Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK4] Moje cudo

kukas5 - 9 Kwi 2012, 12:22
Temat postu: [MK4] Moje cudo
Nick: kukas5
Imię: Łukasz
Model: Fiesta
Wersja: Nie wiem może pomożecie(:
Rocznik: 1996
Silnik: 1,25/75KM

Opis auta:
Fiestę zakupiłem pół roku temu, jak na razie jest bezawaryjne, miłe i przyjemne w codziennej eksploatacji. Wyglądem nieco odbiega od klasycznego mk4. W środku niebieskie wstawki oraz fajne białe zegary.

Dokonane zmiany:
Po zakupie oczywista wymiana filtrów, amortyzatorów i akumulatora. Musiałem również wymienić bendix. Jeżeli chodzi o zmiany audio to tylko wymiana oryginalnego radia na JVC.

Planowane zmiany:
W najbliższej przyszłości planuje malowanie zacisków hamulcowych oraz wymianę nagłośnienia. Niedługo też trzeba będzie "nabić" klimatyzacje.

Proszę o szczere opinie i porady co jeszcze można zmienić.

A oto zdjęcia:

modell1 - 9 Kwi 2012, 12:55

Witam ładne autko. Jedyne co mi się nie podoba to wstawki karbonu i niebieska obramówka licznika. Pozdrawiam szerokości :-) :-)
Biegan - 9 Kwi 2012, 15:22

Niezła sztuka też mysle nad kupnem mk4 z takim silnikem :fox:
arecki - 9 Kwi 2012, 16:37

co to za włącznik obok podgrzewania szyby?
Bezimienny - 9 Kwi 2012, 16:48

arecki napisał/a:
co to za włącznik obok podgrzewania szyby?

"Turbo LPG power on the road" ???

Puff - 9 Kwi 2012, 17:15

mk4 á la Calibra... eee... :|
kukas5 - 9 Kwi 2012, 18:00

to od wzmacniacza, co do opla to się nie zgodzę. Fiesta zrobiona moim zdaniem ze smakiem(:
Bezimienny - 9 Kwi 2012, 18:15

Co do wyglądu to kwestia gustu i najważniejsze żeby sie podobało właścicielowi, choć musze przyznać że moim zdaniem auto nie jest za ładne ale widziałem dużo gorsze Mk4, ale to tylko moje zdanie.'

Pozdrawiam.

Pietrekk - 9 Kwi 2012, 19:22

Brzydal jak każde mk4 :P A szczerze wg moich gustów przesadzone lekko.
someone1989 - 9 Kwi 2012, 20:03

Niestety podzielam zdanie kolegi Bezimienny . Grunt by tobie się podobało .
Może ja wymienię co mi się podoba a co nie .

Kolorek ładny
Przednie ringi

Na minus

Alu jakby trochę za małe i ten wzór hmm no on na pewno za mały .
Przedni zderzak jakoś mi nie pasuje do tych lamp i psuje efekt
Tylne lexusy lepsze by były w wersji black jakoś na ciemnych autach nie podobają mi się białe czy inne dziwactwa tylko black .
Wnętrze - kwestia gustu można wnętrze kochać lub nienawidzić te nie wzbudza żadnych emocji takie jakieś skromne jest w mk4 uporządkowane ja lubię jak jest dużo napakowane na deskę .

Reasumując jest kilka fajnych pomysłów by było to cudeńko i kilka innych które się z tym gryzą .

Stunt_Man - 9 Kwi 2012, 20:27

kukas5 napisał/a:
co do opla to się nie zgodzę. Fiesta zrobiona moim zdaniem ze smakiem(:

bo jest Twoja

Parzych - 9 Kwi 2012, 20:31

Pufcio napisał/a:
mk4 á la Calibra... eee... :|
Sratytaty :tyłek: w kraty... Względem fabryki ma weselszy ryj, bo fabryka stworzyła smutasa... Bardzo sympatyczna tylko przydałyby się lepsze foty z zewnątrz...
Puff - 9 Kwi 2012, 20:45

Parzych napisał/a:
weselszy ryj

Ty chyba żartujesz :D To auto "wygląda" na dobre 150-200 kunia pod maską. Taki agresor jak w tjuningowanych Golfach czy innych Calibrach właśnie. Co jak co, o gustach się nie dyskutuje, ale nie wmówisz mi, że to jest "wesoły" ryj :rotfl:

Peedro - 9 Kwi 2012, 20:50

kukas5 napisał/a:
to od wzmacniacza,

A radio nie ma kabelka wzbudzającego wzmacniacz?

Pietrekk - 9 Kwi 2012, 20:55

Zrobił se żeby pod remizą włączyć suba, a potem wyłącza jak przejedzie bo szyby z uszczelek wycisko :D
modell1 - 9 Kwi 2012, 21:11

Pietrekk napisał/a:
Zrobił se żeby pod remizą włączyć suba, a potem wyłącza jak przejedzie bo szyby z uszczelek wycisko :D

Wiecie co nie rozumiem tych tekstów typu remiza wioska itp. Auto nie jest najgorsze. Do tu... wiejskiego to dużo brakuję. A co do felg i wielkości to właściciel decyduję czy zakłada 14 i się nie stresuję polskimi drogami lub wkłada ładne 16 tki i i za parę miesięcy ma koślawe. Przydała by się na pewno gleba. A co do lamp i zderzaka to nie jest to takie okropne w sumie można stwierdzić MOŻE BYĆ. Pozdrawiam nowego kolegę forum i nie przejmuj się. Auto ma się podobać tobie a nie innym :-) :-)

Pietrekk - 9 Kwi 2012, 21:28

Hm, przejdź się kiedyś wieczorem, czy w nocy koło takich okolicznych miejsc to zrozumiesz.
Nie chodzi mi o to żeby mu dogryźć czy coś :) Auto ma jakie ma, niech działa robi tak zeby był zadowolony a ja mówie swoje zdanie, mi też nei jeden mówi ze mam złe czy coś ale mnie to wali :)

David - 9 Kwi 2012, 21:29

Będzie gleba?

GROŹNA :twisted:

Maci3j18 - 9 Kwi 2012, 21:52

Nie jest wcale zła, moim zdaniem lepsza niż zwykłe wersje mk4. Ciekawi mnie jakby wyglądała z morettami zamiast tych ringów
Fordon - 9 Kwi 2012, 22:27

Ja widze ze niektorym sie juz w dupach przewraca, zaden nawet nie zada sobie chociazby odrobiny zachodu zeby zobaczyc ze chlopak ma caly pakiet WOLF-a, do tego te projektory ktore sa z przodu sa dostepne w DE za "pare" euro, ktore to notabene maja TUV, a o tylnych cleer-ach nie wspomne....

Macie hejterskie serca:

By fordon at 2012-04-09

David - 9 Kwi 2012, 23:17

Ja osobiście zazdroszczę. Jakiś zawias obniżający i na prawdę będzie miazga! No i felgi z jakimś rantem może?
Puff - 10 Kwi 2012, 00:00

Bez urazy Konrad, ale napisałeś to tak, że można odnieść wrażenie, że jeśli coś jest subiektywnie brzydkie, a dasz na to firmową nalepkę, to nagle stanie się obiektem pożądania i w żadnym wypadku nie można tego skrytykować. A im rzadsze, tym krytyką popełnia się większe faux pas. To chyba nie tak ma działać :)
Fordon - 10 Kwi 2012, 00:26

Nie ale wypowiedzi w stylu ze paskuda (co wg. mnie jest sprzecznoscia pomijajac tylko felge) i w ogole bo cos tam, i "najlepiej szybcy i wsciekli" to przegiecie, skoro jest to wolf a nie powiesz mi ze MK4 z mojego foto wyglada paskudnie... ja osobiscie wolal bym miec taka MK4 niz serie bo jest bardziej nietypowa.
Nie ze nie mozna skrytykowac, ale zauwaz ze nikt nie pomyslal ani nie sprawdzil co to za wynalazkowy pakiet... Tym bardziej ze krytyka w granicach normy OK, a nie lecenie z tekstem calibra i wies tanczy i spiewa... Jesli tak chcecie witac nowe osoby na klubie to rzeczywiscie takie forum bedzie zagroda solnych dziadkow siedzacych tu xx lat i tyle z tego bedzie...
Nie na tym klub polega, nie mozna napisac ze ok zderzaki mi nie pasuja, ale daj glebe i lepsza felge a mozliwe ze zacznie to wygladac...
Troche pomyslu na rzeczowa krytyke... (wiem ze sam swiety nie jestem ale czasem sie piznie po bandzie).

hubi_2006 - 10 Kwi 2012, 00:38

Fordon napisał/a:
ze chlopak ma caly pakiet WOLF-a

Nie ma :-P Brak felg i morette :)
Fajna i niepospolicie wyglądająca mk4 :)

Bezimienny - 10 Kwi 2012, 00:40

Właściwie to chyba morrete jest jak sie przyjrzeć ;/ .
Fordon - 10 Kwi 2012, 00:44

Bezimienny napisał/a:
Właściwie to chyba morrete jest jak sie przyjrzeć ;/

+1 dobre oko

Maci3j18 - 10 Kwi 2012, 00:58

Bezimienny napisał/a:
Właściwie to chyba morrete jest jak sie przyjrzeć ;/ .

Jak się dokładnie przyjrzeć to faktycznie widać ze to moretty, na pierwszy rzut oka wyglądaja jak "angel eyes" z allegro.

Bezimienny - 10 Kwi 2012, 01:01

Tak jak sie przyglądam i stwierdzam że piękne nie jest może (wg mnie) ale widziałem o wiele, wiele gorsze, tu sytuacje znacząco mogło by poprawić obniżenie i ładniejsze koło z mniejszą oponką, no i ciemniejsze lampy, wtedy dobre zdjęcia i można by ocenić. A co do morretów to wiele poprawia sytuacje bo są to ładne lampy pasujące do mk4 a tu słabe, ciemne zdjęcie może sugerować mylnie tzw "ringi" które są ... wiadomo (sam mam, niestety :( ), no i jak dla mnie badlook jest troche za duży, choć delikatny badlook o wiele poprawia wygląd mk4 co jest jako tako ewenementem bo w większości aut jest na odwrót.

Pozdrawiam.

Parzych - 10 Kwi 2012, 01:23

Nie chciałem wyjść na idiotę pisząc że widzę moretty... :9:
hubi_2006 - 10 Kwi 2012, 08:45

Grilla nie ma! :-P Kurcze, jak człowiek zaspany to z morette endżel ajsy zrobi :rotfl: Wtopa :hihihi:
grzes87 - 10 Kwi 2012, 09:50

a ja poproszę o lepsze foty bo są masakrycznie słabe,

podoba mi się przód i "bad look" i to że laczki są szerokie, a reszta nie w moim guście no i za słabe foty by zobaczyć więcej.

Puff - 10 Kwi 2012, 11:06

Fordon napisał/a:
a nie powiesz mi ze MK4 z mojego foto wyglada paskudnie

No nie powiem - tyle, że to nie jest to samo. A teraz do meritum - jeśli chłopak się dobrze czuje z tym autem, to fajnie. Jeśli chce dalej jakoś to rozwijać, o auto dbać, etc. to jeszcze lepiej. Jednak jeśli krytyka sprawi, że nagle się usunie w cień, to bieda. A jak nie będzie potrafił przyjąć na klatę tego, że komuś się nie podoba (jest istotna różnica między "mnie się nie podoba" a "wygląda jak kupa" czy innym wrzucaniem), to tak naprawdę nic tu po nim... Trzeba być twardym, a nie "mjentkim", umieć bronić swojego i nie przejmować się tym, że ktoś może nie piać z zachwytu :) To tyle :)

someone1989 - 10 Kwi 2012, 14:17

Zdjęcia są tak słabe że mi wyglądało to na angel eyes ale i tak to mi się najbardziej podoba w niej .
kukas5 - 10 Kwi 2012, 14:59

Szczerze mówiąc to nie spodziewałem się takiego odzewu. Co do negatywnych komentarzy to jak napisał kolega "przyjmuje je na klatę". Samochód na żywo prezentuję się ładnie, mam wstawione felgi 15 czy ładne to kwestia gustu. Widziałem sporo opinii na temat przednich lamp i szczerze mówiąc sam nie wiem jakie to są. Gdy go kupiłem już były zamontowane, jest to mój pierwszy samochód i trudno mi stwierdzić co to jest dokładnie. Jeżeli chodzi o przycisk do wzmacniacza to jest to po prostu mój kaprys i tyle. Czekam na więcej komentarzy!
Bezimienny - 10 Kwi 2012, 15:16

Prosimy o więcej fotek i dokładniejsze przy dobrym świetle, i jak byś mógł bliższe foty przednich lamp, najlepiej przy otwartej masce, wtedy ocenim dokładniej i może niektórzy zmienią zdanie, bo fotki potrafią pogorszyć jak i polepszyć wizerunek auta.