Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Piszczenie auta w czasie jazdy

Bit1 - 12 Sie 2012, 21:05
Temat postu: [MK3] Piszczenie auta w czasie jazdy
Od pewnego czasu w czasie jazdy auto zaczęło wydawać piski i jednocześnie z piskami załącza się lampka oświetlenia wnętrza (gdy jest ustawiona w pozycji świecenia podczas otwarcia drzwi).
Obstawiam, że winny temu jest "piszczek od świateł" gdzie go można szukać lub co innego może takie coś powodować?

JoeMix - 12 Sie 2012, 21:15

Bit1 napisał/a:
Obstawiam, że winny temu jest "piszczek od świateł" gdzie go można szukać
Na pewno jesteś na forum od 2005 roku? Na krańcówka od lampki jest między zawiasami drzwi,,, tak?
Bit1 - 12 Sie 2012, 21:44

JoeMix napisał/a:
Bit1 napisał/a:
Obstawiam, że winny temu jest "piszczek od świateł" gdzie go można szukać
Na pewno jesteś na forum od 2005 roku? Na krańcówka od lampki jest między zawiasami drzwi,,, tak?

To, że tam jest czujnik otwarcia drzwi to wiem, ale gdzie jest element który piszczy?
Bo znalazłem info, że prawdopodobnie w skrzynce przekaźników, ale niewiadomo który to przekaźnik.

JoeMix - 12 Sie 2012, 21:54

Cytat:
Bo znalazłem info, że prawdopodobnie w skrzynce przekaźników, ale niewiadomo który to przekaźnik.
No i tam siedzi (chyba ze ktoś poprawiał fabrykę),,, który? Ucho przystawiaj i czukiereczek, albo wyjmuj po kolei aż znajdziesz ten co udaje przekaźnik :P
Bit1 - 12 Sie 2012, 22:25

JoeMix napisał/a:
Cytat:
No i tam siedzi (chyba ze ktoś poprawiał fabrykę),,, który? Ucho przystawiaj i czukiereczek, albo wyjmuj po kolei aż znajdziesz ten co udaje przekaźnik :P

Miałem zamiar tak zrobić tylko, że odkąd kupiłem to auto to ten piszczek nie działał, a teraz działa ale tylko wtedy jak nie trzeba czyli podczas jazdy a ciężko jednocześnie kierować i się bawić przekaźnikami;p

drjanusz - 12 Sie 2012, 23:33

Bit1, A sprawdzałeś czy przewód nie zsunął się z krańcówki ? :fox:
JoeMix - 13 Sie 2012, 06:26

Bit1, czyli jak otworzysz drzwi to nie działa (i lampka nie świeci) a jak jedziesz to popiskuje (i lampka mruga)? na 95% jest jak drjanusz pisze,,,
Bit1 - 14 Sie 2012, 20:45

Za to piskanie winne były przekaźniki jednak, wyjąłem całą skrzynkę każdy wyciągnąłem, przeczyściłem włożyłem z powrotem i już nie piska.
A co do krańcówek to okazało się, że w drzwiach kierowcy wogóle jej nei mam, a u pasażera jest ale i tak nie działa mimo, że ją wypiąłem i przeczyściłem, ale ważne, że już nie piszczy:)

drjanusz - 14 Sie 2012, 22:45

Bit1, Co,w słupku nie masz kabli <???>
Bit1 - 15 Sie 2012, 18:32

drjanusz napisał/a:
Bit1, Co,w słupku nie masz kabli <???>

Szczególnie długo ich nie szukałem, ale nie znalazłem w słupku kierowcy żadnego wolnego kabla.