|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - [MK7] Ozdobna końcówka tłumika
michal77 - 28 Lip 2012, 07:45 Temat postu: [MK7] Ozdobna końcówka tłumika Czy taka końcówka podejdzie do mk7 1.4?
Jeżeli nie to ew. jaka by pasowała?
Krzysiek - 28 Lip 2012, 09:17
Zadaj pytanie sprzedającemu. Jeżeli on nie będzie wiedział sprawdź na stronie producenta lub po prostu zapytaj jak jest tam z mocowaniem końcówki, zmierz średnice wydechu (fi) i sprawdź czy Ci podejdzie. Mocowania są różne skręcane na ori wydech czy też po prostu dospawać do wydechu czy Bóg wie co jeszcze
MisiekT - 28 Lip 2012, 09:49
podstawowe pytanie - masz z tlumika pojedyncze wyjscie czy podwojne?
a ogolnie to nie rob jaj - szukaj ladnej dwururki jak w "fordowych" pakietach i juz, zalamana rurka rodem ze zwieśniaczonego BMW to jakis dowcip
np. http://new.ulter.com.pl/offer/endings/double/86 (tylko wez odpowiednią średnice)
michal77 - 29 Lip 2012, 15:54
MisiekT napisał/a: | podstawowe pytanie - masz z tlumika pojedyncze wyjscie czy podwojne? | mam pojedyncze wyjście skierowane w dół, muszę jeszcze zmierzyć średnicę.
Dzięki za linka
Niestety ulter chyba nie robi dedykowanych końcówek do FF mk7, znalazłem jedynie cały tłumik, hmm może poczekać i wymienić jak będzie dziurawy?
MisiekT - 29 Lip 2012, 16:16
michal77 napisał/a: | może poczekać i wymienić jak będzie dziurawy? |
ile, 8 lat?
nie wiem jak to napisac najmniej brutalnie - ale rusz glowa przez chwile - mowisz o KOŃCÓWCE... ona nie musi byc dedykowana, wrecz nie ma powodu zeby taka byla...
a wiec:
kupujesz koncowke o odpowiedniej srednicy
ucinasz kawalek fabrycznej koncowki ktora idzie w dol
spawasz/przykrecasz nowa
ustawiasz odpowiedni kat
TYLE
dla tlumikarza to robota na 20 minut
Maykeys - 29 Lip 2012, 20:52
Ja osobiście do mojej MK5 kupiłem taką:
http://moto.allegro.pl/na...2493701804.html
Wygląda o niebo lepiej od tego co wystawało wcześniej...tyle, że musiałem poświecić 8 minut żeby odciąć kawałek (dosłownie 3 cm) starej końcówki tłumika:)
Polecam:)
grzesiek646 - 29 Lip 2012, 22:19
michal77, a tak wogole w jaki sposob chcesz to zamontować ? będziesz ciął zderzak ??
MisiekT - 29 Lip 2012, 22:37
a dlaczego mialaby sie nie zmiescic?
u mnie wchodzi idealnie bez ruszania zderzaka i bynajmniej zle nie wyglada... w najgorszym wypadku bedzie trzeba lekko opuscic tlumik, zadna rzeźba
Luzak - 29 Lip 2012, 23:06
Jak będziesz ucinać końcówkę w oryginalnym tłumiku tu będzie przeszkadzać zderzak
U mnie w 1.25 nie ma opcji - będzie haczyć o zderzak.
Marcin - 29 Lip 2012, 23:30
wczoraj mi się nie chciało, a dzisiaj mi się żygać chce... Misiek się już wystarczająco rzeczowo napisał, a leserom mówimy stanowcze NIE! zamykam.
|
|