|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Piszczenie auta w czasie jazdy
Bit1 - 12 Sie 2012, 21:05 Temat postu: [MK3] Piszczenie auta w czasie jazdy Od pewnego czasu w czasie jazdy auto zaczęło wydawać piski i jednocześnie z piskami załącza się lampka oświetlenia wnętrza (gdy jest ustawiona w pozycji świecenia podczas otwarcia drzwi).
Obstawiam, że winny temu jest "piszczek od świateł" gdzie go można szukać lub co innego może takie coś powodować?
JoeMix - 12 Sie 2012, 21:15
Bit1 napisał/a: | Obstawiam, że winny temu jest "piszczek od świateł" gdzie go można szukać | Na pewno jesteś na forum od 2005 roku? Na krańcówka od lampki jest między zawiasami drzwi,,, tak?
Bit1 - 12 Sie 2012, 21:44
JoeMix napisał/a: | Bit1 napisał/a: | Obstawiam, że winny temu jest "piszczek od świateł" gdzie go można szukać | Na pewno jesteś na forum od 2005 roku? Na krańcówka od lampki jest między zawiasami drzwi,,, tak? |
To, że tam jest czujnik otwarcia drzwi to wiem, ale gdzie jest element który piszczy?
Bo znalazłem info, że prawdopodobnie w skrzynce przekaźników, ale niewiadomo który to przekaźnik.
JoeMix - 12 Sie 2012, 21:54
Cytat: | Bo znalazłem info, że prawdopodobnie w skrzynce przekaźników, ale niewiadomo który to przekaźnik. | No i tam siedzi (chyba ze ktoś poprawiał fabrykę),,, który? Ucho przystawiaj i czukiereczek, albo wyjmuj po kolei aż znajdziesz ten co udaje przekaźnik
Bit1 - 12 Sie 2012, 22:25
JoeMix napisał/a: | Cytat: | Bo znalazłem info, że prawdopodobnie w skrzynce przekaźników, ale niewiadomo który to przekaźnik. | No i tam siedzi (chyba ze ktoś poprawiał fabrykę),,, który? Ucho przystawiaj i czukiereczek, albo wyjmuj po kolei aż znajdziesz ten co udaje przekaźnik |
Miałem zamiar tak zrobić tylko, że odkąd kupiłem to auto to ten piszczek nie działał, a teraz działa ale tylko wtedy jak nie trzeba czyli podczas jazdy a ciężko jednocześnie kierować i się bawić przekaźnikami;p
drjanusz - 12 Sie 2012, 23:33
Bit1, A sprawdzałeś czy przewód nie zsunął się z krańcówki ?
JoeMix - 13 Sie 2012, 06:26
Bit1, czyli jak otworzysz drzwi to nie działa (i lampka nie świeci) a jak jedziesz to popiskuje (i lampka mruga)? na 95% jest jak drjanusz pisze,,,
Bit1 - 14 Sie 2012, 20:45
Za to piskanie winne były przekaźniki jednak, wyjąłem całą skrzynkę każdy wyciągnąłem, przeczyściłem włożyłem z powrotem i już nie piska.
A co do krańcówek to okazało się, że w drzwiach kierowcy wogóle jej nei mam, a u pasażera jest ale i tak nie działa mimo, że ją wypiąłem i przeczyściłem, ale ważne, że już nie piszczy:)
drjanusz - 14 Sie 2012, 22:45
Bit1, Co,w słupku nie masz kabli
Bit1 - 15 Sie 2012, 18:32
drjanusz napisał/a: | Bit1, Co,w słupku nie masz kabli |
Szczególnie długo ich nie szukałem, ale nie znalazłem w słupku kierowcy żadnego wolnego kabla.
|
|