Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Dziwny dźwięk przy ruszaniu ze skrzyni biegów

Adzi22 - 28 Paź 2012, 12:48
Temat postu: [MK3] Dziwny dźwięk przy ruszaniu ze skrzyni biegów
witam załączam film który przedstawia problem, otóż podczas ruszania czy to na 1 biegu czy drugim biegu słychać oto taki dźwięk towarzyszą temu "wibracje" na dziwngni zmiany biegow (czuć na dzwigni ten zgrzyt) dodam że zaczeło sie to po wymianie sprzęgła (i silnika z 91r na 93r 1.1)
http://youtu.be/vfcvwBjW0-I
mechanik mówił ze silnik podczas ruszania się troche rusza :bezradny:
prosze o pomoc

(to że samochod zgasł nie jest to przyczyna tego problemu, tylko dziewczyna ruszała :2xf: )

luki - 28 Paź 2012, 13:07

sprzęgło sie kończy
dżolero - 28 Paź 2012, 13:49

ja bym powiedział ze docisk jest walnięty
Marcinowaty - 28 Paź 2012, 20:23

Tak czy siak wypadałoby skrzynie zrzucić i zobaczyć o co chodzi Swoją drogą zawory kiedy ostatnio były ustawiane? :devil:
Wisni@ - 28 Paź 2012, 20:28

też stawiam na docisk sprzęgła
luki - 28 Paź 2012, 20:31

Jak tak stawiamy to ja stawiam na: starte słoneczko i trze nitami po kole zamachowym lub docisku, co nie zmienia faktu ze do wymiany: tarcza, docisk i łożysko wyporowe.
JoeMix - 29 Paź 2012, 07:20

Gdzie na słoneczku są nity którymi może trzeć po kole zamachowym to nie wiem, ale dźwięk faktycznie jakby się sprzęgło ślizgało,,, stan gdzieś na piasku czy liściach i spróbuj gwałtownie ruszyć, jak nie "zapiszczy" to na 100% sprzęgło się ślizga,,, w wtedy nie kombinuj, wymień całe choć pewnie tarcze masz grubości kartki.
luki - 29 Paź 2012, 07:26

joe w jaki sposób sa zamocowane okładziny do słoneczka?
JoeMix - 29 Paź 2012, 07:32

Może i nitami, ale na pewno nie sposób umożliwiający tarcie o koło zamachowe, bo docisk czyli słoneczko jest do niego przykręcone i obraca się równo z nim,,, co najwyżej może trzeć po tarczy i/lub tarcza po kole,,,

Adzi22 - 29 Paź 2012, 09:34

Sprzeglo bylo wymieniane dwa miesiace temu i celowo nie napisalem ze docisk ten idiota ktory zwal sie mechanikiem zostawil stary (choc byl troche nadlamany ( nie tworzylo kolka w srodku z tych blaszek tylko krzywe jajo) bo powiedzial ze ten docisk ktory kupilem jest gorszy nawet od tego naadlamanego, nic zaufalem mu i odrazu po wymianie byl taki dzwiek, ten debil mowil ze silnik przy ruszaniu moze sie troche przesuwac. Bardzo dziekuje za pomoc
Wisni@ - 29 Paź 2012, 10:00

hah no to mechanior 1 klasa :)
Marcinowaty - 29 Paź 2012, 16:43

Adzi22 napisał/a:
choc byl troche nadlamany

To ja wywaliłem lepszy na złommm :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Mechanior pierwsza klasa, pewnie po cukiernictwie. ?To teraz naraził cie na koszty. Nie zapomnij o łożysku wyciskowym nowym.