Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK6] Problem z imobiliserem

mamuska1234 - 20 Kwi 2012, 23:46
Temat postu: [MK6] Problem z imobiliserem
Kupiłam właśnie fieste w komisie odpalali ją ze starter mówili że to wina akumulatora ale po przyjeździe do domu rzuciła palenie zaczęła migać kontrolka na czerwono nawet po wyciągnięciu kluczyka nie przestaje co może być przyczyną tego co mam zrobić aby jakoś dojechać do jakiegoś serwisu proszę o poradę. Z GÓRY DZIĘKUJĘ.
Parzych - 21 Kwi 2012, 00:14

mamuska1234 napisał/a:
Kupiłam właśnie fieste w komisie odpalali ją ze starter mówili że to wina akumulatora ale po przyjeździe do domu rzuciła palenie zaczęła migać kontrolka na czerwono nawet po wyciągnięciu kluczyka nie przestaje co może być przyczyną tego co mam zrobić aby jakoś dojechać do jakiegoś serwisu proszę o poradę. Z GÓRY DZIĘKUJĘ.
Bez przecinków wyszedł bełkot, z którego zrozumiałem, że po wyjęciu kluczyka miga czerwona kontrolka, tak ma być, bez kluczyka ma migać... Z czego ją odpalali :?:
mieszko - 21 Kwi 2012, 00:21

Parzych, chyba chodzi o to że auto nie łapie immo, próbowałem u siebie kluczykiem bez immo i efekt był podobny, nie wiem co oznacza że "zaczęła migać na czerwono" ale podejrzewam że nie chodzi o normalne mignięcie co 5 czy ileś sekund...
khaki - 21 Kwi 2012, 18:16
Temat postu: Re: Problem z imobilajzerem
mamuska1234 napisał/a:
... w komisie odpalali ją ze starter mówili że to wina akumulatora ...

Zrozumiałem, że odpalali ją z urządzenia rozruchowego zewnętrznego, ponieważ jest padnięty akumulator. W tej sytuacji należy zacząć od jego wymiany.

JoeMix - 21 Kwi 2012, 18:39

mamuska1234 napisał/a:
zaczęła migać kontrolka na czerwono
Zacznijmy od tego jaka kontrolka?
mieszko - 21 Kwi 2012, 18:49

pewnie ta pomiędzy zegarami
mamuska1234 - 22 Kwi 2012, 20:35
Temat postu: Zacznijmy od tego jaka kontrolka?
Miga czerwona kłódka między zegarami ale samochód normalnie kręci ,dopiero odpala po podłączeniu drugiego akumulatora
Parzych - 22 Kwi 2012, 20:39

Sprzedali niesprawne auto, w ramach rękojmi powinni je doprowadzić do stanu używalności, jak nie to niech kasę oddają... :fox:
JoeMix - 22 Kwi 2012, 23:54

He, kupujący znał stan pojazdu skoro przy nim odpalili ze startera,,, wiec widział co brał,,, skoro aby zapalił potrzebny drugi akumulator to od wymiany tego w aucie trzeba zacząć,,,