Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK7] FIESTA MK7 By S0ob0ol

S0ob0ol - 30 Sie 2012, 01:04
Temat postu: [MK7] FIESTA MK7 By S0ob0ol
1.NICK: S0ob0ol
2.IMIE: Bartek
3.MODEL: Fiesta
4.WERSJA: Titanium
5.ROCZNIK (1 rej): 2012.03.24
6.SILNIK: 1.6 Duratorq TDCi 95 KM DPF, 5-st. manualna skrzynia biegów

7.OPIS AUTA:
Jest to wersja Titanium w kolorze Fashionsta(met):
-czujniki parkowania z tylu
-automatycznie składane lusterka
-tylny duży spojler z SPORT wersji
-przyciemniane szyby
-oryginalny alarm forda
-przedni zderzak SPORT z chromami :P jak i przód tak i tyl również w sporcie :)
-koło dojazdowe
-klimatyzacja z automatyczna regulacja temperatury
-podgrzewana przednia szyba
-automatyczne wycieraczki z czujnikiem deszczu
-elektrycznie składane lusterka
-przyciemniane szyby tylnej cześci przedziału pasażerskiego

8.DOKONANE ZMIANY
Oczywiście pakiet stylistyczny sport na przód i tył udało mi sie zamątować :)

9.PLANOWANE ZMIANY
-podniesienie mocy
-z tego co czytałem na forum to EINBACHa bym jej wrzucił
-kółeczka na 17 by sie zdały
-delikatne zmiany stylistyczne -
nakładki na pedały od wersji sport
wyłącznik kontroli trakcji
wymiana oświetlenia wewnętrznego na światło białe zimne
chciałem jakieś podświetlenie schowka zamątowac (ma kto jakieś sugestie)
podświetlenie tablicy na ledach :D
wymiana wszystkich żarówek ( i tutaj prośba do was... mianowicie zależy mi bardzo na tym ażeby nie było różnicy w odcieniu jakie dają żarówki... chodzi o zimna barwe... jeśli ktoś sie w tym orientuje to bardzo chętnie bym skorzystał z jego pomocy)

10.Historia Fiesty
Ogólnie rzecz ujmując zdjęcia poniżej przedstawiają jak wyglądała podczas jej zakupu:)
Zakupiona w Belgi w stanie takim jak widać.
Miałem okazje już taka mieć(czarną met) lecz w grudniu zeszłego roku została skradziona we Wrocławiu...
Zdjęć zrobionej nie wstawiam jeszcze z uwagi na to iż nie mam czasu ich zrobić gdy jest wyczyszczona :D zawsze cos mi wypadnie :)
Fiesta podczas jej zakupu miała na liczniku przejechane 834 km :D co klasyfikuje ją w mojej ocenie jako FAIL kierowcy który ja miał...
Jeśli ktokolwiek ma jakiekolwiek pytania dotyczące naprawy w/w foczki chętnie odpowiem i jeśli będę mógł to doradzę. Mogę jedynie powiedzieć że wyniosła mnie ona o wiele wiele taniej niż w salonie... a rezultaty naprawy zobaczycie sami :)

Udalo sie akies fotki zrobic :) ( ciekawe to one nie sa ale zawsze cos) robione tel...
ENJoY:D

ZABAWA IPHONEM :D EnJoY

tadzias - 30 Sie 2012, 11:21

834km? Tosz to nówka sztuka! :ok:
S0ob0ol - 30 Sie 2012, 21:32

Dokładnie tak jak mówisz ;P Szkoda tylko ze ma 14' a nie jakieś 16 chociaż :(
No i sa zdjecia :P

kubekcieszyn - 30 Sie 2012, 22:00

NO autko super :) pozazdroscic dokaldek sporta :) ja caly czas poluje na przod i tyl do swojej moze zdradzisz z kad dorwales :) a te 14 to troszku lipa psuja wyglad :) wal 17 i bedzie elegancko :) pozdrawiam
S0ob0ol - 30 Sie 2012, 22:15

No to tak jeżeli chodzi o przód to mogę się przyznać ze kopiłem w całości takowy :D a jeżeli chodzi o tył to powiem tak udało mi się dostać u chłopaków w Poznaniu... FORD MALWOWA szczerze powiedziawszy bardzo rozgarnięte chłopaki tam pracują. Doradza no i co najważniejsze zajmują się tylko fordem wiec znają się na rzeczy. Jeśli mogę coś doradzić to takie rzeczy można znaleźć na giełdzie w Poznaniu.
A co do kółek to szukam szukam powoli się przymierzam ale z $ ciężkawo bo nie bylem przygotowany na kupno tak młodego samochodu...

kubekcieszyn - 30 Sie 2012, 22:18

cholera to troszku daleko :/ a ile cie wyszedl zderzak przod z tylem ?? odpisz na priv jak co
S0ob0ol - 30 Sie 2012, 22:25

Znaczy tak z pomalowaniem i odnowieniem tylnego dyfuzorka bo bardzo ciężko jest go dostać z czujnikami... ;/ to powiem ci ze coś ok 1600 może 1700zł tylko podkreślam przód kupiłem igła zderzak, caly z 2011 roku z 10 miesiąca i w całości kompletny wiec tylko do malowania no a tył to jest trochę kombinacji ... ;/
tadzias - 31 Sie 2012, 15:17

Robi wrażenie :) Lakierowałeś budę w całości?
S0ob0ol - 31 Sie 2012, 21:19

Nieee lakierowane było to co było wymieniane :) (zderzak -tył przód blotnik przedni prawy lotka maska fartuch slupek przedni z prawej strony byl lakierowany rowniez delikatnie bo maska sie wciela w niego) a tak poza tym nic wiecej ruszane nie bylo
looki8329 - 1 Wrz 2012, 11:04

Ładny kolor brakuje rzeczywiście tylko większych kół. Ja w swojej fieście mam takie jak te http://moto.allegro.pl/fe...2551133927.html wyglądają fajnie tylko niski profil opony daje się we znaki na naszych wspaniałych drogach.
S0ob0ol - 1 Wrz 2012, 19:33

Jestem bardzo powaznie zainteresowany kupnem 17' z uwagi na to iz foczka sluzymi do pokonywania ok 220 km dziennie wiec na traze byly by idealne.
Bardzo podobaja mi sie oryginalne 17 i OZ Racing :D ale narazie to trzeba pieniażki uzbierac :D

MisiekT - 2 Wrz 2012, 07:34

a tam daje sie we znaki... Fiesta to nowe auto i nawet na 17" zawias pracuje b. kulturalnie... mam czarne oryginaly na sprzedaz jak cos :)
S0ob0ol - 2 Wrz 2012, 17:07

Widzialem wlasnie te twoje na sprzedaz ipowiem szczeze ze mi sie bardzo podobaja tylko nie wiem czy beda pasowaly do mojej foki no i ponadto kasa ... :(((
MisiekT - 2 Wrz 2012, 17:33

no coz, na finanse nie pomoge...
a co do podniesienia mocy, to proponuje poczekac - nadal jest slaby wybor walkow,a bez tego nic porzadnego nie osiagniesz... mam nadzieje, ze w przyszlym roku bedzie juz lepiej, a dodatkowo bedzie na rynku Fiesta ST i silniki 1.6T w tej budzie

S0ob0ol - 2 Wrz 2012, 17:45

Ogolnie rzecz ujmujac jestem w tym temacie laikiem :/ a o co chodzi z chipem delikatnie zwiekszyc moment i cos mysle ze juz by bylo czuc... Chyba ze sie myle
A moze ty cos Misiek doradzisz na temat zarówek do fiesty ?

MisiekT - 2 Wrz 2012, 17:57

czuc to przejscie na 160KM, a nie 3KM :)
zarowki wedle uznania - najlepsze BlueVision, ale trwalosc tragiczna

grzesiek646 - 2 Wrz 2012, 23:40

MisiekT napisał/a:
BlueVision, ale trwalosc tragiczna

kupiłem 2xkomplet - powiedziałem nigdy wiecej. jedne wytrzymaly około 2msc, drugi komplet 2 TYGODNIE !!!!! :|

MisiekT - 2 Wrz 2012, 23:41

no bez przesady - to musiales spitolic montaz albo to byly podroby... przy H7 wytrzymalosc to przedzial 6-8tys, tylko szczesliwcy maja wiecej...
grzesiek646 - 3 Wrz 2012, 00:57

orginał był na bank ! Montaż ? Nic specjalnego raczje od uzytkownika nie wymaga. Może jakiś trefny towar sie trafił....

p.s Xenon mnie korci :ok: Dziś widziałem MK7 na naprawde dobrym xenonie - efekt mega moim zdaniem (oczywiście soczewka)

MisiekT - 3 Wrz 2012, 07:56

nic specjalnego - extra dokladne zalozenie bez dotykania bańcki rąka ani obijania jej o lampe...

xenon - rozumiem, ze spryski, samopoziomowanie i odpowiednie lampy to masz gleboko? :fox:

xxyy777e - 3 Wrz 2012, 09:05

Gratulacje zakupu, bardzo fajnie wyposażona.

Podsumowując z grubsza: wymieniłeś maskę, błotnik, kompletny pas przedni, zderzak, lampa, coś z zawieszenia, poduszka(i) + napinacz(e), przednia prawa ćwiartka. Prostowałeś podłużnicę czy wymiana ?

grzesiek646 - 3 Wrz 2012, 10:59

MisiekT napisał/a:

xenon - rozumiem, ze spryski, samopoziomowanie i odpowiednie lampy to masz gleboko? :fox:

Dokładnie :p ... ale póki co bije sie z myslami, nie wiem musze dobrze to przemyśleć :)

S0ob0ol - 3 Wrz 2012, 16:30

Kurde co do Xenonow to sam bym sie skusil tylko nie wiem ja sie za to zabrac ma ktos jakas instrukcje czy cos w tym stylu :D ?? Misiek o co chodzi z odpowiednimi lampami ?

xxyy777e - co do twojego posta to trzeba sprostowac :) kupilem pas ale tylko pas bo chlodnice mialem cale :) nie bawilem sie w prostowanie podluznicy tylko ja w calosci wymienilem :) a i co do cwiartki to tak wymienilem lecz tylko w tym miejscu gdzie plaszcz przychodzi :) czyli rzecz ujmujac krotko plaszcz z podluznica wymienilem :) nawet kielicha nie ruszalem :) i trzeba dodac ze wymienilem lotke i tylni zderzak :)

MisiekT - 3 Wrz 2012, 16:41

S0ob0ol napisał/a:
Misiek o co chodzi z odpowiednimi lampami ?

o to ze montowanie wieś xenonow z allegro jest świństwem wobec innych (oślepianie) i przy okazji nielegalne... xenon wymaga:
- lamp z homologacja na xenon
- ukladu samopoziomowania
- ukladu spryskiwaczy
i na to wszystko homologacja...

xxyy777e - 3 Wrz 2012, 18:24

Na ile wycenia salon Forda, Fiestę w takiej wersji jaką posiadasz ?
S0ob0ol - 3 Wrz 2012, 22:12

Oooo wiesz co nie mam pojęcia co do wyceny samochodzu z zew pakietem sport gdyz nie ma w ofercie w ogole 5 furtek w sporcie :D W goglach znajdziesz konfiguratory pewnie jakies moze ktorys bedzie mial mozliwosc wybrania pakietu stylistycznego a cena salonowa nie jest mi znana w sumie to na ile mozna taka wycenic zna sie kto ?

Qrde nie widzialem ze z tymi xenonami tak jest ... ;/ szkoda no ale coz ten pomysl wypada z mojej glowy :D a co do zarowek to Philipy odradzacie ? a cos innego ?

artax - 3 Wrz 2012, 22:22

Dla przykladu, swoją zaraz po zakupie sprawdzałem na PL konfigutatorze i za nową w takiej wersji trzeba było dać ok71 tyś :rotfl: Auto pochodzi z Belgii.
pzdr
p.s.Zamontuj dobre LED to zapomnisz o wymianie żarowek na długi czas.Jak popylasz cały czas na zarowkach to kazdą wykonczysz w ok 6 miesięcy.

S0ob0ol - 3 Wrz 2012, 22:24

Oo zesz w morde az tyle ? ale z dokladkami czy poprostu Titanium z 1,6 ?
artax - 3 Wrz 2012, 22:30

Tempomaty ,wyłączniki esp, nagrzewnica recyrkulacyjna itp pewnie za to trzeba placić.Patrząc po vin to gość konfigurował wyposazenie w salonie.
pzdr

MisiekT - 3 Wrz 2012, 22:31

cene z konfiguratora to sobie mozna wsadzic :rotfl:
jak sprawdzalem w zeszlym roku to sport w benzynie ze skromnymi dodatkami byl za 50-51 brutto, titanium pare tysi wiecej...

artax - 3 Wrz 2012, 22:36

Wsadzac nie będę bo moj sport to kopciuch i na starcie wołają więcej.Sprawdzałem w swoim salonie i potwierdzili.Dodatkowo zaznaczyli ,ze długo by trzeba czekać na taką wersję :-P Facet pyta takze odpowiadam.
pzdr
ps.Nie kazde tytanium ma to co ten Belg sobie konfigurował.Tam troszke inaczej kupują auta.Glupio by wyglądały srebrne zdobienia w białym aucie ,czyż nie tak?

S0ob0ol - 3 Wrz 2012, 23:02

Hehe tak czy siak ciesze sie bardzo z mojego zakupu :) mam nadzieje ze mi jej nie sprzatna tak jak poprzedniej :)
xxyy777e - 4 Wrz 2012, 00:21

Tak z ciekawości podpytam jakie zabezpieczenia antykradzieżowe posiadałeś w starej Fieście którą ukradli ?
grzesiek646 - 4 Wrz 2012, 12:46

S0ob0ol, również z ciekawości :V: masz u siebie dodatkowe podświetlanie wnętrza (okolice lusterka wstecznego, pod przyciskiem ESP i nad schowkiem pasażera). Pytam bo kilka osób mnie już pytało czy da się to dołożyć w jakiś sposób własnymi ręcoma ;) u siebie jak rozbieralem to cała oddzielna instalacja do tego idzie.
MisiekT - 4 Wrz 2012, 13:09

da sie dolozyc
looki8329 - 4 Wrz 2012, 15:53

grzesiek646 napisał/a:
masz u siebie dodatkowe podświetlanie wnętrza (okolice lusterka wstecznego, pod przyciskiem ESP i nad schowkiem pasażera)
u mnie też jest takie podświetlenie więc może każda wersja Titanium ma takie.
MisiekT - 4 Wrz 2012, 16:06

tak, kazdy titanium powinien miec...
kubekcieszyn - 4 Wrz 2012, 19:32

to jest standart w titanium wersji ze jest podswietlenie:)
S0ob0ol - 5 Wrz 2012, 01:14

Oczywiscie ze mam nie widzialem jeszcze titaniuma ktory by tego nie mial :) a jesli tego nie masz to znaczy ze miales konsole wymieniana i ktos sie nie pierdzielil i zalozyl od zwyklą konsole bez podswietlenia :)

A w starej fiescie mialem alarm fabryczny i petle indukcyjna ;/ i na swieta dostalem prezent w postaci zniknięcia jej z parkingu... ;/

grzesiek646 - 5 Wrz 2012, 01:37

ja wszystko u siebie mam :P tak pytam z ciekawości jak to wygląda u innych :)
Parzych - 5 Wrz 2012, 02:51

artax napisał/a:
Jak popylasz cały czas na zarowkach to kazdą wykonczysz w ok 6 miesięcy.
Sratytaty, od ok 2-3 lat mam jedne i te same H4 "LaserLight" za 14 złotych (ZA 2SZT.)... :devil: Wcześniej "renomowane" wymieniałem po 2 komplety rocznie...
MisiekT - 5 Wrz 2012, 07:43

H4 sa znacznie trwalsze akurat... ale i h7 bez cudownych +100% i extra bialych barw spokojnie 15tys powinny dawac rade - no chyba ze ktos naprawde robi odcinki po 2km i po samych wertepach
artax - 5 Wrz 2012, 10:16

no wlasnie jest spora roznica trwalosci h4 i h7.A jak porownywać to tą samą zarowke :fox: .Zwroćcie uwagę ,ze większość tzw. + ma krotkie włokna .Świeci mocniej ale i zarazem krócej.I tu 100% zgoda z Miskiem .Oryginaly pewnie wytrzymają więcej godzin ale jak identyfikować w masie podróbek?
p.s.O trwałosci zarówek decyduje takze stan instalacji elektrycznej.
pzdr

S0ob0ol - 5 Wrz 2012, 10:52

a co do dolozenia podswietlenia to idzie na 100% bo widzialem jak to kumpel robi :)

Kurde to ja juz niewiem jakie mam te zarowy kupic ... ;/