|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - Połamane zaczepy lamp
rothen - 26 Maj 2012, 16:57 Temat postu: Połamane zaczepy lamp Witam, miałem drobną stłuczkę czego konsekwencją są połamane plastiki jednej z lamp przednich. Szkoda mi tych lamp,bo nie są seryjne dlatego moje pytanie brzmi czy da się coś z tym zrobić waszym zdaniem? Czy jacyś spece od plastików dadzą rade? Dodam, że niestety nie posiadam części, które się wyłamały:(
FOTO 1
FOTO 2
dodam jeszcze fotki drugiej,sprawnej lampy:
1
2
Puff - 26 Maj 2012, 17:40
Jeśli plastik z tyłu jest też nieseryjny, to pozostaje "przeszczep" z innych lamp. Jeśli to seria, to załatw lampę np. ze zbitym szkłem i daj specowi, żeby z 2 lamp skleił jedną
rothen - 26 Maj 2012, 17:48
ooo to jest pomysł, nie pomyślałem o tym dzieki:) pozostaje mi sprawdzić czy to seryjny plastik, problemu z przeszczepem nie przewidujesz?
Puff - 26 Maj 2012, 20:28
Nie wiem teraz o co pytasz - jeśli o podmiankę tyłu, to jeśli to seria, to cała filozofia to rozklejenie obydwu lamp, podmiana części i sklejenie jednej. Miałem tak już robione
Jak masz czas i zdolności, to rozklej obydwie i wyczyść od środka. A jak masz parę zł wolnego i kogoś w okolicy, kto się tym fachowo zajmuje, to daj mu zarobić - jak Ty coś uszkodzisz albo źle poskładasz, to wyjdziesz na tym jak Zabłocki na mydle...
A jeśli mówisz o samym klejeniu uchwytu, to zależy od rodzaju plastiku (plastik plastikowi nierówny)
Sticker - 26 Maj 2012, 21:20
Spece od spawania plastików bez problemu odtworzą ten uchwyt, tym bardziej że jest na wzór druga lampa.
Puff - 26 Maj 2012, 21:27
Sticker - wszystko jest kwestią ceny. Czasem za przespawanie mają bombastyczne, a jak muszą zrobić coś więcej, to się czasami okazuje (miałem taki przebój), że taniej wyjdzie używany element kupić zamiast uszkodzony naprawiać
|
|