|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - [MK6] Antena - uszkodzona?
Zarov - 28 Paź 2012, 20:36 Temat postu: [MK6] Antena - uszkodzona? Witam, zakupiłem sprowadzaną Fiestę mk6 z 2004 roku i mam problem z anteną. Sprzedawca dał mi z innej fiesty i tam na dachu gdzie mocuje się antene wystaje śrubka, u mnie nie i tym samym nie mam jak przykręcić samej anteny do dachu. Czy ja mam coś uszkodzone czy są różnego rodzaju anteny?
Wisni@ - 28 Paź 2012, 20:43
no to uszkodzona podstawka antenki, u mnie normalnie jest srubka na która nakręcam antene.
a może masz dziurkę i musisz miec przejsciówke ?
Zarov - 28 Paź 2012, 20:49
Problem w tym, że to nie wygląda w żaden sposób na uszkodzenie. W tamtej Fieście jest śruba, u mnie nie. Zobaczę jutro w sklepie to może będzie antena do wkręcenia a nie wkręcana.
Thx za szybką odpowiedź.
Wisni@ - 28 Paź 2012, 20:52
no jeżeli masz ,,dziurkę'' w podstawce od anteny No to stosuje sie taką śrubke/przejsciówke która ma z 2 stron gwint
http://dm-tuning.pl/foto/21677_02.jpg
JoeMix - 29 Paź 2012, 07:17
Albo bata który zamiast dziurki do nakręcenia na gwint ma bolec z gwintem na końcu,,,
Wisni@ - 29 Paź 2012, 09:30
no tylko niech uwaza na srednice gwintu, Tam jest chyba 6 jak sie nie myle
Zarov - 29 Paź 2012, 13:30
JoeMix napisał/a: | Albo bata który zamiast dziurki do nakręcenia na gwint ma bolec z gwintem na końcu,,, |
Też mi się tak wydaje. No nic, odezwe sie jak skonczy sie sprawa, tzn jak kupie antenke albo coś innego.
JoeMix - 29 Paź 2012, 13:44
Podjedz do motoryzacyjnego - jak dobry to będą odpowiedniego bacika mieli i pozwolą Ci sprawdzić czy coś daje,,,
Michaus - 31 Paź 2012, 12:12
Wrzuć zdjęcia tego co masz, da nam to pełniejszy obraz sytuacji i będzie łatwiej coś doradzić.
Zarov - 11 Gru 2012, 21:50
By zakończyć temat. Gwint na który nakręcało się bat był urwany. W sklepach nowa stopka kosztowała w granicach 80zł ale innego kształtu i rozmiaru. W sklepie internetowym znalazłem oryginalną nową stopkę za 40zł z przesyłką.
Temat zakończony ;]
|
|