|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK6] Ustawienie zegara
maaaaajki - 23 Cze 2012, 14:52 Temat postu: [MK6] Ustawienie zegara Witam.
Czy wie ktos moze jak ustawic czas w fordzie fiesta 2003 1.4 16v 80 kw? Bo ja nie mam zielonego pojecia jak to zrobic. I jeszcze jedno pytanie czy ktos wie moze, czy w takiej fiescie mozna zobaczyc ile pozostalo mi kilometrow do przejechania? Np mam pol baku i chce widziec ile moge jeszcze plus minus przejechac? Kupilem dzisiaj moja pierwsza fieste i jestem torszke zielony w tym temacie :p
trzeci - 23 Cze 2012, 15:30
Pobierz sobie instrukcję do swojej Fiesty ze strony Forda:
http://www.ford.pl/Serwis/Instrukcje_obslugi
i nie będziesz musiał czekać na odpowiedzi gdy czegoś podstawowego nie będziesz wiedział
Parzych - 23 Cze 2012, 18:19
Jeśli nie masz komputera pokładowego, to w liczniku siedzą 2 przyciski, prawy od sprawdzania i ustawiania zegara, lewy od zerowania licznika "dziennego", przynajmniej tak jest w polifcie...
maaaaajki - 26 Cze 2012, 22:30
u mnie jest troszke inaczej. Prawym resetuje dzienny licznik, natomiast lewy "nie dziala" ? nic sie nie zmienia po wcisnieciu nie wiem czy tak jest u wszystkich czy poprostu w mojej fiescie jest cos nie tak...?
Parzych - 26 Cze 2012, 22:34
maaaaajki napisał/a: | nic sie nie zmienia po wcisnieciu nie wiem czy tak jest u wszystkich czy poprostu w mojej fiescie jest cos nie tak...? | A po przytrzymaniu parę sekund też się nic nie dzieje
maaaaajki - 26 Cze 2012, 23:00
maaaaajki napisał/a: | A po przytrzymaniu parę sekund też się nic nie dzieje | no wlasnie ze nic
Parzych - 26 Cze 2012, 23:14
To lepiej ściągnij tą instrukcję...
zuli007 - 14 Lip 2012, 10:03
Jeden zmienia tryb 12/24h (co w godzinach 00-12 będzie niezauważalne -np. 3 AM = 3 w czasie 24h). Zegar ustawia się przy wyłączonym zapłonie - przynajmniej w mk6 przed liftem przytrzymując któryś z przycisków na dłuższą chwilę (nie pamiętam który)
|
|