Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK7] Funkcja świateł Follow me home

artax - 9 Wrz 2012, 09:27
Temat postu: [MK7] Funkcja świateł Follow me home
Nawet nie wiedziałem ,ze mam :-P .Moze komus się przyda.Po wyłączeniu zapłonu,manetka świateł do siebie(zapalają się światła mijania),słychać sygnał dzwiękowy.Wysiadamy z auta ,zamykamy centralny i światła palą się jeszcze przez 30 s.
p.s.Polecam czasem poczytać ciekawostki na stronie bratniego MKP bo niektore mają zastosowanie w naszych autach.
pzdr

looki8329 - 9 Wrz 2012, 09:36

Z tego co pamiętam chyba gdzieś nawet w instrukcji było to opisane. Fajna sprawa.
JoeMix - 9 Wrz 2012, 09:44

No, ale przydatne tylko jak parkujesz na wprost drzwi do mieszkania :P
Parzych - 9 Wrz 2012, 12:40

W MK6 też to mam... I wiedziałem o tym od początku, czasami warto jest poczytać instrukcję.. :tyłek:
artax - 9 Wrz 2012, 15:47

Auto z Belgii.Język Francuski.Przy kolejnym, poproszę o przetłumaczenie instrukcji.Mam nadzieje ,ze biegle władasz ,zwłaszcza słownictwem technicznym :joint:
pzdr

MisiekT - 9 Wrz 2012, 15:53

na stronie Forda masz darmowe instrukcje w .pdf
artax - 9 Wrz 2012, 16:01

instrukcja powie mi co mam w aucie?Po identyfikacji vin nie ma tej funkcji a faktycznie jest.Intencją informacji nie było grzebanie po instrukcjach a ukazanie ,ze czasami warto sprawdzić organoleptycznie czy to mamy.
MisiekT - 9 Wrz 2012, 16:55

instrukcja powie Ci co mozesz miec w aucie... a akurat to "follow me" maja chyba wszystkie fordy od 5-7 lat
looki8329 - 9 Wrz 2012, 18:00

artax napisał/a:
Auto z Belgii.Język Francuski.Przy kolejnym, poproszę o przetłumaczenie instrukcji.Mam nadzieje ,ze biegle władasz ,zwłaszcza słownictwem technicznym :joint:
pzdr
po co ta spinka? Przecież ja nie miałem nic złego na myśli.
artax - 9 Wrz 2012, 18:13

ta spinka jak ja nazywasz to nie do Ciebie :ok:
Temat wyjasniony i ok
pzdr

JoeMix - 9 Wrz 2012, 21:44

artax napisał/a:
instrukcja powie mi co mam w aucie?Po identyfikacji vin nie ma tej funkcji a faktycznie jest.Intencją informacji nie było grzebanie po instrukcjach a ukazanie ,ze czasami warto sprawdzić organoleptycznie czy to mamy.
Wyczytałeś coś na jakimś forum i sprawdziłeś czy masz to na aucie,,, to samo się robi z instrukcją, czyta się co i jak i sprawdza czy mamy to w aucie które posiadamy. Ale jak wiadomo do instrukcji mało który zagląda,,,
MisiekT - 9 Wrz 2012, 21:56

co ma sie w aucie widac na etis.ford.com, ale pierdółek typu follow me home tak nie zobaczysz - bo to standardowe wyposazenie, podobnie jak "swiatla dziennie" i tym podobne
michal77 - 9 Wrz 2012, 23:01

artax napisał/a:

Tu jest PL

jonson22 - 14 Wrz 2012, 19:38

Wie ktoś jak uruchomoć to aby światła mijania w trybie AUTO zapalały się od razu po uruchomieniu auta a nie jak zapadnie zmierzch. Gdyż w aucie mam czujnik zmierzchu i jeśli pokrętło od świateł wprowadzę na napis AUTO to w dzień gasną a dopiero po zmroku lub w tunelu automatycznie się włączają a że w PL trzeba non stop jeździć na włączonych to chciał bym aby od razu się zapalały. Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć jak je uruchomić ?
MisiekT - 14 Wrz 2012, 20:02

w ASO, 3 minuty po podpieciu do kompa
jonson22 - 15 Wrz 2012, 08:20

MisiekT, Kompa mam, a wie ktoś gdzie dokładnie to włączyć? Albo ile to w ASO kosztuje?
artax - 15 Wrz 2012, 09:34

Zamiast dać się wycyckać z kasy w ASO ,kasę zainwestuj w dobre światla led.Jasli juz jest funkcja swiateł automatycznych to warto ją używać.Ja bardzo chwalę takie rozwiązanie.
pzdr

jonson22 - 15 Wrz 2012, 17:59

artax, Gdzie wsadziłeś ledy? Bo ja mam reflektory przeciwmgielne i raczej nie chce ich demontować na rzecz świateł do jazdy dziennej a montować w zderzak to jeszcze nie widziałem fiesty aby to ładnie wyglądało :)
artax - 15 Wrz 2012, 18:42

Zobacz na stronę soft-tuning(Kłodzko)tam podnosilem moc auta.Jest krotki film z hamowni ,widać gdzie są zamontowane.Biała Fiesta.
pzdr

MisiekT - 15 Wrz 2012, 22:09

jonson22 napisał/a:
MisiekT, Kompa mam

pytanie jakiego? :)

w ASO powinno wziac ponizej 100zl, a przy okazji innej robotki pewnie za free...

jonson22 - 16 Wrz 2012, 01:21

MisiekT, Mam coś takiego http://viaken.pl/pl/promo...d2-jpolski.html
MisiekT - 16 Wrz 2012, 01:47

watpie, zeby sie tym dalo