Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK6] Automatycznie składane lusterka

Rogal - 5 Gru 2012, 23:28
Temat postu: [MK6] Automatycznie składane lusterka
Witam.

Mam pytanie. Jak zawsze zresztą. Lusterko kierowcy podczas zamykania wykonuje charakterystyczne dźwięki przeskakiwanej zębatki, wykonuje 7 skoków i przestaje. Dodam, że przy otwieraniu problemu niema. Dziś już wiem dlaczego poprzedni właściciel to popsuł. Zapewne przez lód. Dzisiaj przy próbie otwarcia samochodu, lusterko miało pewne opory i boje się, że ten sam problem pojawi się po drugiej stronie. Problem jest (powiedzmy) globalny bo na brytyjskich forach znalazłem kilka takich skarg i to nie tylko skierowane do lusterek we fiestach, ale i w innych modelach forda.

Tu pojawia się moje pytanie. Czy da się to jakoś wyłączyć? Wiem, że w MK7 znajdziemy taką opcję w ustawieniach komputera, ja niestety tej opcji nie posiadam. Odpowiada może za to jakiś bezpiecznik? Albo przewód w sterowaniu lusterek? Bardzo chętnie wyłączę to na czas zimy przed obawą pogłębienia usterki.

Dodatkowym pytaniem jest: Czy można naprawić jakoś dotychczasową usterkę? Może wystarczy coś wymienić? Oby nie całe lusterko jak twierdzi ASO.

JoeMix - 6 Gru 2012, 00:04

Rogal napisał/a:
Odpowiada może za to jakiś bezpiecznik? Albo przewód w sterowaniu lusterek?
Jak nie ma bezpiecznika to odłącz jeden z przewodów przy silniczku,,,
Cytat:
Czy można naprawić jakoś dotychczasową usterkę? Może wystarczy coś wymienić?
Zapewne jakiś zębaty element