręgu brane albo zawodów nie będzie. Do tego tragiczna współpraca z miastem. I niema. Impreza była wizjonerska, głośna, eliminowała wyścigi z ulic. Nawet jednym z sędziów był Zefir. Ale to nic, gość który był poprzednim prezesem dokonał defraudacji składek z 2 lat i jeszcze wynajął obiekt AKŁ swojej żonie za przysłowiowe 1 zł/msc. Generalnie nowy prezes też wiele lepszy nie jest. Na wszelkie propozycje odpowiada "nie da się" a obecnie knuje z kolegami jak podnieść składkę. Przez przypadek w tym samym budynku ma swoją auto szkołę Peedro - 17 Gru 2012, 21:40 wg onetu Kubica już podpisał umowę i będzie fiestą pomykał berek - 17 Gru 2012, 21:47 Onetowi nie ma co wierzyć Qzyn - 18 Gru 2012, 07:52 http://eurosport.onet.pl/...,wiadomosc.html
Klamka juz raczej zapadla!!!
Yesssssssss Nie dosc ze Robercik w rajdach to jeszcze fiesta
To bedzie jeden z bardziej emocjonujacych sezonow Wisni@ - 18 Gru 2012, 09:32 No To zobaczymy co Robert pokaże zapowiada się obiecująco kruban - 13 Gru 2013, 11:02 http://www.sport.pl/Rajd/...tml#BoxSportTxt
No to trzymamy kciuki! Peedro - 13 Gru 2013, 11:23 No i fajno ciekawe ile mk7 Kubica rozbije Ale przynajmniej będzie ciekawie FFDriver - 16 Sty 2014, 20:32 Tylu fanów Fiesty i nikt nie śledzi
I runda Rajdowe Mistrzostwa Świata (WRC) 2014 - Rajd Monte Carlo.
Klasyfikacja generalna po I dniu (sześć OS-ów):
1. Bouffier (Ford Fiesta RS WRC) 1:25:36.6
2. Meeke (Citroen DS3 WRC) 1:26:15.4
3. Kubica (Ford Fiesta RS WRC) 1:26:16.1
4. Ogier (Volskwagen Polo R WRC) 1:26:23.9
5. Ostberg (Citroen DS3 WRC) 1:26:57.3
6. Evans (Ford Fiesta RS WRC) 1:27:15.2
7. Latvala (VW Polo R WRC) 1:27:57.4
8. Hirvonen (Ford Fiesta R WRC) 1:28:23.5
9. Mikkelsen (VW Polo R (WRC) 1:29:42.8
10. Burri (Ford Fiesta RRC) 1:30:24.0berek - 16 Sty 2014, 20:32 Nie no czasami brakuje mi słów do tego Pana: http://www.wrc.com/en/wrc...0-294-59--.html
po tym co przeszedł i jak się z tego wszystkiego podnosi, dopiero pierwszy dzień i nawet jeśli zdarzy się coś nie oczekiwanego i tak jest świetny.berek - 16 Sty 2014, 20:37 Nie no czasami brakuje mi słów do tego Pana: http://www.wrc.com/en/wrc...0-294-59--.html
po tym co przeszedł i jak się z tego wszystkiego podnosi, dopiero pierwszy dzień i nawet jeśli zdarzy się coś nie oczekiwanego i tak jest świetny.FFDriver - 16 Sty 2014, 20:55 Szkoda tylko, że coś nie poszło w doborze opon na 3 odcinku bo było by znacznie lepiej.
Na 3 odcinku stracił do Bouffiera 1:24min, a po 6 odcinkach ma już straty 39,5sek
Czyli jakby nie 3 odcinek to byłby na prowadzeniu
Oczywiście jutro i tak się rozwali ale widać ten potencjał berek - 16 Sty 2014, 21:05 Nie rozwali się
Co prawda nazwiska w stawce nie są jakieś oszałamiające, ale jak na człowieka ,któremu prawie amputowali ręke jedzie po mistrzowsku, no i Fiesta też się spisuje
Fajna była reakcja Nicka Heidfelda na twitterze
https://twitter.com/NickHeidfeld
Loeb też był pod wrażeniem.FFDriver - 16 Sty 2014, 21:12 Nick Heidfeld to dupek
Możesz mu to ode mnie przekazać jak go spotkasz
Zawsze był tak zawistny, że pomyślałbym, że ma polskie korzenie
Tak poważnie to ja jestem pod wrażaniem. Patrząc na jego rękę podczas jakiś zajawek w TV można odnieść wrażenie, że ta ręka jest doszyta na siłę, a jednak sobie radzi. Myślę, że w jego przypadku największą zaletą jest to co podkreślają osoby z nim pracujące - pełne zaangażowanie.
Jednak ma też wadę. Robert zawsze mówił, że drugi na macie to tylko pierwszy przegrany. On chce wygrywać i wg. mnie jedzie czasem za szybko. Ale powiedzieć coświęcej będzie można dopiero na koniec sezonu szczepan522 - 16 Sty 2014, 21:39
berek napisał/a:
nazwiska w stawce nie są jakieś oszałamiające
Nazwiska nie jeżdżą Tak czy owak jedzie kilku bardzo znanych kierowców...
berek - 16 Sty 2014, 21:53 no pewnie ze jest kilka znanych nazwisk ale nie są to takie talenty jak choćby Solberg, Loeb, Gronholm czy np Burns. Co nie zmienia faktu ze to jedni z najlepszych kierowców świata.
Oby jutro było tak samo dobrze FFDriver - 16 Sty 2014, 22:00
berek napisał/a:
...ale nie są to takie talenty...
Największy talent to Kubica Innych nie trzeba.Parzych - 16 Sty 2014, 22:29
FFDriver napisał/a:
Nick Heidfeld to dupek
Możesz mu to ode mnie przekazać jak go spotkasz
Sam nie miałbyś odwagi mu tego powiedzieć, jakbyś go spotkał trzeci - 17 Sty 2014, 10:15 Trzeba trzymać kciukasy za Roberta bo daję radę chłopak w WRC
I to jeszcze Fiestą FFDriver - 17 Sty 2014, 10:35
Parzych napisał/a:
Sam nie miałbyś odwagi mu tego powiedzieć, jakbyś go spotkał
Po prostu nie planuje spotkania z nim
Ale jak tylko go spotkam to na bank mu to powiem, nic się nie bój.
Po 7 osie Kubica traci do 3 miejsca 5 sek i 17 sek do drugiego.
Ogier wskoczył na 2 i zepchał Kubice na 4.Qzyn - 17 Sty 2014, 12:39
berek napisał/a:
Co prawda nazwiska w stawce nie są jakieś oszałamiające,
Yyyy, czy my serio dalej mowimy o monte carlo? Bo tam zdaje sie jedzie cala czolowka mistrzostw swiata: Ogier ktory od jakiegos czasu juz podgryzal loeba, hirvonen, latvala, otsberg, itd itd.
od lat nie ma w swiecie rajdow lepszych nazwisk bo od paru lat sie po prostu nie zmienily tylko dochodza nowe szybkie FFDriver - 17 Sty 2014, 14:03
Cytat:
Niepotwierdzone doniesienia: Robert Kubica wypadł z trasy, ale - na szczęście - jemu i pilotowi nic się nie stało
Czyż by to było na tyle ?? lmwolski - 17 Sty 2014, 14:12 nom, szkoda :(berek - 17 Sty 2014, 16:11
Qzyn napisał/a:
berek napisał/a:
Co prawda nazwiska w stawce nie są jakieś oszałamiające,
Yyyy, czy my serio dalej mowimy o monte carlo? Bo tam zdaje sie jedzie cala czolowka mistrzostw swiata: Ogier ktory od jakiegos czasu juz podgryzal loeba, hirvonen, latvala, otsberg, itd itd.
od lat nie ma w swiecie rajdow lepszych nazwisk bo od paru lat sie po prostu nie zmienily tylko dochodza nowe szybkie
tak jak najbardziej w pełni się z Tobą zgadzam ,ale chodzi mi ogólnie o wartość talentu kierowców. Cała stawka WRC to niesamowici kierowcy ale taki Loeb czy Burns to były wielkie talenty,jakich aktualnie w stawce nie ma. Może źle się wyraziłem, nic kierowcą z aktualnej stawki nie ujmuję. Fachowcy, fachowcy i jeszcze raz fachowcy w swojej pracy, i jakby nie patrzeć najlepszy kierowcy świata.
Co do Roberta no trudno, ale do końca swojej przygody w rajdzie cisnął naprawdę ładnie,szczególnie na tym pechowym 9 oesie gdzie szedł łeb w łeb z Sebastienem szkoda ze wypadł w takim miejscu, gdyby tam było płasko kontynuował by jazdę dalej. Monte to najtrudniejszy rajd z całego kalendarza. Potencjał u Kubicy jest naprawdę, Fiesta też sobie świetnie radzi co potwierdza dalej na trasie Bouffier.
Teraz do Szwecji, czekam bo sezonem w WRC 2 i tym wyścigiem Kubica rozbudził niesamowite emocje.inno - 17 Sty 2014, 16:38 no i na SS9 wypadł z trasy, a było tak dobrze... FFDriver - 18 Sty 2014, 09:20 Optymistyczne jest to, że trzymał się czołówki. Niestety co by nie mówić na mecie trzeba być :(
szynszyl - 19 Sty 2014, 10:01
trzeci napisał/a:
I to jeszcze Fiestą
ciekawe czy na allegro bedą sprzedawać ją na części Qzyn - 19 Sty 2014, 11:18 Na mecie bedzie jeszcze nie raz
Poprostu: Kto grubo idzie, jebnac musi, koniec kropka Parzych - 19 Sty 2014, 12:34
Qzyn napisał/a:
Kto grubo idzie, jebnac musi, koniec kropka
Dobrze powiedziane. LefQ - 20 Sty 2014, 20:31 Tak to było
Szkoda, taka ładna Fiesta szynszyl - 20 Sty 2014, 21:25
Qzyn napisał/a:
kto grubo idzie, jebnac musi, koniec kropka
grubo poniżej podium...
nigdy się nie ścigałem, ale co za frajda musi być co auto to rozpierducha i a czyjąć kasę i jeszcze płacą.
LefQ, własnie.. śledze już allegro...maciek127 - 20 Sty 2014, 22:06 a w Lutym Rajd Szwecji Parzych - 20 Sty 2014, 22:09
A Ty widocznie "łyknąłeś" mojego posta, skoro tak mi odpisujesz i nie jak szpak, a jak Wróbel FFDriver - 21 Sty 2014, 07:56 Nie no załamka Parzych, a Ty w ogóle masz poczucie humoru
Dwa posty nad tym co LefQ napisał wystawiłem oryginał on boardu.
Myślisz, że z LefQ jest coś nie tak ? Po co miałby wklejać ten sam film jeszcze raz ? Qzyn - 21 Sty 2014, 08:47
szynszyl napisał/a:
grubo poniżej podium...
nigdy się nie ścigałem, ale co za frajda musi być co auto to rozpierducha i a czyjąć kasę i jeszcze płacą.
Szynszyl Ty placku Jakie ponizej podium? Szedl na tym odcinku tempem Ogiera jako jedyny!! Meeke i BOufier nie dali rady
A co do tego ze co auto to rozpierducha? Hmmm Idac na mistrza swiata WRC2 na 7 rajdow 5 wygral wiec cos z ta statystyka nie pasi FFDriver - 21 Sty 2014, 10:02
Qzyn napisał/a:
Szedl na tym odcinku tempem Ogiera jako jedyny
Jako jedyny z czołówki to on na tym odcinku wyorał Jak ja Ci mówię trochę gazu ... Parzych - 21 Sty 2014, 11:15
LefQ napisał/a:
A Ty widocznie "łyknąłeś" mojego posta, skoro tak mi odpisujesz
FFDriver napisał/a:
Parzych, a Ty w ogóle masz poczucie humoru
Przy takiej ilości hejterów w sieci, wszystkiego się można spodziewać i czasami ciężko odsiać ziarno od plew... Gdybyś LefQ zamiast użył , od razu byłoby wiadomo, że se jaja robisz...
Swoją drogą przeróbka zajebista... FFDriver - 21 Sty 2014, 11:45
Parzych napisał/a:
Swoją drogą przeróbka zajebista
No trzeba przyznać, że mają ludziska fajne pomysły Qzyn - 21 Sty 2014, 13:16
FFDriver napisał/a:
Jako jedyny z czołówki to on na tym odcinku wyorał
A Brajan to niby na ktorym wyoral??
Tylko mial tyle szczescia ze trafilo mu sie miejsce bez przeszkod i rowow i kibice go wypchali. ALe wlasnie na 9 ostatecznie przegral rajd.szynszyl - 21 Sty 2014, 15:12
FFDriver napisał/a:
Jako jedyny z czołówki to on na tym odcinku wyorał
no wole to sformulowanieFFDriver - 21 Sty 2014, 20:38
Qzyn napisał/a:
A Brajan to niby na ktorym wyoral??
Widzisz bo wyorać też trzeba umieć
Prawda jest taka, że WRC2 to nie WRC
Nie ma co jednak po jednym rajdzie się smucić.
Zobaczymy jak będzie tak w połowie sezonu no i co będzie na koniec.
Kubica to pracowity koleś i na bank z czasem będzie się wyrabiać. Byle tylko nie jak gówno w betoniarce, a będzie dobrze szczepan522 - 21 Sty 2014, 22:31
LefQ napisał/a:
Tak to było
chyba jednak tak nie było...
p.s. umknęła mi cała strona postów Qzyn - 22 Sty 2014, 07:02
FFDriver napisał/a:
Widzisz bo wyorać też trzeba umieć
Prawda jest taka, że WRC2 to nie WRC
Nie ma co jednak po jednym rajdzie się smucić.
Hahaha a to niby ze oni se wybieraja miejsca gdzie wypadna?? Powoli czuje sie jakbym rozmawial z PISowcem o polityce :D
A ze po rajdzie niema sie co smucic to wie kazdy i wszyscy sa przeszczesliwi ze Robert pokazal ze jest jednym z najszybszych kierowcow swiata. Dlatego nawet po przejsciu z wrc2 do wrc daje rade. I nie zadowala sie tempem jaki pokazali na Monte duzo bardziej doswiadczeni rywale Ogiera. On po prostu wie ze drugi to pierwszy przegrany i chwala mu za to.
Ale tym watkiem raczej skoncze dyskuje tutaj bo w sumie wszystko zostalo powiedziane a teksty ze profesjonalisci wiedza gdzie maja czy gdzie moga wyorac sa po prostu troche smieszne FFDriver - 22 Sty 2014, 13:58 Qzyn ja wiem, że czasem trudno połapać się przy słowie pisanym co autor miał na myśli i jakie były jego intencje ale po to dałem ten cholerny uśmieszek na końcu żeby było wiadomo, że to był żart.
Po drugie:
Qzyn napisał/a:
Powoli czuje sie jakbym rozmawial z PISowcem o polityce
trzeba sprecyzować które?? FFDriver - 8 Mar 2014, 09:26 Nic z tego nie będzie kolejny rajd i ta sama historia:
link do artykułu
:(
Pozdro
FFDriverQzyn - 9 Mar 2014, 11:20 Ale z czego nic nie bedzie?Freeman - 9 Mar 2014, 12:06 Ogólnie kubica jest specjkalistą w rozwalaniu.FFDriver - 9 Mar 2014, 12:41
Cytat:
Ale z czego nic nie bedzie?
Jak by to ująć - może z sensownych wyników na koniec sezonu Qzyn - 9 Mar 2014, 13:02 Zobaczymy. Na razie oceniac mozna jedynie po 3 rajdach w ktorych sie scigal po raz pierwszy w dodatku na nawierzchni gdzie non stop musi pracowac kierownica majac do dypsozycji 1,5 reki, wiec kazde ratowanie gdzie trzeba przekladac rece na kierownicy u niego juz jest walka o wszystko w dodatku przeciwnicy juz tam byli wiec na starcie mieli duzo wiecej doswiadczenia.
Ja sie wstrzymam z takimi opiniami i wroce do dywagacji po drugim rajdzie asfaltowym w tym roku szynszyl - 9 Mar 2014, 15:30
Qzyn napisał/a:
majac do dypsozycji 1,5 reki,
są sportowcy paraolimpijscy. świetni, wytrwali, zacięci i zawsze fairplay... z lubością się patrzy na migawki (na całość nie mam czasu), jak zdobyli medale i jak są szczęsliwi. nasz pararajdowiec sportowiec czasy świetności ma za sobą.... nawet ja jestem w stanie wydachować... gawiedź chce medali, a nie kupy złomu. w F1 też miał zadatki na obsługiwacza zgniatarek samochodów u pana Henia na pobliskim złomieFreeman - 9 Mar 2014, 15:41 Dokładnie. Sytuacja podobna do partaczy nożnych. Jeszcze dostają taką kasę.FFDriver - 9 Mar 2014, 17:19
Qzyn napisał/a:
musi pracowac kierownica majac do dypsozycji 1,5 reki
No właśnie i w tym jest problem :(
Daleki jestem od tak radykalnych ocen jak kolegów powyżej ale nie ma się chyba co oszukiwać :(
Jak piszesz to dopiero początek i trzeba jeszcze poczekać co się będzie działo ale żeby miał nawiązać walkę w punktacji generalnej z czołówką to jakoś mi się nie widzi :(
Choć nadzieje mam, że się mylę Qzyn - 9 Mar 2014, 18:44
szynszyl napisał/a:
nasz pararajdowiec sportowiec czasy świetności ma za sobą.... nawet ja jestem w stanie wydachować... gawiedź chce medali, a nie kupy złomu.
Czekaj czekaj, przypomnij mi kurde, jak sie nazywal ten sportowiec co w zeszlym roku wygral nam mistrzostwo swiata WRC2? Wygrywajac 5 rajdow na 7? W swoim pierwszym sezonie w WRC?
To ten sam ktory wg ciebie czasy swietnosci ma za soba?
Szynszyl pozostan lepiej przy kibolowaniu pilkarzom bo na rajdach to sie chyba nie znasz
Czytajac ten temat czuje sie dosc czesto jakby posty redagowali dziennikarze faktu
A co do samego Roberta jak powiedzialem, z ocena sezonu wstrzymam sie i wypowiem po drugim starcie na asfalcie. Na razie powkurzam sie pechowymi dzwonami, glupimi dzwonami i bede kibicowal dalejQzyn - 9 Mar 2014, 19:07
szynszyl napisał/a:
w F1 też miał zadatki na obsługiwacza zgniatarek samochodów u pana Henia na pobliskim złomie
Hmmm to tez ciekawe stwierdzenie, no ale jak sie kogos nie lubi
Rok 2007, nie ukonczone 3 wyscigi: Australia awaria skrzyni, Kanada duzy dzwon, Chiny, awaria hydrauliki - Pan Henio zbytnio by sie nie wzbogacil na zlomie Roberta
Rok 2008, nie ukonczone 2 wyscigi: Australia, Nakajima przefasonowal mu tyl bolidu, Wielka Brytania, po aquaplaningu zakopal sie w zwirze - Pan Henio znowu gloduje
2009 nie ukonczone 3 wyscigi: Malezja, wyciek hydrauliki, Monaco awaria ukladu hamulcowego, Wlochy, wyciek oleju.
2010 3 nie ukonczone wyscigi: Wielka Brytania awaria skrzyni, Wegry lizakowy wypuscil go wprost na Sutlia w alei serwisowej, Japonia odpadlo mu tylen kolo (nie po uderzeniu) - i znowu biedny Pan Heniek jesli stawial na handel zlomem ROberta.
Szynszyl, mozesz wiec rozwinac o ktorych dzwonach w F1 mowiles?luk-90 - 9 Mar 2014, 19:19 dajcie mu sie wjeździć w auto, a jeszcze to odszczekacieQzyn - 9 Mar 2014, 19:25 Luk, szkoda chyba czasu na tlumaczenie jaka jest roznica miedzy ludzmi ktorzy jezdza juz pare lat wurcami, znaja odcinki i maja pare razy wieksze doswiadczenie w rajdach, i samej sztuce opisu ktora jest meega trudna.
Wiec pisac o gosciu ktory jest tak na prawde zoltodziobem ze ma najlepsze czasy za soba jest lekko smieszne ale przeciez smiech jest zdrowy, szczegonie w niedzielny wieczor
A tu troche fachowego komentarza
https://www.youtube.com/w...be_gdata_playerszynszyl - 9 Mar 2014, 20:47 Swietnie wypisane biedaka problemy. Normalnie jak z wikipedii krok po kroku. Zawsze cos sie dzieje, ale na szczescie nie ha to wypisalem. Mnie tatus nie pchal do sportu a tym bardziej motorowych. Jezdze codziennie min 50 km ale znawca jazdy nie jestem, bo nawet nie mam jak sie poscigac czy tylko poszalec. Ty Qzyn to co innego...fachura.. ale nie kaz mi czyrac tej listy porazek. zawsze cos odoadnie cos sie odkreci. Zniesmaczylem sie.. cholera o te drzewa zle rosna;)Qzyn - 9 Mar 2014, 21:54 Haha, ladnie piszesz, przeskakujac jak rasowy pisowiec z tematu na temat. Zobacz sobie swoj poprzedni wpis hejterze. Zarzucales ze kubica w f1 mial rowniez tendencje do dawania zarobku zlomiarzom. Pokazalem ze pleciesz bzdury to nagle wysmiewasz jego porazki. To znaczy jeszcze lepiej s- sugerujesz ze awarie z powodu ktorych sie zatrzymywal to byly jego wymowki , dobre Dyskusja osiagnela w koncu pozjom przedszkola zamiast byc konstruktywna. A czemu mi nie odpowiedziales kto zdobyl dla nas tytul w wrc2? Dzieki bogu ze Cie tatus do tego sportu nie pchal, bo do niego trzeba miec jaja i nieraz wiele poswiecic jak chociazby niejaki loeb... No ale duzo latwiej jest hejtowac przed kompem z piwkiem w lapie, nie grozi dach Ja fachura nie jestem i w sumie nie musze byc zeby odroznic bzdury od normalnej dyskusji. Ale Ty juz w kolejnym temacie konsekwentnie pokazujesz swoj poziomMcLfan - 9 Mar 2014, 22:11 Opinia jest jak dupa. Każdy ma swoją. I nikt nikomu nie zabrania mieć bzdurnych opinii. Najwyżej się człowiek wygłupi publicznie je prezentując.luk-90 - 9 Mar 2014, 22:42 Qzyn, szynszyl - 9 Mar 2014, 23:39 Jest maly problem... bardzo rzadko pije... baaaardzo..
Drugi maly problem - jezdze jak typowy Polak...czesto gesto...lecz nie wyczynowo. A o tym wszak pisalem. Nie wywyzszam sie...nie pouczam.. patrze i widze. Moze zaraz zejdzie nam dyskusja na kanonizacje papieza od geyow wszak wije sie jak pisowiec.
Nie boj sie kolego - jesli tak moge pisac - nasz zgniatac samochodow nie bedzie mi idolem. Wole naszych chlopamok od skokow - nie mylic z Malyszem. Oni skacza z sercem i walcza o podium. Nie slyszalem zeby psioczyli ba pitstopy..kola .. docisk ... zmiane kol.. na zakrety i te cholerne drzewa i glebokie doly... skacza nawet w deszczu i z wiatrem w plecy Qzyn - 10 Mar 2014, 08:05
szynszyl napisał/a:
Oni skacza z sercem i walcza o podium. Nie slyszalem zeby psioczyli ba pitstopy..kola .. docisk ... zmiane kol.. na zakrety i te cholerne drzewa i glebokie doly... skacza nawet w deszczu i z wiatrem w plecy
Oczywiscie ze walcza sercem, i dlatego im rowniez kibicuje, i to mocno. Nie narzekaja na pitstopy bo ich nie maja prosta sprawa - inna charakterystyka sportu. Im sie np zdarzaja dyskwalifikacje ze wzgledu na zly rozmiar kombinezonu i nie uwazam ze to ich gplupie wymowki tylko wina zespolu i zle przygotowany sprzet Z drugiej strony RObert tez nigdy nie psioczyl, to tylko ja Ci napisalem z jakich powodow nie konczyl wyscigow bo zasugerowales ze niszczyl sporo aut w F1. Robert nigdy nie narzekal na zespol, mechanikow itd, tylko pracowal razem z nimi i to charowal najciezej w calej stawce. Gdybys sie troche zainteresowal to bys wiedzial. Nie jest typem medialnym ale jest cholernie wielkim profesjonalista i pasjonatem. Z reszta przez ta pasje jest tu gdzie jest a nie w F1...
Jednak w dalszym ciagdu nie zmienilo to podejscia do tego sportu - na testy przychodzi pierwszy i potem to on gasi swiatlo ze to tak przyslowiowo ujme.
W dodatku nie wiem skad Ci sie wzielo to ze on zawsze ma jakas wymowke - Robert wlasnie zawsze bardzo otwarcie mowi co bylo przyczyna niepowodzenia i jesli byla to jego wina to tez nie ma problemu zeby to powiedziec.
I zeby bylo wszystko jasne - nie jest moim idolem jesli o motorsport chodzi, byli nimi inni, chocby Solberg czy z naszego podworka Kajetanowicz obecnie.
Ale doceniam jego zaangazowanie i jego ambicje. Ludzie rajdow ucza sie na 2 sposoby - Ci pierwsi powoli zwiekszaja tempo dochodzac do swoich limitow i odkrywajac nowe niespodzianki. Ci drudzy (ktorym na to pozwala psychika i budzet) jada od poczatku na 110%, eliminujac swoje bledy jeden po drugim i placac za to wieloma dzwonami. Naleza do nich na pewno Colin McRae, Leszek Kuzaj, Robert itd.
I ja rozumiem ze takie podejscie albo moze sie podobac albo nie. I nie bede Cie nawracal ze trzeba go ubostwiac. Jednak na pewno nie pozwole Ci szydzic ze sportowca tego formatu i stawiac go w jednym rzedzie z pilkarzami. Bo on wlasnie ciagle wymaga od siebie i daje 110% co w rajdach akurat przy malym doswiadczeniu jest droga dosyc bolesna. Siedze w tym sporcie od 1999 roku, wiadomo ze na totalnie innym poziomie ale poznalem jego specyfike troszke. Uwierz mi ze dzwony Roberta nie dowodza ani braku jego talentu ani tym bardziej olewactwa. Sa po prostu wynikiem bledow ktore popelnia probujac czegos na 100% i zadajac od siebie perfekcji w momencie gdy jest na to za wczesnie.
Takze podsumowujac na pewno po kazdym jego niepowodzeniu bede klal razem z wami i narzekal ze szkoda ale co do oceny jego talentu i szans jeszcze sie wstrzymam.
Natomiast mam inna propozycje ktora powinna Was zainteresowac, zalozmy rownolegly temat - Kajetanowicz i Fiesta. Kajto to chlopak podobnie ambitny, mocno utalentowany, jezdzi fiesta i walczy o mistrza europy a do tego na prawde duzo rajdow dojezdza szynszyl - 19 Mar 2014, 06:51 Qzyn, nie chciałem Cię gnębić wcześniej
wiedziałem , że jak Cie podrażnię to się "uwywnętrznisz" bo w sieci i na licznych forach krążą liczne mity. nie dość, że popisałeś się wiedzą, to musiałeś ją w tylu słowach zapisać i jeszcze nie pyskować no tyle, że Pisowca Ci nie daruję
p.s. i tak nie lubię oglądać kubicy...Qzyn - 19 Mar 2014, 08:08 Tym PISowcem musialem se zastapic pyskowanie FFDriver - 4 Kwi 2014, 20:30 No i niestety kolejny raz to samo: http://sport.tvn24.pl/raj...cha,415120.html
Nie dość, że sam nie kończy to jeszcze próbuje innym przeszkadzać Parzych - 4 Kwi 2014, 21:49 Ajtam, się mu wahacz urwał to i go postawiło w poprzek drogi... Qzyn - 5 Kwi 2014, 13:51 Spoko, dzisiaj poprawil na drugim oesie Jeszcze bedzie mial jutro szanse na hattrick FFDriver - 5 Kwi 2014, 18:41 Kurcze zaczyna to na prawdę słabo wyglądać :(szynszyl - 5 Kwi 2014, 19:46 Qzyn, a zatem? chcesz się trochę ze mna pokłócić ? Qzyn - 5 Kwi 2014, 20:04 Nie ma sie co klocic. Z perspektywy czasu musze wam przyznac racje ze to co wyprawia na szutrach zaczyna byc smieszne. Jak macie racje to ja macie Natomiast sezon jako taki zaczne oceniac tak jak napisalem po drugim rajdzie asfaltowym.xr2fun - 5 Kwi 2014, 21:07 szynszyl
Daj na luz bo Twije wypociny żal czytać.
Nie masz pojęcia o sportach motorowych to przestań pier.........d...ić
Rzadko się odzywam bo Fiesty już dawno nie mam.szynszyl - 6 Kwi 2014, 09:46 xr2fun, widzę że jakiś poziom dyskusji się podnosi.. jest demokracja i pluralizm.. Kubica nigdy nie osiągnie nic poważnego.... tylko te swoje 5 min jeszcze naciąga. epopeje Qzyna z chęcią poczytam, twoje dużo właśnie wniosły.
xr2fun napisał/a:
Nie masz pojęcia o sportach motorowych
może jestem jebax teoretix ale gówno wiesz o moim zyciu. gówno wiesz dlaczego nie startuję, nie jeżdzę... ale tabele i popisy każdy widzi i może ocenić.xr2fun - 6 Kwi 2014, 15:21
szynszyl napisał/a:
może jestem jebax teoretix ale gówno wiesz o moim zyciu. gówno wiesz dlaczego nie startuję, nie jeżdzę... ale tabele i popisy każdy widzi i może ocenić.
Ty o moim tak samo (trochę starszy od Ciebie jestem).
Tabele jeszcze o niczym nie świadczą.vegetagt - 6 Kwi 2014, 15:30 xr2fun, ale szynszyl ma trochę racji jednak. Jak ocenić kogoś, o kim głównie słyszy się w wiadomości typu "dach/dzwon/rów"? Aż cud, że jeszcze nikogo nie zabił.
Geniusz od bycia idiotą oddziela bardzo cienka linia. Podobnie jest w ruchu codziennym. "Zenek, wpadłem w ten zakręt pod biedronką pake pinćcdziesiąt" - wirtuoz kierownicy czy głąb bez wyobraźni?
Z drugiej strony, skoro dają Kubicy kolejne auta, to znaczy, że ktoś tam wyżej widzi w nim potencjał. I dobrze szynszyl - 6 Kwi 2014, 15:31 no i tyle w temacie.. ciebie też kocham jak Qzyna xr2fun - 8 Kwi 2014, 20:05
vegetagt napisał/a:
Z drugiej strony, skoro dają Kubicy kolejne auta, to znaczy, że ktoś tam wyżej widzi w nim potencjał. I dobrze
I tu masz rację - ktoś "cuś" wie. Bo to nie jest forum tylko biznes i to duży.
Nieudaczników tam nie potrzebują.FFDriver - 12 Maj 2014, 15:19 No wreszcie coś pozytywnego
http://www.rajdy.v10.pl/R...yca,112194.htmlszynszyl - 12 Maj 2014, 22:12 Ooo widzisz. A wczoraj rano w radio mowili, ze jeszcze do mety w tym sezonie nie dojechal. Nie no.. miszczu jest Qzyn - 13 Maj 2014, 07:19
szynszyl napisał/a:
Ooo widzisz. A wczoraj rano w radio mowili, ze jeszcze do mety w tym sezonie nie dojechal. Nie no.. miszczu jest
A bo widzisz - w naszych mediach tak sie znaja a potem jeszcze ludzie ich sluchaja i powielaja plotki.
Chyba ze ten Kubica co wygral Janner i byl pierwszym liderem mistrzostw europy w tam sezonie to zbieznosc nazwisk tylko )))))))))
Choc i tak statystyka na razie - 2 z 6 na mecie nie powala :D:Dszynszyl - 13 Maj 2014, 07:30
Qzyn napisał/a:
Janner
a czytałeś:
Cytat:
Polak na ostatnim etapie pokonał dotychczasowego lidera imprezy Czecha, Vaclav Pech
co za zlepek okoliczności FFDriver - 13 Maj 2014, 08:21
Qzyn napisał/a:
Choc i tak statystyka na razie - 2 z 6 na mecie nie powala
No ja bym się skupił raczej na WRC czyli 1/5
Tak czy owak była wyraźna poprawa i z czasem może być chyba tylko lepiej
Powiem tak, jak przeglądałem ostatnie materiały z jego pobytu w Polsce (na boisku z dzieciakami oraz "naprawa mikrofonu w studiu radiowym) to podłamałem się stanem jego ręki :( To wygląda raczej jak doczepiony mało władny kikut.
Jest to przykre i raczej nie napawa optymizmem.
Jednak pokazuje ogrom jego talentu. Rywalizuje jak równy z równym z pełnosprawnymi kierowcami, a z niektórymi nawet wygrywa.
Mam nadzieje, że będzie tylko lepiej Qzyn - 13 Maj 2014, 17:44
szynszyl napisał/a:
Qzyn napisał/a:
Janner
a czytałeś:
Cytat:
Polak na ostatnim etapie pokonał dotychczasowego lidera imprezy Czecha, Vaclav Pech
co za zlepek okoliczności
Szynszyl ja sie odnioslem do Twojego ostatniego komentarza w ktorym przytoczyles totalnie niekompetentna wypowiedz jakiegos dziennikarza Nie widze w niej nic o Vaclavie tylko o tym ze gdzies napisali ze pierwszy raz w tym roku dojechal do mety co jest bzdura Tym razem nie pilem do Ciebie a do niego hehe
FFDriver napisał/a:
No ja bym się skupił raczej na WRC czyli 1/5
DLaczego? WG mnie na Janner wlasnie jechal najszybciej i walczyl a mimo to dojechal. Nie powinno sie nie liczyc tego rajdu w jego tegorocznych statystykach.
FFDriver napisał/a:
Tak czy owak była wyraźna poprawa i z czasem może być chyba tylko lepiej
No jedyna poprawa byla taka ze po rajdzie mozna powiedziec ze dojechal. Sama jazda byla tragiczna. RObert chyba wiedzial ze koniecznie musi dojechac. Powozil straszliwie, przegrywajac oesy z samochodami WRC2. Jedynie ostatni OS pojechal szybciej bo bronil pozycji.
CO do reki to masz racje nei wyglada dobrze wiec chyba RK troche w rajdach posiedzi. Takze trzeba trzymac kciuki zeby poprawa jego jazdy nastepowala. Bo tutaj de facto osiagajac dno swojego tempa na szutrach pokazal gdzie obecnie jest jesli musi jechac na dojechanie...
Ale sa pierwsze punkty )FFDriver - 13 Maj 2014, 18:56
Qzyn napisał/a:
DLaczego? WG mnie na Janner wlasnie jechal najszybciej i walczyl a mimo to dojechal. Nie powinno sie nie liczyc tego rajdu w jego tegorocznych statystykach.
W jego ogólnych pewnie tak ale mnie interesuje jego obecna kariera w WRC
Qzyn napisał/a:
No jedyna poprawa byla taka ze po rajdzie mozna powiedziec ze dojechal. Sama jazda byla tragiczna.
No nie dramatyzuj Zwycięzcy są na mecie. Może być najszybszy na świecie, nawet na większości odcinków ale jeśli nie będzie dojeżdżał to nic mu po tym. Ważne, że wreszcie dojechał. Teraz musi "wypośrodkować" sobie prędkość i będzie coraz lepiej.
Qzyn napisał/a:
CO do reki to masz racje nei wyglada dobrze wiec chyba RK troche w rajdach posiedzi.
Nie ma się co oszukiwać. Mówienie o powrocie Kubicy do F1 nie jest poważne. Z takim niedowładem ręki nie ma mowy. Zresztą przerwa jest już za długa, a on sam za stary żeby zaczynać od początku.
Qzyn napisał/a:
Bo tutaj de facto osiagajac dno swojego tempa na szutrach pokazal gdzie obecnie jest jesli musi jechac na dojechanie...
Myślę, że dojechanie było potrzebne wszystkim. Zarówno media, kibice jak i ekipa tego potrzebowała. Chyba tylko Robertowi nie było to do niczego potrzebne
Ja tam uważam, że z tą ręką to on i tak bije na głowę wielu pełnosprawnych.
Teraz może być już tylko lepiej szynszyl - 13 Maj 2014, 19:14
Qzyn napisał/a:
Szynszyl ja sie odnioslem do Twojego ostatniego komentarza
no wiem wiem... mogłes pić do mnie na zlocie,ale cóż.. i się nie wróci Qzyn - 14 Maj 2014, 07:12 Szynszyl niestety nie dalem rady, czego bardzo zaluje :(
FFDriver napisał/a:
Myślę, że dojechanie było potrzebne wszystkim. Zarówno media, kibice jak i ekipa tego potrzebowała. Chyba tylko Robertowi nie było to do niczego potrzebne
Hehe jak dziwnie by to nie brzmialo to moasz racje A co do progresu to na pewno sie uczy i wie ze nie jest w stanie wygrywac jesli nie jedzie na 120%. WLasnie ta reka i wielki brak doswiadczenia powoduja ze mimo iz takie tepmo jest w stanie utrzymac przez chwile sama swoja technik jazdy, to juz kawalek dalej nie jest w stanie ominac niespodzianek ktorych nie wychwycil na zapoznaniu lub nie potrafi sie wyratwac z opresji majac do dyspozycji jedna reke.
Mam za to do niego wielki szacunek jako kierowcy i licze ze dojdzie kiedys czolowke na obu nawierzchniach. W chwili obecnej jesli musi dojechac to traci do czolowki ok 1 - 1,5 sekundy na kilometrze i to jest fakt. Na asfaltach bedzie troche inaczej ))
Tylko boje sie jednego ze chcac dac upustu swojej zlosci sportowej bedzie chcial pokazac za duzo i znowu sie skonczy poza droga. ZobaczymyFisiu - 27 Maj 2014, 10:55 Do Kubicy mam mieszane uczucia. Problem z nim jest taki, że ciągle gdzieś się rozbija..Tommur - 27 Maj 2014, 15:04 Kto idzie grubo jebnąc musi.
Ale i tak trzymam kciukasy.FFDriver - 7 Cze 2014, 18:33 Jak zwykle pech - urwane koło na 12 odcinku szynszyl - 26 Cze 2014, 22:00
Kod:
Rajd Polski: Kibice ratują Roberta Kubicę. Są też incydenty
Dachowanie Roberta Kubicy – to wydarzenie zdominowało komentarze po pierwszym dniu 71. Rajdu Polski. Polski kierowca może mówić o szczęściu w nieszczęściu. Wpadł do rowu w pobliżu grupy kibiców, którzy mogli mu pomóc. Szybkie wypchnięcie na trasę uratowało sytuację
McLfan - 27 Cze 2014, 22:01 Zerknij poniżej i przestań jak ten sęp czekać na wpadki kogoś, kto na szutrach stawia pierwsze kroki.
https://www.youtube.com/watch?v=3UVYpikD0MUszynszyl - 28 Cze 2014, 09:58 czekam jak sęp na inne wieści szynszyl - 28 Cze 2014, 17:16 Właśnie urwał kołoMcLfan - 28 Cze 2014, 17:18 Wyczekany sukces, nie? Paznokcie pogryzione, ale w końcu. Udało się.Parzych - 28 Cze 2014, 20:50
szynszyl napisał/a:
Dachowanie Roberta Kubicy
Wczoraj i Sołowow wydachował a dziś i Hołek... Także nie tylko Robert popełnia błędy...AccessX - 28 Cze 2014, 21:02 Ale tak często jak Kubica to chyba nikt.. już by sobie dał spokój z tymi rajdami bo co chwilę ma jakąś kraksę.McLfan - 28 Cze 2014, 21:08 Tak. Dałby sobie spokój. Jest taki słaby, że mimo straty 25s przy rolce i tak był szybszy od reszty naszych asów. Doświadczenie. Nic więcej. Nabyte zaprocentuje. A Wam będzie głupio. Swoją drogą najbliższy rajd, to asfaltowe Niemcy.AccessX - 28 Cze 2014, 21:22 McLfan, nie komentuj mojej opinii. Każdy ma swoje zdanie .szynszyl - 29 Cze 2014, 09:55
McLfan napisał/a:
asfaltowe Niemcy.
pewnie opony zetrze i tak czukiereczek... szynszyl - 23 Sie 2014, 22:50 Rajd Niemiec: Kubica wygrał dwa OS-y i jest 10.Qzyn - 24 Sie 2014, 09:54 Niestety ta pasc od M sportu zakleszczyla sie rano na 3 biegu na dojazdowce do pierwszego niedzielnego oesu. Wiec to koniec rajdu niemiec dla RK.
Ale ogolnierano pogrom, Latvala majac pewne zwyciestwo dzwon, kolejny lider Meeke dzwon i wszystko wskazuje na podwojne zwyciestwo Hyundaia )))))))))))))))))))))))szynszyl - 24 Sie 2014, 10:18 czyli jest w normie ))Qzyn - 24 Sie 2014, 17:25 Jest gorzej niz w normie. Msport w ogole nie wspiera RK, fura to mega drut, od poczatku sezonu nie naprawili recznego, nie dopracowali zmiany biegow, doszlo do tego ze RK nawet nie zdradza im juz swoich ustawien zmieniajac je czasami przed wjazdem na serwis. Tyle ze to info mocno nieoficjalne.
Bedzie dobrze jesli dojezdza razem sezon bez wiekszej wojny.
Chyba ze miales na mysli norme ze robert nie dojezdza i zakleszczenie skrzyni na dojazdowce to jego wina. To masz racje - wszystko w normie
Choc w tym sezonie moge Ci przyznac racje - z tego pieca chleba nie bedzie. Ilosc dzwonow pewie sie znaczaco nie zmiejszy...
Ale bardzo mnie ciekawi co mial Robert na mysli mowiac ze zna przyczyne przygody z pierwszego dnia i ze sprobuje ja wyeliminowac i ze nie byla wynikiem jazdy. To pierwsza jego taka wypowiedz..tomi16v - 24 Sie 2014, 21:38 Ogolnie czytam komentarze że fiesta cieńka jak barszcz , a wygrał oesy hmm pewnie sam talent roberta ?? pffff
Druga sprawa i najważniejsza qzyn.
Napisz ile awarii miał robert w tym sezonie że auto całkowicie odmówiło współpracy ?? Odpisz na to a potem przeczytaj swoje posty wyżej. Ręce opadają.
A już patrząc na historie rajdów gdzie auta potrafiły odmówić posłuszeństwa bez winy kierowcy 6 rajdów z rzędu.Qzyn - 25 Sie 2014, 08:18 Tomi, awarii z powoduu ktorych RK nie skonczyl rajdu w tym sezonie nie bylo az tyle. Na pewno nieporownanie mniej niz dzwonow. Dlatego ja nie staram sie w tej chwili go ani bronic ani ganic tylko w miare obiektywnie obserwowac.
Na pewno od poczatku byly problemy z autem, jednak czesto byly to sprawy powodujace gorsze czasy a nie odpadniecie z rajdu. Choc w przypadku Roberta zle dzialajacy reczny podczas rajdu z ciasnymi nawrotami moze miec kluczowe znaczenie.
Ja nie jestem jego fanem, jestem fanem Kajta, bo to dla mnie sportowiec zupelnie innego formatu. W sensie calosci jako sportowiec i czlowiek i jego podejscia do Kibicow. Jest niesamowity.
Natomiast w przypadku Roberta, z wielkim zainteresowaniem ogladam jego fenomen bo takowym na pewno jest i sledze rozwoj jego talentu. Oczywiscie kibicujac mu jako Polakowi jezdzacemu w WRC. Ale nie jako swojemu idolowi szynszyl - 25 Sie 2014, 08:21 tomi16v, wieczorem czytałem i ni ch... nie załapałem, rano czytam i też.. a o co ci w ogóle chodzi?
kawałek przecinka, jakiś myślnik. to w końcu fiesta cienka, czy nie? a co z tymi 6 rajdami pod rząd? a co ma Qzyn czytać, bo jak chłop wpadnie to mu rzeczywiście ręce opadną?Qzyn - 25 Sie 2014, 08:24 Szynszyl nic nie bede czytal, pisze co mysle i tyle Ty o tym najlepiej wiesz
Co do Tomiego to tez mialem maly problem z "czytaniem ze zrozumieniem"
Co do wygranych oesow to mimo ze fiesta kiepska to dalo rade, to ze Robert umie jezdzic szybko (czasem nawet za szybko) to wiemy a jak przesledzisz warunki atmosferyczne na tych dwoch oesach to zrozumiesz Na jednym przeciez Bufier przyjechal za robertem co w rownorzednej walce nie byloby mozliwe mimo wielkiego szacunku dla BB.tomi16v - 25 Sie 2014, 09:11 "Napisz ile awarii miał robert w tym sezonie że auto całkowicie odmówiło współpracy ?? Odpisz na to a potem przeczytaj swoje posty wyżej. Ręce opadają. "
Odpowiadasz 1
a potem czytasz że msport to szajs i wszystkie inne qzyna wypowiedzi.
Dlatego twierdzę że pisanie że auto jest słabe, awaryjne jest bzdurą totalną.
"A już patrząc na historie rajdów gdzie auta potrafiły odmówić posłuszeństwa bez winy kierowcy 6 rajdów z rzędu."
Czyli historię rajdów samochodowych gdzie samochody potrafiły wysiadać po 6 startów z rzędu. To można wtedy nazwać że auto się sypie i jest do bani. Takich przykładów można mnożyć pełno. Więc awarie w rajdach są, były i będą.
Nic o Kubicy nie pisałem tylko o wyzywanie firmy która nie jest dzieciuchem w tym sporcie. Ja osobiście kubicy też już bym nie dawał auta mega przygotowanego bo ma tendencje do dzwonienia.
Szynszyl weź pokaż mi myślniki w wypowiedzi i które zdanie Cię przerasta. Złap głęboki oddech przeczytaj spokojnie , bo już pewnie pierwsze tylko zauważyłeś żę się z qzynem nie zgadzam i już atak szynszyl - 25 Sie 2014, 12:24 tomi16v, a ja z Qzynem te się nie muszę zgadzać. po prostu napisałeś słowotok wg mnie, co mnie przerosłotomi16v - 25 Sie 2014, 13:41 no okej, 4 osobne zdania słowotok.
bezodbioruszynszyl - 25 Sie 2014, 13:51 teraz OK.. były przecinki ale powiem Ci jedno - nie lubię Kubicy z tego względu,że jak to w polskim sporcie. jeden taki mający nieco sukcesów, jest promowany do bólu. normalnie jak taka Siwiec - staje się produktem exportu narodowego. podziwiam gościa upór, ale te rajdy to tak gość jakoś na siłę wszystko robi. ja gdybym tak na co dzień wariował na drodze miałbym 200% zwyżki w OC he hevegetagt - 4 Paź 2014, 02:35 szynszyl, mistrzunio znowu nas zadziwia ;-)
trzeci - 5 Paź 2014, 13:47 No ale pomimo tej wpadki, to jak na razie 4 miejsce w generalce Rajdu Francji i wygrany odcinek na koncie ... więc chyba nieżle
W sobote miałem okazję zobaczyć Kubicę na żywo przed próbą w Mulhouse i prawa ręka faktycznie daaaaleka od zwykłej sprawności.
A sam Robert sprawiał wrażenie już zmęczonego, może i samym rajdem a może i tym ciągłym nagabywaniem o autografy, o zdjęcia, etc.
Ale jak rodzice prosili o zdjęcie z dzieckiem to od razu był uśmiech u naszego WRC-ca
I przy okazji udało się uzyskać autograf Kubicy na tablicy rajdowej.
Będzie fajny gadżet na jedną z naszych aukcji charytatywnych
I choć tak dobrze szło to na ostatnim OS już nie poszło
Szkoda bo czwarte miejsce było prawie w kieszeni ... ech.yoyo72 - 5 Paź 2014, 15:57 I znowu Kubełek się potłukł. Ma gość pechaFFDriver - 5 Gru 2014, 09:32 Chyba mieliśmy podyskutować na koniec sezonu o końcowym wyniku ??
Tylko pytanie czy jest o czym
Wyszło słabo. Nie dlatego, że słabo jeździł i nie potrafił nawiązać walki z czołówką. Wyszło słabo bo za każdym razem gdzieś wyorał.
Ja nadal mu kibicuję, pytanie tylko czy rzeczywiście WRC ma sens ? To dobry kierowca, a jednak coś nie stykało. Pytanie czy problemem jest ta ręka w prawdziwym aucie wrc ? Czy może jego zbyt wygórowane ambicje ?
Podobno ma być jeszcze jakaś operacja, która może przynieść jakąś poprawę.
Wydaje mi się, że na tym poziomie nie ma możliwości aby konkurować z najlepszymi z tylko jedną ręką.Qzyn - 5 Gru 2014, 11:34 Dobitnie pokazala to ostatnia impreza ktora wygral. O ile nic sie nie stanie to Robert jest bardzo szybki. Ale nie potrafi utrzymywac tempa czolowki w sposob bezpieczny. Stad 80% rajdow nieukonczonych, bo tempo wolniejsze go nie interesuje.
Co do reki, to mi sie wydaje, ze najwiekszy problem pojawia sie wtedy, kiedy... pojawia sie problem.
W sensie, jak auto niespodziewanie ucieknie i trzeba sie ratowac wtedy jedna reka to za malo.
Fakt niezaprzeczalny - ten sezon byl dramatycznyFFDriver - 5 Gru 2014, 15:44
Qzyn napisał/a:
Co do reki to mi sie wydaje ze najwiekszy problem pojawia sie wtedy, kiedy... pojawia sie problem.
Właśnie dokładnie o to mi chodzi.Qzyn - 19 Sty 2015, 07:19 Testy przed monte 2015 - chyba dobitnie agrumentuja "średnią dojeżdzalność" RK )))
https://www.youtube.com/watch?v=PMlxZKH230MFFDriver - 19 Sty 2015, 17:58 No ja osobiście nie chciałbym siedzieć z nim na miejscu pilota. Trzeba mieć nerwy ze stali albo pieluchę Qzyn - 19 Sty 2015, 18:21 W zyciu bym nie siadl ))))FFDriver - 23 Sty 2015, 18:55 No i się zaczęło
Niby jest szybki ale nie byłby sobą jakby nie wyorał: http://sport.tvn24.pl/raj...ewo,508662.html
McLfan - 23 Sty 2015, 20:53 Racja. Cienias. Razem z Bouffierem, Meeke'm, czy innym Loebem. Qzyn - 23 Sty 2015, 22:31 No niestety powtorka z rozrywki, pare spektakularnych wynikow a potem 2 przygody na jednym oesie.
McLfan z calym szacunkiem dla talentu Roberta ale nie porownuj go do Pana Sebastiana )
Zobacz sobie najpierw osiagniecia i statystyki dojezdzalnosci Loeba janek80 - 25 Sty 2015, 11:57 pytanie dziennikarza "ile osób pracuje w tym sezonie na twój sukces". Kubica odpowiada "niewystarczająco..."
pytanie dziennikarza po najdłuższym odcinku monte carlo 50km: "Robert, jak to zrobiłeś, że uzyskałeś taką przewagę czasową nad rywalami?". Kubica odpowiada: "Po prostu jechałem."