|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Porady eksploatacyjne - [Ogólny] Podnoszenie samochodu na lewarku
siemek85 - 8 Lis 2012, 15:12 Temat postu: [Ogólny] Podnoszenie samochodu na lewarku Witam
Mam pytanie odno¶nie prawidłowego podnoszenia pojazdu na lewarku hydraulicznym potocznie zwanym żab±. Otóż chciałem założyć nowe koła zimowe do nowo kupionej fiesty rocznik 2012 i powiem szczerze że nie wiem gdzie podłożyć lewarek. Kiedy¶ w każdym samochodzie było zaznaczone jakim¶ wcięciem na tej blaszce podłużnej przy progu gdzie należy umie¶cić lewarek a tu nic... Nawet w instrukcji słabo jest pokazane.
Poproszę o radę osób które podnosiły do gory fiesty Mk7.
Stunt_Man - 8 Lis 2012, 15:20
żab± to najlepiej za sanki albo za belke czy tam podłużnice
przemo_rsr - 8 Lis 2012, 16:32
tak jak Stunt_Man, pisze elementy zawieszenia, mocowania wahaczy, nie za podłogę czy progi bo szkoda zniszczyć i obedrzeć
MisiekT - 8 Lis 2012, 17:10
to lekkie auto - nie wiem co chcecie pogiac...
a jak ktos sie nie orientuje o co mozna, a o co nie, to lepiej za prog jak instrukcja kaze i nie kombinowac
przemo_rsr - 8 Lis 2012, 19:39
MisiekT, nie wiem jak w mk7 ale starsze fiesty maj± lipne progi, i miękka podłogę
Puff - 8 Lis 2012, 19:56
przemo_rsr napisał/a: | nie wiem jak w mk7 ale starsze fiesty maj± lipne progi, i miękka podłogę |
Oj nie mów... też zależy od egzemplarza i generacji. Jak szanujesz, to podłoga i progi s± w bardzo fajnym stanie - widzę po swoim padle
kuba87 - 8 Lis 2012, 20:10
normalnie.
na żabkę nakładasz grub± deskę, podkładasz pod rant progu i podnosisz
Parzych - 8 Lis 2012, 21:30
kuba87 napisał/a: | na żabkę nakładasz grub± deskę, | Lepiej gumow± nakładkę...
|
|