|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [Blacharstwo] pordzewiałe kielichy tył mk3
Peedro - 23 Kwi 2012, 18:34 Temat postu: [Blacharstwo] pordzewiałe kielichy tył mk3 Jako że w temacie o mojej fieście nikt nie zarzuca jakimiś podpowiedziami, pytam w odpowiednim dziale Jak się pozbyć tego:
Kilka zdjęć jest też w temacie.
Jako tako jest to sztywne, ale zrobić trzeba. Jak narazie myślałem żeby: a) wyciąć co zeżarte i wspawać blache dajmy na to 2mm grubości, lub b) wyciąć kielichy z mk5 (oczywiście nie całe, tylko tyle ile będzie trzeba) i przeswapować do mk3.
Może jakieś pomysły macie?
Pietrekk - 23 Kwi 2012, 20:05
Miałem to samo pisać Ma ktoś pomysły?
pawvlon - 23 Kwi 2012, 21:59
jeśli masz możliwość wyjąć całe kielichy z innej to będzie Ci łatwiej to wymienić na inne niż łatać to, i na pewno będzie zdrowsze...
Pietrekk - 23 Kwi 2012, 22:42
Tylko bierzesz pod uwagę fakt ze na to siły działają dość konkrente jednak, wiec spaw po czasie może zacząć pękać czego się lekko obawiam jak będzie tak w lini prostej długi spaw, choć na łatki drobne podobnie to wpływa, zależy jak się robi... Choć w moim przypadku zastanawiam się nad zmianą budy
pawvlon - 23 Kwi 2012, 22:45
ewentualnie można jak już byłoby to zaspawane wzmocnić spawy włóknem szklanym...
Peedro - 23 Kwi 2012, 22:47
pawvlon napisał/a: | ewentualnie można jak już byłoby to zaspawane wzmocnić spawy włóknem szklanym... |
Sory ale teraz to dojeba*łeś na całej linii... Wzmocnić spawy włóknem szklanym
AccessX - 23 Kwi 2012, 22:53
Jeeeeeeeeeee włókno szklane działa cuda ... nie no... jutro hustawkę w połówie wzmocnie włóknem .
lukas3482 - 24 Kwi 2012, 17:42
Ja bym oczyścił te miejsca posmarował czymś antykorozyjnym i jeździł dalej jeżeli nie ma tam dziur
Michał-ek - 24 Kwi 2012, 20:57
pawvlon napisał/a: | jeśli masz możliwość wyjąć całe kielichy z innej to będzie Ci łatwiej to wymienić na inne niż łatać to, i na pewno będzie zdrowsze... |
Kolega ma racje, ja bym pojechał na złom odcioł co trzeba i wspawał w stare miejsce
jak mam gorzej bo progi zgnite, boje się ze złamię się na pół he he ...
tylne nadkole, osłona koła zapasowego i karoserii pod zderzakami.
tajmus - 26 Kwi 2012, 21:06
przeciez Ci juz tłumaczyłem
|
|