Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Recyrkulacja par paliwa, odpowietrzenie baku

bidżej - 28 Maj 2012, 15:52
Temat postu: [MK3] Recyrkulacja par paliwa, odpowietrzenie baku
czołem.

ogarnąłem ostatnio kwestię zapadającego się baku, co spowodowane było nieszczelnym zaworkiem, który kierował do obiegu recyrkulacji par paliwa podciśnienie z kolektora. jest prawie ok. prawie, bo czasem jeszcze w czasie jazdy, przy mocnym zredukowaniu biegu i przyhamowaniu, bak potrafi się jednak zapaść. teoretycznie, rada jest w zasadzie prosta: zaworek out, zaślepić wężyk i wio. pytanie, czy nie będzie to nigdzie robić jaj?

JoeMix - 28 Maj 2012, 16:11

Rozłącz go tylko aby z kolektora nie szło podciśnienie (do to kolektora zatkaj),,,
luk-90 - 1 Cze 2012, 18:34

puszkę pochłaniacza par paliwa wywalić a samą rurke puscić luzem w miarę nisko auta
Krzysiek - 2 Lip 2012, 13:13

odgrzewam kotleta bo mam ten problem. luk Twój sposób działa ?
bidżej - 2 Lip 2012, 14:45

Intense, wystarczy, że załamiesz wężyk między kolektorem a zaworkiem i zaciśniesz trytytką :-P
Krzysiek - 2 Lip 2012, 15:30

czyli to pomoże na mój problem zapadania się/pękania zbiornika ? Zauważyłem że podczas odkręcania korka po dłuższej jeździe mam pod nim podciśnienie tak ma być ? Bo szczerze szlag jasny mnie trafia z tym zbiornikiem :krzesłemgo:
bidżej - 2 Lip 2012, 20:01

ja miałem dokładnie ten sam problem i rozwiązałem go właśnie tak, jak napisałem wyżej. spokój zupełny.
Krzysiek - 2 Lip 2012, 20:53

dobra jak by co będzie na Ciebie :V: jutro wyląduje na kanale i zobaczymy co z tego wyjdzie. :-)
bidżej - 2 Lip 2012, 21:07

Paaanie, to zrobisz pod blokiem w 3 minuty!