Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Potrzebna mi instalacja radiowa

Pietrek - 24 Lip 2004, 20:36
Temat postu: Potrzebna mi instalacja radiowa
Witam.czy ma ktos z was schemat instalacji radia????Bo w ksiazce napraw ktora sciagnelem nie moge sie doczytac.Prosze o szybka odpowiedz
Zawisza2000 - 24 Lip 2004, 21:51

Hmm, masz moze mozliwosc podeslac ta ksiazke napraw bo chetnie bym sobie poczytal...
Pozdr
Zawisza

Yoshimitsu - 24 Lip 2004, 23:13

No wlasnei koledzy ,macie moze schemacik podloczenia radia bo tez szukam ??
lukesk - 25 Lip 2004, 03:18

Yoshimitsu napisał/a:
No wlasnei koledzy ,macie moze schemacik podloczenia radia bo tez szukam ??

tzn co? rozpiskę kostki w radiach forda ?

Yoshimitsu - 25 Lip 2004, 10:08

lukesk napisał/a:

tzn co? rozpiskę kostki w radiach forda ?

No dokladnie jakis schemacik kabli do radia czyli ktory kolor do czego sluzy,poniewaz niechce czegos spalic :wink:

molu - 25 Lip 2004, 14:16

To ci pomoże ? :
http://elektron.pol.lubli.../kable1/oem.htm

Yoshimitsu - 25 Lip 2004, 15:40

Thx Molu to mi powinno pomoc troche bardziej
Pietrek - 25 Lip 2004, 16:25

Tylko jak ci tez odcieli kostki to masz taki sam orzech do zgryzienia jak ja .Pozostala zarowka i do dziela sprawdzac kabel po kabelku
Kacper - 25 Lip 2004, 16:29

Pietrek napisał/a:
Tylko jak ci tez odcieli kostki to masz taki sam orzech do zgryzienia jak ja .Pozostala zarowka i do dziela sprawdzac kabel po kabelku

hehe skad ja to znam...
a najpierw dałem do 'specjalisty' ...to mi poza zasilaniem i anteną nic nie podłaczył...nawet podświetlania !!
od tego momentu staram sie szukac informacji sam, i samemu wszystko podlaczac... no i sie udalo :) zrobilem całość jeszcze raz sam, i teraz działa tak jakby to było oryginalnie :wink:

Yoshimitsu - 25 Lip 2004, 16:31

Dokladnie Pietrek juz sprawdzalem volto mierzem i czerwony kabel to napiecie a gruby brazowy to masa,drugi kabel napieciowy to chyba zolty(z tego co pamietam) ale on dziala tylkowtedy jak jest wlaczona stacujka conajmniej na 1.Te w paski akble to do glosnikow i zostaja jeszcze dwa kolory ktore niewiem do czego sluza.
Pozdro

Pietrek - 25 Lip 2004, 16:39

te dwa sa prabdopodobnie od cykaczy z drzwi ale podlacza sie jako 4elementy glosnikow
Kacper - 26 Lip 2004, 07:47

Pietrek napisał/a:
te dwa sa prabdopodobnie od cykaczy z drzwi ale podlacza sie jako 4elementy glosnikow

u mnie cykacze są wpiete w głośniki....tak ze do radia dochodzą tylko 4 kable(4 pary, bo 4 głośniki+cykacze) ale w mk3 moze jest inaczej...

molu - 26 Lip 2004, 14:37

Nie ma to jak normalny wtyk ISO a nie jakies gówniane patenty forda czy innych :)
Na upartego mozna zawsze pociągnąć porządną instalacje bezpośrednio z akumulatora 8)