|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - [MK3] Gumowa os³ona przegubu wytrzyma³a tylko rok.
Madam - 11 Cze 2012, 07:49 Temat postu: [MK3] Gumowa os³ona przegubu wytrzyma³a tylko rok. Rok temu wymienia³em dwie gumowe os³ony przegubu (zewnetrzne w obydwu ko³ach).
Podczas zmiany opon na letnie okaza³o sie ze sa one znowu popekane i smar z nich wycieka. Os³ony byly dwuch roznych firm. Nie pamietam dokladnie ile za nie placilem ale cos okolo 25 zlotych sztuka.
Musze znowu dokonac zakupu i teraz chce kupic cos dobrego co wytrzyma dluzej niz rok czasu. Co polecacie.
A moze cos jest nie tak w moim aucie ze te nowe tak szybko ulegly uszkodznie. Za duzo smaru w przegubie, z³y montaz a moze zablokowane hamulce ktore sie grzaly (mogly doprowadzic do pekniecia gum)
JoeMix - 11 Cze 2012, 07:56
Madam napisa³/a: | Za duzo smaru w przegubie | Mo¿e Madam napisa³/a: | z³y montaz | Mo¿e Madam napisa³/a: | zablokowane hamulce ktore sie grzaly | Mo¿e
Madam - 11 Cze 2012, 09:12
Jakas konkretna firme os³on polecacie czy kupic jak leci.
Desperados - 11 Cze 2012, 10:26
ja bym Ci radzi³ tak± firmê Febi Bilstein, ma co¶ takiego - os³ona przegubu, kumpel zak³ada³ u siebie i jest zadowolony
diodalodz - 11 Cze 2012, 22:08
norma wiêkszo¶æ najtañszych zamienników nawet roku nie wytrzymuje.
najlepiej febi spidan albo skf
ElGrey - 11 Cze 2012, 22:27
Ja te¿ mam to samo, zamatowa³em harda i teraz muszê kupiæ febi bo nie bêdê grzeba³ siê co roku z tym g... (w starej Mk4 mia³em te¿ harda i biega³o a¿ do kasacji to jest 4 lata, a teraz klops )
Laskosz - 11 Cze 2012, 22:35
z dobrych firm to te¿ GKN i Metelli (nie pamiêtam jak sie to pisa³o)
Marcinowaty - 13 Cze 2012, 19:04
Ja bym kupi³ febi. Kupi³em kiedy¶ poduszkê pod skrzynie i tulejkê wahacza tej firmy i trzyma ju¿ d³u¿szy czas.
Madam - 15 Cze 2012, 10:24
Wybór firmy Febi napewno bedzie w 100% zadowalaj±cy. Os³ona jest drozsza ale jak chce sie mieæ spokój to trzeba zainwestowaæ kilka z³ociszy wiêcej.
piotrf - 25 Sie 2013, 00:24
Kupi³em przy okazji zakupów na allegro os³ony przegubu autofren seinsa D8157T ale gdy dotar³a przesy³ka okaza³o siê ¿e to jaki¶ rodzaj miêkkiego plastiku z pisemn± gwarancj± na 2 lata mia³ kto¶ z tym do czynienia?? - jest szansa ¿e rzeczywi¶cie wytrzymaj±?
Marcinowaty - 25 Sie 2013, 21:23
Generalnie te gumy ciê¿ko maj±, szczególnie zim±
|
|