|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - [MK3] Sprzęglo przeróbka na ręczne lub pseudoautomatyczne
dr_Henio - 6 Kwi 2012, 20:50 Temat postu: [MK3] Sprzęglo przeróbka na ręczne lub pseudoautomatyczne witam,
Czy ktoś ma pomysł jak przerobić sobie pedał sprzęgła aby można było operować nim ręką lub jakoś "elektrycznie" ?
Powód - niesprawna lewa noga
Stunt_Man - 6 Kwi 2012, 20:52
jeśli nie ma parcia na manual to można sie pokusić o poszukanie skrzynki automatycznej i przeszczepienie jej do fiesty
dr_Henio - 6 Kwi 2012, 21:12
taka modernizacja jest ekonomicznie nieopłacalna
JoeMix - 6 Kwi 2012, 22:23
dr_Henio, poszukaj w necie firm które przerabiają auta dla inwalidów, na servie hamulca lub podobnym się to robi i wystarczy lekko przesunąć dźwignie lub nacisnąć guzik by zadziałało - zapomnij wtedy o sportowej jeździe, jak zółw się poruszasz po drodze, ale jedziesz
dr_Henio - 6 Kwi 2012, 23:28
coś w tym stylu, myślałem o jakimś siłowniku elektrycznym wciskającym pedał lub podciągającym linkę
JoeMix - 7 Kwi 2012, 00:09
Cena: prawie tysiąca za używkę,,,
Lepiej dołożyć i kopić gotowa fiestę: http://myszkow.szybkoofer...zki/116652.html
Parzych - 7 Kwi 2012, 01:46
Pisałem, kij w łapę i heja... Bo noga pewnie nie na zawsze niesprawna, 6 tygodni gipsu
mieszko - 7 Kwi 2012, 02:19
Parzych, w liceum mój nauczyciel od fizyki jeżdził tak 2 miesiące Matizem i przeżył, prosto i tanio... Tysiąc złotych... Boszzz... W Tesco kupisz za piątaka i zamontujesz p&p
Parzych - 7 Kwi 2012, 02:23
Ale ja broń Boże się nie nabijam, na parę tygodni to najtańszy sposób z kijem...
mieszko - 7 Kwi 2012, 02:59
Najtańszy i najlepszy. Ale co na to kodeks drogowy ???
Parzych - 7 Kwi 2012, 03:05
mieszko napisał/a: | Ale co na to kodeks drogowy ??? | Teoretycznie to se może, skoczyć na kant ch*ja... Albo na pukiel...
JoeMix - 7 Kwi 2012, 10:13
Co na to kodeks,,, podejrzewam że przy kontroli zabronią dalszej jazdy,,, gdyż z przyczyn zdrowotnych nie można prowadzić pojazdu,,, ale nie zagłębiałem się
dr_Henio - 7 Kwi 2012, 12:34
niestety niesprawność szacowana na dużo dłużej
z tego powodu sprzedaję
Po świętach wstawię więcej fotek, doinwestowany, sprawny technicznie, przegląd i oc ważne.
jedynie klapa przy spoilerze wymaga poprawek, pojawiła się rdza
mieszko - 7 Kwi 2012, 12:41
dr_Henio, to nie tutaj tylko topic w dziale "sprzedam"
|
|