|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - [Ogólny] Zetec i Duratec a zawór EGR...
Parzych - 7 Lis 2012, 00:16 Temat postu: [Ogólny] Zetec i Duratec a zawór EGR... Właśnie mnie Hubi_2006 uświadomił, że mam zawór EGR:
I przypomniało mi się, że po wymianie kolektora ssącego zapomniałem mu podpiąć wtyczkę i na zimnym silniku podczas jazdy nic się nie działo... Nie wiem czemu ale wydawało mi się, że tylko diesel-e miały EGR i zaślepienie go dodawało żwawości... Czy w Zetecu/Duratecu zmieni coś odłączenie/zaślepienie EGR-a
Fordon - 7 Lis 2012, 08:12
To jest tylko solenoid sterujacy podcisnieniami do EGR, wiec jesli jest nie podpiety to zam zawor sie nie rusza.
Zarowno bezyniak jak i diesel posiada zawor EGR.
Wisni@ - 7 Lis 2012, 15:50
Ciekawe w jakim położeniu jest zawór egr jak jest odpięta wtyczka
Fordon - 7 Lis 2012, 20:23
Wisni@, na logike zawor EGR to nic innego jak zaworek oparty na sprzezynie ktora powoduje zamkniecie obiegu, co za tym idzie, jezeli nie jest podawane podcisnienie (bo tylko to wystepuje w wolnossaku) to zawor jest w pozycji zamknietej... To samo masz w glowicy... zawor i sprezyna ---> bez nacisku zawor zamkniety---> nacisk krzywki zawor otwarty... ta sama analogia tyle ze podcisnieniowa (lub elektroniczna bo tez takie EGR-y wystepuja)... ssanie o wartosci 0,6-0,8 bara wytwarzane przez silnik powoduje otwarcie solenoidu z sygnalu ECU, po czym owe podcisnienie ssie przez krociec pokonujac przy tym sile sprezyny podciagajac zawor do gory i otwieramy obieg ...
W razie nie jasnosci www.wikipedia.pl
hubi_2006 - 7 Lis 2012, 20:48
Fordon, ale ja nadal nie rozumiem czy usunięcie EGRu coś daje?
Stunt_Man - 7 Lis 2012, 20:51
czysty silnik
Parzych - 7 Lis 2012, 21:17
Dobra, dziś po 15 km odłączyłem wtyczkę od tego badziewia i zrobiłem 15 km w powrotną drogę, w zasadzie chyba nic się nie zmieniło... Powiedz mi Fordon, czy po odpięciu tego solenoidu EGR nie będzie się otwierał nie puszczając spalin do dolotu czy będzie wręcz odwrotnie
Stunt_Man - 7 Lis 2012, 21:31
Parzych napisał/a: | Powiedz mi Fordon, czy po odpięciu tego selenoidu EGR nie będzie się otwierał nie puszczając spalin do dolotu czy będzie wręcz odwrotnie |
Fordon napisał/a: | na logike zawor EGR to nic innego jak zaworek oparty na sprzezynie ktora powoduje zamkniecie obiegu, co za tym idzie, jezeli nie jest podawane podcisnienie (bo tylko to wystepuje w wolnossaku) to zawor jest w pozycji zamknietej.. |
Parzych - 7 Lis 2012, 21:42
Stunt_Man, czytałem, ja teraz o ten solenoid pytam...
Stunt_Man - 7 Lis 2012, 22:10
solenoid to elektrozawór który otwiera przepływ gdy dostanie napięcie
czyli jak nie ma kabla to nie ma przepływu...
Parzych - 7 Lis 2012, 22:14
Czyli jak jest odłączony i zamknięty to nie otwiera EGR-a i spaliny nie lecą do dolotu, dobrze kombinuję
Stunt_Man - 7 Lis 2012, 22:15
tak
|
|