|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - [MK3] Zamontowanie radia CB
gerace - 19 Kwi 2012, 13:30 Temat postu: [MK3] Zamontowanie radia CB witam. mam takie pytanie. jak zamontowac w fiescie mk3 radio cb zeby to mialo rece i nogi ;p
jakos ladnie wygladalo a nie przykrecone na jakies sruby gdzies z boku;d
macie jakies propozycje? moze jakies fotki jak ktos ma zrobione
Pawełos666 - 20 Kwi 2012, 06:51
ja mam nad kratka nawiewu na srodku na uchwycie, tam sie sprawdza w tym samochodzie, tylko ze zalezy od rozmiarow... na srodku przy szybie est zaslepka ktora trzeba wyjac zeby podlaczyc antene.
mialem w innych miescach ale to byly choooyowe rozwiazania. z dobrych radii polecam maxona cm10 starego jest skladany w fajnym kraju tajlandia robia na rynek dla sluzb. wiadomo jakosc wysoka, jest to najtansze radio w najlepszej jakosci, poczytaj na elektrodzie albo popytaj ludzi z serwisu cb no i radyjko pasuje do wnetrza dobrze zestroic to mozna z antenka wilson 1m (ucinamy) unideny przy tym to g**** szumiace
Michaus - 20 Kwi 2012, 10:39
Można próbować w konsoli środkowej/tunel (na dole), są w sprzedaży ramki dedykowane do konkretnych transceiverów pod kieszeń 1-din. Warunek jest jeden: radio nie może być za długie. Jeśli nie masz tunelu, zawsze można przyłapać poniżej popielniczki...
Myślę, że lepiej tak, niż u góry na desce, bo przechodniów w oczy nie kłuje, a jak się czasem zaparkuje w Chinatown, to byle głupota może stać się przyczyną utraty szyby i nie tylko...
Ważne, żeby dostęp do gałkologii był nieograniczony, nie można zatem montować radia w zbyt odległym miejscu.
Zdjęcie jak znajdę, to wrzucę.
Pawełos666 - 20 Kwi 2012, 11:53
mialem w konsoli nie polecam... tam jest malo miejsca...i szukasz tych pokretel w czasie jazdy, lipa
JoeMix - 20 Kwi 2012, 14:02
A co tam jest szukać w czasie jazdy? Wszystko co trzeba to w mikrofonie jest,,, głośniej/ciszej?
Michaus - 23 Kwi 2012, 14:33
JoeMix napisał/a: | A co tam jest szukać w czasie jazdy? Wszystko co trzeba to w mikrofonie jest,,, głośniej/ciszej? |
Głośność, Sq, RF Gain, Mic Gain, DW, zmiana kanałów, modulacji...
W jednym radyjku mam w gruszce zmianę kanałów, w drugim cztery programowalne przyciski, a w trzecim na gruszcze tylko PTT, za to na panelu tak jak na poniższym obrazku...
Pawełos666 napisał/a: | mialem w konsoli nie polecam... tam jest malo miejsca...i szukasz tych pokretel w czasie jazdy, lipa |
Jak znasz swoje radio, to nawet patrzeć na panel nie trzeba i każdą gałkę odnajdziesz bez trudu. Zarówno w Mondzie, jak i we Fieście radio siedzi na środeczku, tyle że w tym pierwszym wyżej, bo bezpośrednio pod "sprzętem car audio"
JoeMix - 23 Kwi 2012, 14:37
Michaus napisał/a: | Głośność, Sq, RF Gain, Mic Gain, DW, zmiana kanałów... | Ja wiem, tylko co tam kręcić w czasie jazdy? Powiedzmy to w prost, gościu przez 99,99% czasu będzie prowadził nasłuch na 19 i tyle,,, Czasem zapyta o drogę,,, czasem może odpowie komuś,,,
Michaus - 23 Kwi 2012, 14:48
Np jak mu drogę ktoś będzie tłumaczył i poprosi i przejście na inny kanał, jak będzie chciał w takiej sytuacji zrobić sobie głośniej, lub ciszej, gdy jakiś ćwierćinteligent będzie miał ochotę poprzeklinać. RF Gain, gdy wjedzie do miasta i trzeba by się ograniczyć nieco, by nie słyszeć bełkotu z całej metropolii... SQ, chyba nie muszę tłumaczyć... chyba że ma się ASC... sprawnie działające, a to akurat nie takie częste zjawisko. Potrzeb użycia całej gałkologii w zależności od sytuacji nie chce mi się wypisywać. Gałki generalnie po to są, aby nimi kręcić.
|
|